Spelling Questions and Answers updated daily – English

Spelling Questions: Solved 548 Spelling Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Spelling Questions

1. In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bllade
Explanation:
Skulking is the correct spelling. It means to keep out of sight, typically with a sinister or cowardly motive.
Commander is the correct spelling. It means a person in authority, especially over a body of troops or a military operation.
Legionaries is the correct spelling. It means a soldier in a Roman legion.
Bllade is the incorrect spelling of Blade. It is the flat cutting edge of a knife, saw, or other tool or weapon.
Workspace



2. In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Decathalon
Explanation:
Amid is spelt correctly. It means to be surrounded by something.
Ancient is spelt correctly. It means belonging to the very distant past and no longer in existence.
Analysis is spelt correctly. It means detailed examination of the elements or structure of something.
Decathalon is the incorrect spelling of the word Decathlon. It means an athletic event taking place over two days.
Workspace



3. In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Concensus
Explanation:
Advocate is spelt correctly. It means a person who publicly supports or recommends a particular cause or policy.
Waltz is spelt correctly. It means a dance in triple time performed by a couple, who turn rhythmically round and round as they progress around the dance floor.
Appear is spelt correctly. It means to come into sight, become visible or noticeable , especially without apparent cause.
Concensus is the incorrect spelling of the word Consensus. It means a general meeting.
Workspace



4. In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Questionning
Explanation:
Questionning is the incorrect spelling of the word "questioning". It means to ask someone questions, in an official context.

Sound is spelt correctly. It means vibrations that travel through the air or another medium and can be heard when they reach a person’s or animal’s ear.

Nuisance is spelt correctly. It means a person or thing that causes inconvenience.

Imagine is spelt correctly. It means to form a mental image or concept of.

Hence, First option is the answer.
Workspace



5. In the following question, four words are given out of which one is correctly spelt. Indicate the correctly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Citation
Explanation:
Citation is the correct spelling. It refers to a quotation from or reference to a book, paper or author.
Refered is the incorrect spelling of the word Referred. It means to mention or allude.
Pavillion is the incorrect spelling of the word Pavilion. It means a building or similar structure, used for a specific purpose , in particular.
Peice is the incorrect spelling of the word Piece. It means a portion of an object or of material, produced by cutting , tearing, etc.
Hence, First option is the correct answer.
Workspace



6. In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Aquire
Explanation:
Second Option has the incorrectly spelt word. The correct spelling is 'Acquire' which means obtain (an asset or object) for oneself. The meanings of the other words are:

Acquaintance = knowledge or experience of something.

Acreage = an area of land, typically when used for agricultural purposes, but not necessarily measured in acres.

Acquit = free (someone) from a criminal charge by a verdict of not guilty.
Workspace



7. In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Horrizontal
Explanation:
First Option has the misspelt word. Its correct spelling is horizontal which means flat and level with the ground, rather than at an angle to it.
Workspace



8. In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Quadrupped
Explanation:
First Option has the incorrectly spelt word. Its correct spelling is quadruped which means an animal especially a mammal having four limbs.

The meanings of the other word are:

Quandary = a situation from which extrication is difficult

Quantum = the smallest discrete quantity of some physical property

Quintessence = the most typical example or representative of a type
Workspace



9. In the following question, four words are given out of which one is correctly spelt. Indicate the correctly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Alleviate
Explanation:
First Option has the correctly spelt word. Alleviate means to make something bad such as pain or problems less severe.
Workspace



10. In the following question, four words are given out of which one is correctly spelt. Indicate the correctly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Arrogance
Explanation:
Fourth Option has the correctly spelt word. Arrogance means unpleasantly proud and behaving as if you are more important than, or know more than, other people.
Workspace



11. In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.     




SHOW ANSWER
Correct Ans:Magnificent
Explanation:
Fourth Option has the correctly spelt word. Magnificent means extremely beautiful, elaborate, or impressive.
Workspace



12. In the following question, four words are given out of which one is correctly spelt. Indicate the correctly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Business
Explanation:
First Option has the correctly spelt word. Business is a person's regular occupation, profession, or trade. The correct spellings of the other words along with their meanings are:

Disappear = to go to a place or into a condition where the person or thing cannot be seen

Pleasure = a feeling of happy satisfaction and enjoyment.

Indigestion = pain or discomfort in the stomach associated with difficulty in digesting food.
Workspace



13. In the following question, four words are given out of which one is correctly spelt. Indicate the correctly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Superfluous
Explanation:
First Option has the correctly spelt word. Superfluous means unnecessary, especially through being more than enough.
Workspace



14. In the following question, four words are given out of which one is correctly spelt. Indicate the correctly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Opulent
Explanation:
Fourth Option has the correctly spelt word as "opulent" which means wealthy and luxurious. The correct spellings of the other words along with their meanings are:

Vociferous = crying out noisily; clamorous

Tenacious = tending to keep a firm hold of something

Picaresque = relating to an episodic style of fiction dealing with the adventures of a rough and dishonest but appealing hero
Workspace



15. In the following question, four words are given out of which one word is incorrectly spelt. Select the incorrectly spelt word.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Insatible
Explanation:
"Insatible" has the misspelt word. The correct spelling of the word is "Insatiable" which means unquenchable.
Hence the answer is : Insatible
Workspace



16. Directions : In each Question below, a sentence is given with four words given in Bold in the sentence. Among these bold words one may be wrongly spelt. The option of that word is the answer. If all four words are correctly spelt mark . i.e. 'All Correct' as the answer.


Between fiscal years 2013 and 2018, there has been a significant divergence rather than convergence in the economic fortiunes of the poorer and richer States.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fortiunes
Explanation:
Fortiunes is wrongly spelt word,a correct word is fortunes.other words are correct.
Workspace



17. Directions : In each Question below, a sentence is given with four words given in Bold in the sentence. Among these bold words one may be wrongly spelt. The option of that word is the answer. If all four words are correctly spelt mark . i.e. 'All Correct' as the answer.

Many low-income States have experianced isolated years of strong economic growth above the national average.




SHOW ANSWER
Correct Ans:experianced
Explanation:
experianced is wrongly spelt word,a correct word is experienced .Other words are correct.
Workspace



18. In the given sentence, some words are printed in bold, one of which may either be wrongly spelt or inappropriate in the context. Choose that word as the answer. If all the words printed in bold are correct, mark E i.e. 'All are correct' as the answer.

Indian-American Senator Kamala Harris has emerged at the top of a Daily Kos straw poll released Wednesday, two days after she officially plunged in the 2020 US presidential race.




SHOW ANSWER
Correct Ans:All are correct
Explanation:
All are correct.
Workspace



19. In the given sentence, some words are printed in bold, one of which may either be wrongly spelt or inappropriate in the context. Choose that word as the answer. If all the words printed in bold are correct, mark E i.e. 'All are correct' as the answer.

Immediately after the terrorist attack, the pilots had to observe a period of abeyence where they could not depart from the airport.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Abeyence
Explanation:
The correct spelling is 'abeyance'.
Workspace



20. In these questions,four words are given out of which only one is misspelt.Find that misspelt word

Economic convergance within the country remains a distant dream as poorer States continue to lag behind the richer ones in economic growth.

 




SHOW ANSWER
Correct Ans:convergance
Explanation:
convergance is wrongly spelt word, correct spelling is "convergence",other words are correct.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Spelling questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Spelling @ Fresherslive

This page provides important questions on Spelling along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Spelling questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Spelling Online tests. Spelling Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Spelling Test questions Online @ Fresherslive?

Spelling questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Spelling may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Spelling questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Spelling questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Spelling in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Spelling Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Spelling test or get stuck on any particular question, our Spelling test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Spelling, exercise these advanced Spelling questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Spelling Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2022 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status