Stocks Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Stocks Questions: Solved 20 Stocks Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Stocks Questions

1. The New York Stock Exchange is called __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:physical change
Explanation:
Workspace



2. A fixed income security is also called ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:actual value
Explanation:
Workspace



3. The value of the derivative market is stated in _______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:notional values
Explanation:
Workspace



4. The estimated price of the stock market is at ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:51 trillion dollars
Explanation:
Workspace



5. What is done in the stock market?




SHOW ANSWER
Correct Ans:trading
Explanation:
Workspace



6. A stock market is also called _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:equity market
Explanation:
Workspace



7. Which term is used to describe a payout made to shareholders representing their share of a corporation's profit?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dividend
Explanation:
Workspace



8. The FTSE 100 index is used to measure stock market performance in which country?




SHOW ANSWER
Correct Ans:United Kingdom
Explanation:
Workspace



9. Who portrayed Gordon Gekko in the 1987 film "Wall Street"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Michael Douglas
Explanation:
Workspace



10. Abbreviation of SENSEX ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bombay Stock Exchange SENSITIVE INDEX
Explanation:
Workspace



11. Which term most accurately describes selling shares at a higher price than the price at which they were bought?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Profit
Explanation:
Workspace



12. Which of the following might be a reason for a stock market to lose value suddenly?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



13. Which of the following are you unlikely to find traded officially on world stock markets ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Insults
Explanation:
Workspace



14. Which of the following might you see roaming a stock market ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bulls
Explanation:
Workspace



15. Which of the following cities does NOT have a formal stock exchange ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Monte Carlo
Explanation:
Workspace



16. Where is the New York Stock Exchange located ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wall Street
Explanation:
Workspace



17. Who is the controller of the Stock Exchanges?




SHOW ANSWER
Correct Ans:SEBI
Explanation:
Workspace



18. National Stock Exchanges located at ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kolkata
Explanation:
Workspace



19. How many National Stock Exchanges are there in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2
Explanation:
Workspace



20. What is the meaning "stock" or "Share"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Stocks questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Stocks @ Fresherslive

This page provides important questions on Stocks along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Stocks questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Stocks Online tests. Stocks Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Stocks Test questions Online @ Fresherslive?

Stocks questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Stocks may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Stocks questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Stocks questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Stocks in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Stocks Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Stocks test or get stuck on any particular question, our Stocks test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Stocks, exercise these advanced Stocks questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Stocks Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2022 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status