Spelling Questions and Answers updated daily – English

Spelling Questions: Solved 548 Spelling Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Spelling Questions

21. In these questions,four words are given out of which only one is misspelt.Find that misspelt word

India, as the world"™s fastest- growing major economy, may well be catching up with the richer economies in terms of absolute size.




SHOW ANSWER
Correct Ans:All Correct
Explanation:
All words are Correct
Workspace



22. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt. Find out the word.

Today's news also brought the suggestion/ that the traditional growing regions/ for fine wines may not be the regions producing / the most salburious wines.




SHOW ANSWER
Correct Ans:salburious
Explanation:
The correct word is 'salubrious' means healthy or health-giving.
Workspace



23. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt. Find out the word.

Iran"™s notification to the UN that it would launch a plan to increase its uranium enrichment capacity illustrets the risks associated with the U.S. withdrawal from the nuclear deal last month.




SHOW ANSWER
Correct Ans:illustrets
Explanation:
The correct spelling is 'illustrates'.
Workspace



24. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt. Find that word.

This is the age of "˜high voltage"™ revolt, basically an expression of represed anger. Much of this arises from an embedded wisdom that the system is being manipulated in favour of the rich, the powerful, and the big multinationals.




SHOW ANSWER
Correct Ans:represed
Explanation:
repressed - kept suppressed.
Workspace



25. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt. Find that word.

With the Japanese advant towards India, the pressure was mounting on Great Britain from China, the US and the UK to solve the issue of the future status of India before the end of the war.




SHOW ANSWER
Correct Ans:advant
Explanation:
Advent - the arrival of a notable person or thing.
Workspace



26. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.
Even though the state has been witnessing / deaths on a daily basis, / it has not hindered / the festivity spirit of the people.




SHOW ANSWER
Correct Ans:festivity
Explanation:
The correct spelling is festival.
Workspace



27. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt.
In Quantum Mechanics, the uncertainty principle developed by W. Heisenberg states that it is impossible / to specify precicely and simultaneously the values of both members of particular pairs of physical variables / that describe the behaviour of an atomic system, the variables / happen to be position and momentum.




SHOW ANSWER
Correct Ans:precicely
Explanation:
The correct spelling is precisely.
Workspace



28. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt. Find out the word.

The incumbent Social Democrats have emerged as the single largest party, but short of a clear majority.




SHOW ANSWER
Correct Ans:All correct
Explanation:
All are correct.
Workspace



29. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt. Find out the word.

The resolution of one high-profile case, however, should not deflect attention from the many challenges still plagueing the bankruptcy resolution process.




SHOW ANSWER
Correct Ans:plagueing
Explanation:
The correct spelling will be ‘plaguing’.
Workspace



30. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt. Find out the word.

An author, a poet, an artist or any creative person seeks solitariness to contempelate upon his thoughts and ideas. Those who cherish the solitary state in their being will feel the energy of the whole in the entire cosmos.




SHOW ANSWER
Correct Ans:contempelate
Explanation:
The correct spelling is contemplate
Workspace



31. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt. Find out the word.

Whatever the economic rationale, the move was perceived by people as needless provocation and a double penalty. But by the time the regime saw wisdom and resinded the measure, it was already too late.




SHOW ANSWER
Correct Ans:resinded
Explanation:
The correct spelling is rescinded.
Workspace



32. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt. Find out the word.

The Parliamentary Standing Committee on Finance, headed by Congress MP Veerappa Moily, was on Tuesday breifed on the impact of demonetisation by the Ministry of Agriculture.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Breifed
Explanation:
The correct spelling is 'Briefed'.
Workspace



33. In the given sentence below, four words are given in BOLD, one of which may be either inappropriate in the context of the sentence or wrongly spelt. Find out the word.

The Board recalled that the measures adopted are "provisional" and aim to "preserve the interests of the group and ensure the continuty of the operational activities."




SHOW ANSWER
Correct Ans:Continuty
Explanation:
The correct spelling is 'Continuity'.
Workspace



34. In the following question, a sentence is divided into four parts consisting of a highlighted word in each part. Choose the option reflecting the word which is either misspelt or grammatically incorrect. If all the highlighted words are correct, choose option (e) i.e. 'all are correct' as your answer choice.

Indian companies are under severe stress to service their debt obligations, according to a study by McKinsey & Company on the indebtedness of Asian coporates.




SHOW ANSWER
Correct Ans:corporates
Explanation:
The correct spelling is 'corporates'.
Workspace



35. In the following question, a sentence is divided into four parts consisting of a highlighted word in each part. Choose the option reflecting the word which is either misspelt or grammatically incorrect. If all the highlighted words are correct, choose option (e) i.e. 'all are correct' as your answer choice.

The first step to adopting a pet is to find a legetimate NGO which works towards animal welfare or an animal rescue shelter. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Legetimate
Explanation:
The correct spelling is 'legitimate'.
Workspace



36. In the following question, a sentence is divided into four parts consisting of a highlighted word in each part. Choose the option reflecting the word which is either misspelt or grammatically incorrect. If all the highlighted words are correct, choose option (e) i.e. 'all are correct' as your answer choice.

Every organization needs to be proactive in devising stratergies to ensure the retention of staff.




SHOW ANSWER
Correct Ans:stratergies
Explanation:
The correct spelling is strategies.
Workspace



37. In the following question, a sentence is divided into four parts consisting of a highlighted word in each part. Choose the option reflecting the word which is either misspelt or grammatically incorrect. If all the highlighted words are correct, choose option (e) i.e. 'all are correct' as your answer choice.

Sharad consoled Vijay and insured him that his son would return home by sunset.




SHOW ANSWER
Correct Ans:insured
Explanation:
Here, the word 'insured' should be replaced by 'assured', which means certain. Where insured means secure or protect someone against.
Workspace



38. In the following question, a sentence is divided into four parts consisting of a highlighted word in each part. Choose the option reflecting the word which is either misspelt or grammatically incorrect. If all the highlighted words are correct, choose option (e) i.e. 'all are correct' as your answer choice.

Although I tried not to hold a grudge, / I felt perverse joy / when I learned my mean/ supervisor had been fired.




SHOW ANSWER
Correct Ans:All are correct
Explanation:
All the words are correctly spelled.
Workspace



39. Select the word with correct spelling. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:indigenous
Explanation:
The Correct spelling of the word is 'indigenous'. It means originating in and characteristic of a particular region or country or native.
Workspace



40. In the question, few words are given out of which only one is misspelt. Find that misspelt word. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:trecharous
Explanation:
The misspelt word is trecharous. The correct spelling is treacherous. It means characterized by faithlessness or readiness to betray trust, traitorous or deceptive.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Spelling questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Spelling @ Fresherslive

This page provides important questions on Spelling along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Spelling questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Spelling Online tests. Spelling Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Spelling Test questions Online @ Fresherslive?

Spelling questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Spelling may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Spelling questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Spelling questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Spelling in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Spelling Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Spelling test or get stuck on any particular question, our Spelling test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Spelling, exercise these advanced Spelling questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Spelling Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status