Software Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Software Questions: Solved 230 Software Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Software Questions

61. The rapid application development model is




SHOW ANSWER
Correct Ans:A high-speed adaptation of the linear sequential model
Explanation:
Workspace



62. Empirical estimation models are typically based on




SHOW ANSWER
Correct Ans:Regression models derived from historical project data
Explanation:
Workspace



63. Which of the following are direct measures?
I. Size.
II. Effort.
III. Schedule.
IV. Quality.




SHOW ANSWER
Correct Ans:All (I), (II), (III) and (IV) above.
Explanation:
Workspace



64. Which is not involved in software development process?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Practice
Explanation:
Workspace



65. To which software category does Knowledge based system belongs?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Artificial Intelligent software
Explanation:
Workspace



66. Which tests are designed to confront the program with abnormal situations?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Stress testing
Explanation:
Workspace



67. What do you call, when the elements of a module, all operate on the same data?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Communicational cohesion
Explanation:
Workspace



68. Which among the following measures how strongly the elements within a module are related?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cohesion
Explanation:
Workspace



69. What do you call when two modules are coupled, when they communicate via a composite data item?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Stamp coupling
Explanation:
Workspace



70. The information we need to capture during requirements analysis not include




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hiring Authority
Explanation:
Workspace



71. What would be investigated during Requirements analysis?




SHOW ANSWER
Correct Ans:System Context , User Populations, User Tasks
Explanation:
Workspace



72. Which of the following is not a ???concern??? during the management of a software project?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Product quantity
Explanation:
Workspace



73. A process view in software engineering would consider which of the following




SHOW ANSWER
Correct Ans:Staffing
Explanation:
Workspace



74. A systematic approach to software development, as epitomized by the various life-cycle models, is useful in




SHOW ANSWER
Correct Ans:Managing the various activities necessary to get the job done
Explanation:
Workspace



75. In planning a software project one would




SHOW ANSWER
Correct Ans:Find ways to produce results using limited resources
Explanation:
Workspace



76. Software configuration activities would not include




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ensure improper implementation of change
Explanation:
Workspace



77. Views of quality software would not include




SHOW ANSWER
Correct Ans:Minimizing the execution errors
Explanation:
Workspace



78. Which of the following projects would be a good one for adopting the prototyping paradigm for software development?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Algebra Tutor
Explanation:
Workspace



79. Symptoms of the software crisis would include




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
When software delivered behind schedule, software exceeding cost estimate ,unreliable and difficult to maintain then it is said that software crisis.
Workspace



80. Which of the following is not viewed as a primary mover in improving the software process?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tighter managerial control.
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Software questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Software @ Fresherslive

This page provides important questions on Software along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Software questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Software Online tests. Software Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Software Test questions Online @ Fresherslive?

Software questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Software may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Software questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Software questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Software in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Software Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Software test or get stuck on any particular question, our Software test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Software, exercise these advanced Software questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Software Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status