Software Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Software Questions: Solved 230 Software Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Software Questions

201. A file which has not been alerted, compressed, or manipulated in any way by the computer is called _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:raw file
Explanation:
Workspace



202. The errors that can be pointed out by the compiler are ______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Syntax error
Explanation:
Workspace



203. compiler that ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:produces object code
Explanation:
Workspace



204. What is the difference between mnemonic codes and machine codes?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Machine codes are in binary, mnemonic codes are in shorthand English.
Explanation:
Workspace



205. Which of the following computer language is a mathematically oriented languages used for scientific problems?




SHOW ANSWER
Correct Ans:FORTRAN
Explanation:
Workspace



206. Copyrighted software that can be used for free is ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Freeware
Explanation:
Workspace



207. When determining the overall objective of the project, the resources required, and the persons or team who work on the project, you are in the ____________ stop of developing a multimedia presentation




SHOW ANSWER
Correct Ans:Planning
Explanation:
Workspace



208. Which of the following is NOT a computer programming language?




SHOW ANSWER
Correct Ans:COBOL
Explanation:
Workspace



209. What is a Firmware?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A program started in ROM
Explanation:
Workspace



210. What is the purpose of Software Documenting?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Use and maintenance of software
Explanation:
Workspace



211. Which of the following lets you leave a screen or program?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Exit
Explanation:
Workspace



212. In which generation did multiprogramming start?




SHOW ANSWER
Correct Ans:3rd Generation
Explanation:
Workspace



213. Computer language used for scientific calculations _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:FORTRAN
Explanation:
Workspace



214. When a language has the capability to produce new data types, it is said to be ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Extensible
Explanation:
Workspace



215. Programming language built into user programs such as word and Excel are known as ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Visual programming languages
Explanation:
Workspace



216. MICR Technology used for clearance of cheques by banks refers to ____________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Magnetic Ink Character Recognition
Explanation:
Workspace



217. Which of the following is not a virus ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kaspersky
Explanation:
Workspace



218. Which of the following can't spread Virus ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A plain text mail
Explanation:
Workspace



219. CAD stands for __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Computer aided design
Explanation:
Workspace



220. Which language is most suited for commercial applications?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Basic
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Software questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Software @ Fresherslive

This page provides important questions on Software along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Software questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Software Online tests. Software Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Software Test questions Online @ Fresherslive?

Software questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Software may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Software questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Software questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Software in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Software Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Software test or get stuck on any particular question, our Software test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Software, exercise these advanced Software questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Software Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status