Software Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Software Questions: Solved 230 Software Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Software Questions

101. If a control switch is passed as an argument this is an example of _______ coupling.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Control
Explanation:
Workspace



102. A design is said to be a good design if the components are




SHOW ANSWER
Correct Ans:Strongly cohesive and weakly coupled.
Explanation:
You should aim to maximize the interaction within a module and minimize the interaction between modules.
Workspace



103. Myers (1978) identifies seven levels of cohesion. Which level of cohesion may be defined as follows; "the output from one element in the component serves as input for some other element"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Communicational cohesion
Explanation:
In communicational cohesion the output from one element in the component serves as input for some other element.
Workspace



104. The relationship between a derived class (or subclass) and base class is referred to as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Inheritance
Explanation:
Workspace



105. The degree of interaction between two modules is known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Coupling
Explanation:
The degree of interaction between two modules is known as coupling.
Workspace



106. A simple way of looking at the spiral software life-cycle model is as a waterfall model with each phase proceeded by




SHOW ANSWER
Correct Ans:Risk analysis.
Explanation:
A simple way of looking at the spiral software life-cycle model is as a waterfall model with each phase proceeded by risk analysis.
Workspace



107. An example of the risk involved in software development is




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of these are risks involved in software development.
Explanation:
Workspace



108. Which property of the rapid prototype is not important?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Its ability to determine the client's real needs
Explanation:
The sole use of the rapid prototype is to determine what the client's real needs are as rapidly as possible. The rapid prototype is then effectively discarded so its internal structure is not relevant.
Workspace



109. In the maintenance phase the product must be tested against previous test cases. This is known as __________ testing.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Regression
Explanation:
Regression testing occurs when the product is tested against previous test cases. This most frequently occurs in the maintenance phase.
Workspace



110. The final form of testing COTS software is _________ testing.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Beta
Explanation:
Beta testing occurs when a commercial form of the software is released to selected clients.
Workspace



111. Which of the following items should not be included in the software project management plan?




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of the above.
Explanation:
The software project management plan should include: the life cycle model to be used, the organisational structure of the development organisation, project responsibilities, managerial objectives and priorities, the life cycle model to be used, detailed schedules, budgets and resource allocations.
Workspace



112. The individual or organisation who wants a product to be developed is known as the:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Client
Explanation:
Workspace



113. The software life cycle can be said to consist of a series of phases. The classical model is referred to as the waterfall model. Which phase may be defined as "The concept is explored and refined, and the client's requirements are elicited?"




SHOW ANSWER
Correct Ans:Requirements
Explanation:
In the requirements phase the concept is explored and refined and the clients requirements are elicited.
Workspace



114. What is the fundamental reason that software cannot be considered to be engineered?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The complexity of systems and their interaction continues faster than we can understand it.
Explanation:
Workspace



115. Software Engineering:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Is an engineering discipline concerned with all the aspects of software production
Explanation:
Workspace



116. Identify, from among the following, the correct statement.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Since software is essentially ‘intangible’ it is relatively easy to manage software projects
Explanation:
Workspace



117. Information hiding is to hide from user, details ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:that may be maliciously handled by him
Explanation:
Information hiding is just the process of making inaccessible certain details that have no effect on the other parts of the program.
Workspace



118. Which of the following is a tool in design phase ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of Above
Explanation:
Workspace



119. A good specification should be ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of Above
Explanation:
Workspace



120. RAD Model was proposed by ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:IBM
Explanation:
RAD Model was proposed by IBM in 1980s through the book of James Martin entitles "Rapid Application Development"
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Software questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Software @ Fresherslive

This page provides important questions on Software along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Software questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Software Online tests. Software Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Software Test questions Online @ Fresherslive?

Software questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Software may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Software questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Software questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Software in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Software Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Software test or get stuck on any particular question, our Software test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Software, exercise these advanced Software questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Software Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status