Spelling Questions and Answers updated daily – English

Spelling Questions: Solved 548 Spelling Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Spelling Questions

61. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

I am deligted to know that you are finally going to do a project on Space Voyages.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Deligted
Explanation:
The correct spelling is 'Delighted'.
Workspace



62. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

Indian children and adults, especialy female and from marginalized groups, are among the shortest in the world, data from the International Demographic and Health Surveys (DHS) system shows.




SHOW ANSWER
Correct Ans:especialy
Explanation:
The correct spelling is 'Especially'.
Workspace



63. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

Bald data on Indians killed or injured in road accidents put out annually by the Centre obscure the human impact of the carnag on national and State highways, as well as urban and rural roads.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Carnag
Explanation:
The correct spelling is ‘carnage’.
Workspace



64. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

The city"™s fashion-conscious ladies came together at a city hotel to check out an exibition by various designers and labels.




SHOW ANSWER
Correct Ans:exibition
Explanation:
The correct spelling is ‘exhibition’.
Workspace



65. In the question given below, a sentence with four words in bold type is given. One of these four words given in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence . Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, If any.

The innovations spured by digital breakthroughs / are starting to revolutionize the availability / of financial services, which is sorely needed, / with 1.7 billion worldwide unbanked.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Spured
Explanation:
Correct spelling is 'spurred'.
Workspace



66. In the question given below, a sentence with four words in bold type is given. One of these four words given in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence . Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, If any.

For some time now, it"™s been evident that the environment is in a state of utter ruen.




SHOW ANSWER
Correct Ans:ruen
Explanation:
Correct spelling is 'Ruin'.
Workspace



67. In the question given below, a sentence with four words in bold type is given. One of these four words given in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence . Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, If any.

As India awaits the arrival of the annual summer monsoon, hopes are particularly high for normal rainfall that is so vittal for agriculture, the health of forests, rivers and wetlands.




SHOW ANSWER
Correct Ans:vittal
Explanation:
Correct spelling is 'Vital' and it means absolutely necessary; essential.
Workspace



68. In the question given below, a sentence with four words in bold type is given. One of these four words given in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence . Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, If any.

Many children in elementary classrooms across India cannot read and write proficiently, as demonstrated on an annual basis by the Annual Status of Education Reports (ASER). 




SHOW ANSWER
Correct Ans:No error
Explanation:
No error
Workspace



69. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

In today"™s media world there are many unprincipled showmen masquerading as journalists who resort to an absolutely exasperating faraggo of distortions and broadcast outright lies.




SHOW ANSWER
Correct Ans:faraggo
Explanation:
Correct spelling is Farrago.
Workspace



70. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

People have long tried to make a membrane that allows only water to perrmeate. An article in science describes how scientists made capillaries by removing one atomic plane from crystals.




SHOW ANSWER
Correct Ans:perrmeate
Explanation:
Correct spelling is permeate.
Workspace



71. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

The services sector has contributed significantly to the economic grow.




SHOW ANSWER
Correct Ans:grow
Explanation:
Replace ‘grow’ with ‘growth’.
Workspace



72. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

The kidnappers asked for ransom and threatened to kill Mr. Gopalan’s son if their demands were not met. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:All correct
Explanation:
Here, all are correctly spelt.
Workspace



73. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

We see intellegent people defending the indefensible simply because the culprit happens to be their leader or from their community.




SHOW ANSWER
Correct Ans:intellegent
Explanation:
Here, the word 'intellegent' is incorrectly spelt. The correct spelling is 'intelligent'.
Workspace



74. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

On-orbit servicing could also help cut down on the perplexing problem of mounting space debries.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Debries
Explanation:
Here, the word 'debries' is incorrectly spelt. The correct spelling is 'debris'.
Workspace



75. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

The prince was taken aback but he did not dare to enrage his father.




SHOW ANSWER
Correct Ans:All Correct
Explanation:
All the words have been correctly spelt.
Workspace



76. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

The prisoners were all perfectly/ submmisive and paid every /deference to the wishes of those /in whose custody they were placed.




SHOW ANSWER
Correct Ans:submmisive
Explanation:
Here, the word 'submmisive' is incorrectly spelt. The correct spelling is 'submissive'.
Workspace



77. In the question given below, a sentence with four words in bold type is given. One of these four words given in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence . Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, If any.

Street photography thrives on candidness, and processing kills it. Moreover, as per the purists , one can’t even crop the image, leave apart adding colours which are not there. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:All are correct
Explanation:
All are correct.
Workspace



78. In the question given below, a sentence with four words in bold type is given. One of these four words given in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence . Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, If any.

The indomitable spirit of Mary Kom, the legendary pugillist, deserves accolades. Her exploits in the ring are source of inspiration especially for the women. She has shown the way to win even if all odds are stacked against anyone in the face of adversity.




SHOW ANSWER
Correct Ans:pugillist
Explanation:
Correct spelling is 'Pugilist'.
Workspace



79. In the question given below, a sentence with four words in bold type is given. One of these four words given in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence . Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, If any.

Ronald was very proud of his new car and would always be on the lookout for an excuse to flaunt it.




SHOW ANSWER
Correct Ans:All correct
Explanation:
Workspace



80. In the question given below, a sentence with four words in bold type is given. One of these four words given in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence . Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, If any.

The destiny of India is now being transformed in her classrooms. This, we believe is no mere rheteoric. In a world based on science and technology, it is education that determines the level of prosperity, welfare and security of the people.




SHOW ANSWER
Correct Ans:rheteoric
Explanation:
Correct spelling is "rhetoric".
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Spelling questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Spelling @ Fresherslive

This page provides important questions on Spelling along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Spelling questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Spelling Online tests. Spelling Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Spelling Test questions Online @ Fresherslive?

Spelling questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Spelling may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Spelling questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Spelling questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Spelling in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Spelling Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Spelling test or get stuck on any particular question, our Spelling test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Spelling, exercise these advanced Spelling questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Spelling Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status