Software Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Software Questions: Solved 230 Software Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Software Questions

41. In a software project, COCOMO (Constructive Cost Model) is used to estimate




SHOW ANSWER
Correct Ans:effort and duration based on the size of the software
Explanation:
Workspace



42. Consider a software program that is artificially seeded with 100 faults. While testing this program, 159 faults are detected, out of which 75 faults are from those artificially seeded faults. Assuming that both real and seeded faults are of same nature and have same distribution, the estimated number of undetected real faults is ____________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:28
Explanation:
Total faults detected = 159
Real faults detected among all detected faults = 159 - 75
= 84
Since probability distribution is same, total number of real faults is (100/75)*84 = 112

Undetected real faults = 112- 84 = 28
Workspace



43. A Software Requirements Specification (SRS) document should avoid discussing which one of the following?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Design specification
Explanation:
Workspace



44. Consider the following C program segment.
while (first <= last)
{
if (array [middle] < search)
first = middle +1;
else if (array [middle] == search)
found = True;
else last = middle ??? 1;
middle = (first + last)/2;
}
if (first < last) not Present = True;

The cyclomatic complexity of the program segment is __________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
Workspace



45. Match the following
List-I -------- List-II
A. Condition coverage -------- 1. Black-box testing
B. Equivalence class partitioning -------- 2. System testing
C. Volume testing -------- 3. White-box testing
D. Alpha testing -------- 4. Performance testing

Codes:
A B C D
(a) 2 3 1 4
(b) 3 4 2 1
(c) 3 1 4 2
(d) 3 1 2 4




SHOW ANSWER
Correct Ans:c
Explanation:
Workspace



46. In the context of modular software design, which one of the following combinations is desirable?




SHOW ANSWER
Correct Ans:High cohesion and low coupling
Explanation:
Workspace



47. Match the following:
1) Waterfall model --------- a) Specifications can be developed incrementally
2) Evolutionary model --------- b) Requirements compromises are inevitable
3) Component-based --------- c) Explicit recognition of risk software engineering
4) Spiral development --------- d) Inflexible partitioning of the project into stages




SHOW ANSWER
Correct Ans:1-d, 2-a, 3-b, 4-c
Explanation:
Waterfall Model: We can not go back in previous project phase as soon as as we proceed to next phase ,So inflexible

Evolutionary: It keeps changing with evolution so incremental in nature

Component based: Reuse-based approach to defining, implementing and composing loosely coupled independent components into systems

Spiral: Spiral model is the most advanced .It includes four faces one of which is Risk.
Phases: Planning, Risk Analysis, Engineering and Evaluation
Workspace



48. Consider the following statements about the cyclomatic complexity of the control flow graph of a program module. Which of these are TRUE?

I. The cyclomatic complexity of a module is equal to the maximum number of linearly independent circuits in the graph.
II. The cyclomatic complexity of a module is the number of decisions in the module plus one,where a decision is effectively any conditional statement in the module.
III.The cyclomatic complexity can also be used as a number of linearly independent paths that should be tested during path coverage testing.




SHOW ANSWER
Correct Ans:II and III
Explanation:
Workspace



49. The coupling between different modules of a software is categorized as follows:
I. Content coupling
II. Common coupling
III. Control coupling
IV. Stamp coupling
V. Data coupling
Coupling between modules can be ranked in the order of strongest (least desirable) to weakest (most desirable) as follows:




SHOW ANSWER
Correct Ans:I-II-III-IV-V
Explanation:
Workspace



50. The following program is to be tested for statement coverage:
begin
if (a== b) {S1; exit;}
else if (c== d) {S2;]
else {S3; exit;}
S4;
end

The test cases T1, T2, T3 and T4 given below are expressed in terms of the properties satisfied by the values of variables a, b, c and d. The exact values are not given. T1 : a, b, c and d are all equal T2 : a, b, c and d are all distinct T3 : a = b and c != d T4 : a != b and c = d Which of the test suites given below ensures coverage of statements S1, S2, S3 and S4?




SHOW ANSWER
Correct Ans:T1, T2, T4
Explanation:
T1 checks S1

T2 checks S3

T4 checks S2 and S4
Workspace



51. What is the appropriate pairing of items in the two columns listing various activities encountered in a software life cycle?

P. Requirements Capture --------- 1.Module Development and Integration
Q. Design --------- 2.Domain Analysis
R. Implementation --------- 3.Structural and Behavioral Modeling
S. Maintenance --------- 4.Performance Tuning




SHOW ANSWER
Correct Ans:P-2, Q-3, R-1, S-4
Explanation:
Workspace



52. Which one of the following is NOT desired in a good Software Requirement Specifications (SRS) document?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Algorithms for Software Implementation
Explanation:
Workspace



53. A company needs to develop digital signal processing software for one of its newest inventions. The software is expected to have 40000 lines of code. The company needs to determine the effort in person-months needed to develop this software using the basic COCOMO model. The multiplicative factor for this model is given as 2.8 for the software development on embedded systems, while the exponentiation factor is given as 1.20. What is the estimated effort in person-months?




SHOW ANSWER
Correct Ans:234.25
Explanation:
In the Constructive Cost Model (COCOMO), following is formula for effort applied
Effort Applied (E) = ab(KLOC)^bb [ person-months ]
= 2.8 x(40)1.20
= 2.8 x 83.65
= 234.25
Workspace



54. Match the problem domains in GROUP I with the solution technologies in GROUP II

GROUP I -------- GROUP II
(P) Service oriented computing ---------- (1) Interoperability
(Q) Heterogeneous communicating systems ---------- (2) BPMN
(R) Information representation ---------- (3) Publish-find-bind
(S) Process description ---------- (4) XML




SHOW ANSWER
Correct Ans:P-3, Q-1, R-4, S-2
Explanation:
Workspace



55. To test a function, the programmer has to write a ______, which calls the function and passes it test data.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Driver
Explanation:
Workspace



56. Which of the following is not a static testing technique




SHOW ANSWER
Correct Ans:Error guessing
Explanation:
Workspace



57. Which box specification is not associated with cleanroom approach?




SHOW ANSWER
Correct Ans:White box
Explanation:
Workspace



58. Black box testing is also called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Specification-based testing
Explanation:
Workspace



59. Which of the following interface design principles reduces the user???s memory load?

I. Define intuitive shortcuts
II. Disclose information in a progressive fashion
III. Establish meaningful defaults
IV. Provide an on-line tutorial




SHOW ANSWER
Correct Ans:(I), (II) and (III) above
Explanation:
Workspace



60. Coupling is a qualitative indication of the degree to which a module




SHOW ANSWER
Correct Ans:Is connected to other modules
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Software questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Software @ Fresherslive

This page provides important questions on Software along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Software questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Software Online tests. Software Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Software Test questions Online @ Fresherslive?

Software questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Software may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Software questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Software questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Software in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Software Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Software test or get stuck on any particular question, our Software test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Software, exercise these advanced Software questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Software Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status