Sports: Solved 158 Sports Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Sports Questions

1. Which Indian shooter has won the silver medal in men's 10m air pistol event in the 14th Asian Shooting Championship 2019 in Doha?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Saurabh Chaudhary
Explanation:
* Saurabh Chaudhary claimed the silver medal in men's 10m air pistol event to continue India's surge at the 14th Asian Championship in Doha.

* Korea's Kim Song Guk won the top prize with a world record 246.5.

* Iran's Foroughi Javed bagged the bronze.

* India won six Olympic quotas across events from the prestigious championship, taking their total to 15.


2. Which of the following shooters has won the gold medal in men's 10m air pistol event in the 14th Asian Shooting Championship 2019 in Doha?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kim Song Guk
Explanation:
* Korea's Kim Song Guk won the top prize with a world record 246.5.

* Saurabh Chaudhary claimed the silver medal in men's 10m air pistol event to continue India's surge at the 14th Asian Championship in Doha.

* Iran's Foroughi Javed bagged the bronze.

* India won six Olympic quotas across events from the prestigious championship, taking their total to 15.


3. Which cricketer has became the fastest cricketer to score 7,000 Test runs?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Steve Smith
Explanation:
Steve Smith became the fastest cricketer to score 7,000 Test runs.


Fresherslive Current Affairs
4. Anandan Gunasekaran, who was in news recently is associated with which sport?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Para-athletics
Explanation:
Anandan Gunasekaran is a Para-athlete. He won gold in the Disabled Men’s 100m IT1, Men’s 200m IT1 & Men’s 400m IT1 in the 7th CISM Military World Games for the year 2019.


5. Who won the women's double trap titles at the 63rd National Shotgun Shooting Championship in New Delhi on 25th November, 2019?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Varsha Varman
Explanation:
• Sangram Dahiya (Haryana) and Varsha Varman (Madhya Pradesh) clinched double trap titles, winning gold at the 63rd National Shotgun Shooting Championship in New Delhi.

• In the men's category, Sangram shot 142 out of 150 targets to clinch the gold medal.

• Former world champion Ankur Mittal has won Silver and Prithvi Singh Chahal bronze.

• Varsha clinches the gold ahead of state-mate Manisha Keer, winning Silver.

• Both Sangram and Varsha also won the team gold for their respective States.


Fresherslive Current Affairs
6. Who among the following has won the Davis Cup title 2019?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rafael Nadal
Explanation:
• Rafael Nadal (world number-one) has clinched 6th Davis Cup title for Spain after beating Denis Shapovalov of Canada in front of a jubilant home crowd in Caja Mágica Madrid, Spain

• Nadal (33-year) defeated Shapovalov 6-3, 7-6 (9-7) to clinch Spain’s 2-0 win against Canada.

• Rafael Nadal received the Most Valuable Player (MVP) award for his performance in the tournament after he won 8 of the 8 matches he participated in.

• In 2019, Nadal won the French Open and the US Open, made the Australian Open final and reached the Wimbledon semi-final.


7. The 13th edition of South Asian Games has officially kicked off at Dasharath Stadium in?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kathmandu, Nepal
Explanation:
The 13th edition of South Asian Games has officially kicked off after the opening ceremony at Dasharath Stadium in Kathmandu, Nepal.


8. Pooja Gehlot is associated with which sport?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wrestling
Explanation:
Pooja Gehlot (53kg) in wrestling claimed India's second silver medal after going down to Japan's Haruna Okuno in the finals of the UWW Under-23 World Championships in Budapest.


9. The newly discovered spider species named after which cricketer?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sachin Tendulkar
Explanation:
* Dhruv Prajapati has discovered two new spider species found in Kerala, Tamil Nadu and Gujarat.

* Mr. Prajapati is a research scholar from the Gujarat Ecological Education & Research (GEER) Foundation.

* One spider species was named after Indian cricketer Sachin Tendulkar as “Marengo Sachin Tendulkar”

* The other was named as “Indomarengo chavarapater” after Saint Kuriakose Elias Chavara, who played a key role in creating awareness on education in the state of Kerala.


10. Sundar Singh Gurjar, who won the gold medal in the World Para Athletics Championships in Dubai is associated with which sport?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Javelin Throw
Explanation:
* India's Javelin thrower Sundar Singh Gurjar has won a gold medal in the men's F46 javelin throw event at World Para Athletics Championships in Dubai.

* With this, India has secured three Tokyo Paralympic Games quota, along with the bronze winner Ajeet Singh and Rinku.

* Gurjar came up with his season's best effort of 61.22m to claim the top spot

* While Yogesh Kathuniya added a silver for India in men's discus throw F56 event with a best throw of 42.05m yesterday.

* India now has two gold, two silver and a bronze in the Championships.


11. 14th Asian Shooting Championship 2019 was held in which country?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Doha, Qatar
Explanation:
The 2019 Asian Shooting Championships is the 14th Asian Shooting Championships which was takes place from 5 to 13 November 2019, at Lusail Shooting Complex, Doha, Qatar.


Fresherslive Current Affairs
12. Who has become the first Indian male cricketer to play 100 T20 international cricket?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rohit Sharma
Explanation:
Rohit Sharma (Stand-in skipper) became the first Indian man and second in world cricket to complete 100 T-20 Internationals.


13. Limba Ram is associated with which Sport?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Archery
Explanation:
Limba Ram is an Indian archer who represented India in International competitions and Olympics. He has created a world record in the Asian Archery Championships held in Beijing. Moreover he has been awarded the Padma Shri and Arjuna award.


14. Devendra Jhajharia is related to which event of athletics?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Javelin Throw
Explanation:
Devendra Jhajharia is a Javelin Thrower who became the first Indian to clinch two gold medals at the Paralympics after he broke his own 2004 Athens Games world record to clinch top honours at the Rio Games, 2016.


15. With which one of the following games, Baichung Bhutia is associated?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Football
Explanation:
Baichung Bhutia or Bhaichung Bhutia is an Indian footballer of Sikkimese-Bhutia descent who plays as a striker for East Bengal in the I-League. Bhutia is considered to be the torchbearer of Indian football in the international arena. He was also awarded with Arjun Award for the spirit of Football. He has retired now.


16. Andy Murray is associated with which Sport?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lawn Tennis
Explanation:
Andrew Barron Murray, OBE (born 15 May 1987) is a British professional tennis player from Scotland currently ranked world no. 16 in men's singles.


17. Which of the following is a famous ‘violin’player?




SHOW ANSWER
Correct Ans:L. Subramaniam
Explanation:
The Violin Player is the story of one day in the life of a Bollywood session violinist who finds expression in an unlikely place. The day unfolds to reveal startling truths about music, art, life and survival. L. Subramaniam is an acclaimed Indian violinist, composer and conductor, trained in the classical Carnatic music tradition and Western classical music, and renowned for his virtuoso playing techniques and compositions in orchestral fusion.


18. Aakarshi Kashyap is associated with which of the following sports activity?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Badminton
Explanation:
Aakarshi Kashyap is associated with Badminton. She has won the Single Title Under-17 and Under-19 at the Junior National Badminton Championships 2017 in Guwahati.


19. CEAT Cricket Rating (CCR) Awards 2019 were announced in Mumbai. Name the player who bagged International Cricketer of the Year award.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Virat Kohli
Explanation:
CEAT Cricket Rating (CCR) Awards 2019 were announced in Mumbai. India captain Virat Kohli bagged the International Cricketer and Batsman of the Year award during the CCR International awards. Pacer Jasprit Bumrah was adjudged as International Bowler of the Year. Lifetime Achievement Award was given to Mohinder Amarnath.


20. Name the Indian who created three world records at the World Powerlifting Championship in Berlin, Germany?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Surender Singh
Explanation:
Surender Singh of India created three world records at the World Powerlifting Championship - held in Berlin, Germany.





Are you seeking for good platform for practicing Sports questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Sports @ Fresherslive

This page provides important questions on Sports along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Sports questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Sports Online tests. Sports Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Sports Test questions Online @ Fresherslive?

Sports questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Sports may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Sports questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Sports questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Sports in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Sports Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Sports test or get stuck on any particular question, our Sports test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Sports, exercise these advanced Sports questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Sports Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.