Spelling Questions and Answers updated daily – English

Spelling Questions: Solved 548 Spelling Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Spelling Questions

41. Select the word with correct spelling.




SHOW ANSWER
Correct Ans:anachronistic
Explanation:
The Correct spelling of the word is anachronistic. It means belonging or appropriate to an earlier period, especially so as to seem conspicuously old-fashioned.
Workspace



42. Select the word with correct spelling.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Moustache
Explanation:
'Moustache' is the correctly spelt word. Moustache meaning - a strip of hair left to grow above the upper lip.
Workspace



43. In the question, few words are given out of which only one is misspelt. Find that misspelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:excrutiation
Explanation:
The misspelt word is excrutiation. The correct spelling is excruciation. It means to inflict severe pain upon or torture.
Workspace



44. In the question, few words are given out of which only one is misspelt. Find that misspelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:concordanse
Explanation:
The misspelt word is Concordanse. The correct spelling is Concordance. It means agreement.
Workspace



45. In the question, few words are given out of which only one is misspelt. Find that misspelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:chauffer
Explanation:
The wrongly spelt word is chauffer. The correct word is chauffeur. It means a person employed to drive a private automobile or limousine for the owner.
Workspace



46. In the question, few words are given out of which only one is misspelt. Find that misspelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:petrishur
Explanation:
The wrongly spelt word is petrishur. The correct word is petrichor. It means a distinctive scent, usually described as earthy, pleasant, or sweet, produced by rainfall on very dry ground.
Workspace



47. In the question, few words are given out of which only one is misspelt. Find that misspelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:peripetatic
Explanation:
The wrongly spelt word is peripetatic. The correct spelling is peripatetic. It means walking or traveling about.
Workspace



48. In the question, few words are given out of which only one is misspelt. Find that misspelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:nacromancie
Explanation:
The wrongly spelt word is nacromancie. The correct spelling is necromancy. It means a method of divination through alleged communication with the dead or black art.
Workspace



49. Select the word with correct spelling.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Anglican
Explanation:
The correct answer is Anglican.
The correct spelling for other words are
Urbannity - Urbanity
Corvete - Corvette
Specklles -Speckles.
Workspace



50. Select the word with correct spelling.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Circulate
Explanation:
The correct answer is circulate.
The correct spelling for other words are
Cordonned - Cordoned
Binomeal - Binomial
Fontannel - Fontanel.
Workspace



51. Find out the misspelt from among the groups of words.




SHOW ANSWER
Correct Ans:supersitious
Explanation:
The wrongly spelt word is supersitious. The correct spelling is superstitious. It means a belief or notion, not based on reason or knowledge, in or of the ominous significance of a particular thing, circumstance, occurrence, proceeding, or the like.
Workspace



52. Find out the misspelt from among the groups of words.




SHOW ANSWER
Correct Ans:exilarate
Explanation:
The wrongly spelt word is exilarate. The correct spelling is exhilarate. It means to make cheerful or merry.
Workspace



53. Find out the misspelt from among the groups of words.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Verbatiume
Explanation:
The wrongly spelt word is Verbatium. The correct spelling is verbatim. It means in exactly the same words as were used originally.
Workspace



54. Find out the misspelt from among the groups of words.




SHOW ANSWER
Correct Ans:whifle
Explanation:
The wrongly spelt word is whifle. The correct spelling is whiffle. It means make a soft sound, like that of breathing or a gentle wind.
Workspace



55. Select the word with correct spelling.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Blotting
Explanation:
Here, the correctly spelt word 'Blotting'.

The correct spelling of the other words are
Preacher
Hygienic
Parallel.
Workspace



56. Select the misspelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Privilage
Explanation:
The correct spelling is 'Privilege'.
Workspace



57. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

There was only a minimal chance of acquiring the contagious disease since everyone had been completely vaccinated with the most recent medication. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:All correct
Explanation:
Here, all are correct.
Workspace



58. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.


Washington is skeptic of Seoul taking a conciliatory approach to Pyongyang.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Skeptic
Explanation:
Here, the word 'skeptical' should be used instead of 'Skeptic'.
Workspace



59. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

My analysis prior to the leak of NSSO 2017-18 data had shown that the job situation has turned grim since 2012. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:All correct
Explanation:
Here, all are correct.
Workspace



60. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.

The present investigative machinery does not have the capability to determine faults, enabling officials responsible for bad road design and construction and lax traffics managers to escape liability.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Traffics
Explanation:
The correct spelling is 'traffic'.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Spelling questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Spelling @ Fresherslive

This page provides important questions on Spelling along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Spelling questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Spelling Online tests. Spelling Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Spelling Test questions Online @ Fresherslive?

Spelling questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Spelling may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Spelling questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Spelling questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Spelling in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Spelling Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Spelling test or get stuck on any particular question, our Spelling test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Spelling, exercise these advanced Spelling questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Spelling Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status