Software Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Software Questions: Solved 230 Software Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Software Questions

21. The core of reverse engineering is an activity called




SHOW ANSWER
Correct Ans:extract abstractions
Explanation:
The engineer must evaluate the old program and extract a meaningful specification of the processing that is performed, the user interface that is applied, and the program data structures or database that is used
Workspace



22. In reverse engineering, what refers to the level of detail that is provided at an abstraction level?




SHOW ANSWER
Correct Ans:completeness
Explanation:
Workspace



23. In reverse engineering process, what refers to the sophistication of the design information that can be extracted from the source code?




SHOW ANSWER
Correct Ans:abstraction level
Explanation:
Workspace



24. Source code translation is a part of which re-engineering technique?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Restructuring
Explanation:
Workspace



25. Which of the following is not a business goal of re-engineering ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of these
Explanation:
Workspace



26. When does one decides to re-engineer a product?




SHOW ANSWER
Correct Ans:when hardware or software support becomes obsolete
Explanation:
Re-engineering involves putting in the effort to make the system easier to maintain.
Workspace



27. What are the problems with re-structuring?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Loss of documentation
Explanation:
Restructuring doesn't help with poor modularisation where related components are dispersed throughout the code.
Workspace



28. Which of the following term is best defined by the statement ???The creation of a new codeline from a version in an existing codeline????




SHOW ANSWER
Correct Ans:Branching
Explanation:
Workspace



29. Which method recommends that very frequent system builds should be carried out with automated testing to discover software problems?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Agile method
Explanation:
In keeping with the agile methods notion of making many small changes, continuous integration involves rebuilding the mainline frequently, after small source code changes have been made.
Workspace



30. Which of the following process ensures that versions of systems and components are recorded and maintained?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Configuration control
Explanation:
In configuration control, changes are managed and all versions of components are identified and stored for the lifetime.
Workspace



31. What involves preparing software for external release and keeping track of the system versions that have been released for customer use?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Release management
Explanation:
Workspace



32. Which of the following are NOT considered when computing function points for a software project?

(O1) External inputs and outputs
(O2) Programming language to be used for the implementation
(O3) User interactions
(O4) External interfaces
(O5) Number of programmers in the software project
(O6) Files used by the system




SHOW ANSWER
Correct Ans:O2, O5
Explanation:
Workspace



33. In the Spiral model of software development, the primary determinant in selecting activities in each iteration is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Risk
Explanation:
Workspace



34. The cyclomatic complexity of the flow graph of a program provides




SHOW ANSWER
Correct Ans:an upper bound for the number of tests that must be conducted to ensure that all statements have been executed at least once
Explanation:
Workspace



35. The availability of a complex software is 90%. Its Mean Time Between Failure (MTBF) is 200 days. Because of the critical nature of the usage, the organization deploying the software further enhanced it to obtain an availability of 95%. In the process, the Mean Time To Repair (MTTR) increased by 5 days. What is the MTBF of the enhanced software




SHOW ANSWER
Correct Ans:500 days
Explanation:
Availability = MTBF/(MTBF + MTTR)
Option 1 : 0.9 = 200/(200 + a) = 22.22
Case 2 :0.95 = b/(b+22.22+5)= 517.18(near to option C)
Workspace



36. The Function Point (FP) calculated for a software project are often used to obtain an estimate of Lines of Code (LOC) required for that project. Which of the following statements is FALSE in this context.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The relationship between FP and LOC depends on the programming language used to implement the software.
Explanation:
Workspace



37. A software was tested using the error seeding strategy in which 20 errors were seeded in the code. When the code was tested using the complete test suite, 16 of the seeded errors were detected. The same test suite also detected 200 non-seeded errors. What is the estimated number of undetected errors in the code after this testing?




SHOW ANSWER
Correct Ans:50
Explanation:
Workspace



38. Consider the following program module:
int module 1 (int x, int y) {
while (x! = y) {
if (x > y)
x = x - y,
else y = y - x;
}
return x;
}
What is Cyclomatic complexity of the above module?




SHOW ANSWER
Correct Ans:3
Explanation:
Workspace



39. A software project involves execution of 5 tasks T1, T2, T3, T4 and T5 of duration 10, 15, 18, 30 and 40 days, respectively. T2 and T4 can start only after T1 completes. T3 can start after T2 completes. T5 can start only after both T3 and T4 complete. What is the slack time of the task T3 in days?




SHOW ANSWER
Correct Ans:0
Explanation:
Workspace



40. A software organization has been assessed at SEI CMM Level 4. Which of the following does the organization need to practice beside Process Change Management and Technology Change Management in order to achieve Level 5?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Defect Prevention
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Software questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Software @ Fresherslive

This page provides important questions on Software along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Software questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Software Online tests. Software Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Software Test questions Online @ Fresherslive?

Software questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Software may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Software questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Software questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Software in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Software Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Software test or get stuck on any particular question, our Software test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Software, exercise these advanced Software questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Software Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status