Software Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Software Questions: Solved 230 Software Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Software Questions

121. RAD stands for ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rapid Application Development
Explanation:
Workspace



122. Waterfall model is not suitable for ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Accommodating change
Explanation:
Waterfall model does not accommodate any change that's why this model is used in those situations where requirements are well understood.
Workspace



123. SRS stands for ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Software requirement specification
Explanation:
Workspace



124. Build and Fix model has?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2 Phases
Explanation:
Workspace



125. SDLC stands for ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Software development life cycle
Explanation:
Workspace



126. Project risk factor is considered in ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Spiral Model
Explanation:
Aim of Risk analysis phase in the spiral model is to eliminate the high risk problems before they threaten the project operation or cost.
Workspace



127. Which is not a software life cycle model?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Capability maturity Model
Explanation:
Workspace



128. Which model is popular for students small projects ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Waterfall Model
Explanation:
Workspace



129. Spiral Model was developed by?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Berry Bohem
Explanation:
Spiral model was developed by Berry Bohem in 1986 in his article "A Spiral Model of Software Development and Enhancement"
Workspace



130. Which type of file is created by word processing programs ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Document file
Explanation:
Workspace



131. ______________ is a set of keywords, symbol, and a system of rules for constructing statements by which humans can communicate the instructions to be executed by a computer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Assembler
Explanation:
Workspace



132. The software component of an expert system that draws conclusions is the.




SHOW ANSWER
Correct Ans:inference engine
Explanation:
Workspace



133. The property that, when classes are arranged in a hierarchy, each class assumes the attributes and methods of its ancestors is




SHOW ANSWER
Correct Ans:inheritance
Explanation:
Workspace



134. The primary purpose of software is to turn data into:




SHOW ANSWER
Correct Ans:information
Explanation:
Workspace



135. Which of the following is a popular programming language for developing multimedia web pages, websites, and web-based applications?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Java
Explanation:
Workspace



136. A _______________ contains specific rules and words that express the logical steps of an algorithm.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Programming structure
Explanation:
Workspace



137. BUG is _____




SHOW ANSWER
Correct Ans:logical error of any program
Explanation:
Workspace



138. The process of writing out computer instructions is known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Coding
Explanation:
Workspace



139. The __________ of software contains lists of commands and options.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Menu bar
Explanation:
Workspace



140. The ____________ manual tells you how to use a software program.




SHOW ANSWER
Correct Ans:User
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Software questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Software @ Fresherslive

This page provides important questions on Software along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Software questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Software Online tests. Software Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Software Test questions Online @ Fresherslive?

Software questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Software may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Software questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Software questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Software in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Software Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Software test or get stuck on any particular question, our Software test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Software, exercise these advanced Software questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Software Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status