Software Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Software Questions: Solved 230 Software Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Software Questions

81. Which of the following could be a deliverable for a software system?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



82. What are the factors to be considered when planning a software development effort?




SHOW ANSWER
Correct Ans:People, Problem, Product, Process
Explanation:
Workspace



83. In choosing a development life-cycle model, one would consider the




SHOW ANSWER
Correct Ans:Development Group Expertise, Problem Characteristics, User Expectations
Explanation:
Workspace



84. What are the major activities of the spiral model of software engineering?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Planning, Risk Analysis, Engineering, Customer Evaluation
Explanation:
Workspace



85. Which best captures the nature of the quality paradigm?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The Nature of Quality, A Process Perspective, Defect Elimination
Explanation:
Workspace



86. Which of the following is a life-cycle concern?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Planning
Explanation:
Workspace



87. What is the essence of software engineering?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Managing Complexity, Managing Personnel Resources, Managing Time and Money and Producing Useful Products
Explanation:
Workspace



88. Brooks' view of the essence of software included




SHOW ANSWER
Correct Ans:Complexity, Conformity, Changeability and Invisibility
Explanation:
Brooks’ view of the essence of software included Complexity, conformity, changeability and invisibility.
Workspace



89. Object-oriented concepts are not new. The first OO language was considered to be




SHOW ANSWER
Correct Ans:SIMULA 67
Explanation:
Workspace



90. The aim of software engineering is to produce software that is




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of these are the aims of software engineering.
Explanation:
Workspace



91. Algorithmic cost estimation in different organisations may be different for the same application development, because




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above may be true.
Explanation:
Workspace



92. The best way to test the Software Project Management Plan (SPMP) is by




SHOW ANSWER
Correct Ans:Inspection
Explanation:
The best way to test the Software Project Management Plan (SPMP) is by a plan inspection by the SQA team. In order to further reduce risk the duration and cost estimates should further be independently computed by people other than the original project team.
Workspace



93. The advantage of following the IEEE Standard for drawing up a Software Project Management Plan (SPMP) - see IEEE Standard 1059.1 1987 - is




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above.
Explanation:
Workspace



94. Work that continues throughout the project and does not relate to any specific phase of software development is termed a(n)




SHOW ANSWER
Correct Ans:Project function
Explanation:
Work that continues throughout the project and does not relate to any specific phase of software development is termed a project function.
Workspace



95. In Intermediate COCOMO the mode that represents complex products is referred to as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Embedded
Explanation:
Workspace



96. Software Science bases its estimation of the size of a product on




SHOW ANSWER
Correct Ans:operands and operators
Explanation:
Software Science bases its estimation of the size of a product on the number of operands and operators.
Workspace



97. Problems with using Lines of Code to measure the size of a product include(s)




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above.
Explanation:
Workspace



98. Internal costs include




SHOW ANSWER
Correct Ans:Developers salaries
Explanation:
Workspace



99. In the classical chief programmer team approach, the team member responsible for maintaining the detailed design and coding is




SHOW ANSWER
Correct Ans:The individual coder (i.e. programmer)
Explanation:
In the classical chief programmer team approach, the team member responsible for maintaining the detailed design and coding is the individual coder (i.e. programmer).
Workspace



100. Which of the following is a type of abstraction?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
The three types of abstraction (data, procedural and iteration) are all instances of the more general concept of information hiding.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Software questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Software @ Fresherslive

This page provides important questions on Software along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Software questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Software Online tests. Software Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Software Test questions Online @ Fresherslive?

Software questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Software may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Software questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Software questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Software in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Software Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Software test or get stuck on any particular question, our Software test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Software, exercise these advanced Software questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Software Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status