Software: Solved 230 Software Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Software Questions

1. According to Pareto???s principle, x% of defects can be traced to y% of all causes. What are the values of x and y?




SHOW ANSWER
Correct Ans:80, 20
Explanation:
The Pareto principle (also known as the 80???20 rule) states that, for many events, roughly 80% of the effects come from 20% of the causes.


2. According to ISO 9001, inspection and testing comes under which management responsibility?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Process control
Explanation:


3. What is Six Sigma?




SHOW ANSWER
Correct Ans:It is the most widely used strategy for statistical quality assurance AND The “Six Sigma” refers to six standard deviations
Explanation:
The Six Sigma uses data and statistical analysis to measure and improve a company’s operational performance .


Fresherslive Current Affairs
4. Quality Management in software engineering is also known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:SQA
Explanation:
Quality Management is also called software quality assurance (SQA) which serves as an umbrella activity that is applied throughout the software process.


5. Software Testing with real data in real environment is known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:beta testing
Explanation:
Beta testing is the last stage of testing, and normally can involve sending the product to beta test sites outside the company for real-world exposure or offering the product for a free trial download over the Internet.


Fresherslive Current Affairs
6. Which is a black box testing technique appropriate to all levels of testing?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Equivalence partitioning
Explanation:
Equivalence partitioning is a software testing technique that divides the input data of a software unit into partitions of equivalent data from which test cases can be derived.


7. Which testing is an integration testing approach that is commonly used when ???shrink-wrapped??? software products are being developed?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Smoke testing
Explanation:
Smoke testing is designed as a pacing mechanism for time-critical projects, allowing the software team to assess its project on a frequent basis.


8. Which of the following errors should not be tested when error handling is evaluated?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Error description is unintelligible
Explanation:


9. Which of the following issues must be addressed if a successful software testing strategy is to be implemented?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the mentioned
Explanation:


10. SPICE stands for




SHOW ANSWER
Correct Ans:Software Process Improvement and Capability Determination
Explanation:


11. Acceptance testing is also known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Beta testing
Explanation:
Acceptance testing is a test conducted to determine if the requirements of a specification or contract are met and is done by users.


Fresherslive Current Affairs
12. The testing in which code is checked




SHOW ANSWER
Correct Ans:White box testing
Explanation:
White-box testing is a method of testing software that tests internal structures or workings of an application, as opposed to its functionality .


13. Which of the following is/are White box technique?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of these
Explanation:


14. Maintenance testing is performed using which methodology?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Breadth test and depth test
Explanation:
Maintenance Testing is done on the already deployed software. The deployed software needs to be enhanced, changed or migrated to other hardware. The Testing done during this enhancement, change and migration cycle is known as maintenance testing.


15. Lower and upper limits are present in which chart?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Run chart
Explanation:
A run chart is used to monitor the behavior of a variable over time for a process or system. Run charts graphically display cycles, trends, shifts, or non-random patterns in behavior over time. It contains lower and upper limits.


16. What is Cyclomatic complexity?




SHOW ANSWER
Correct Ans:White box testing
Explanation:
Cyclomatic complexity measures the amount of decision logic in the program module.Cyclomatic complexity gives the minimum number of paths that can generate all possible paths through the module.


17. Which of the following is not an objective of reverse engineering?




SHOW ANSWER
Correct Ans:to assist migration to a CASE environment
Explanation:


18. Transformation of a system from one representational form to another is known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both a and b
Explanation:


19. Which of the following steps may not be used to define the existing data model as a precursor to re-engineering a new database model:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Discover user interfaces
Explanation:
Once information defined in the preceding steps is known, a series of transformations can be applied to map the old database structure into a new database structure.


20. Forward engineering is also known as




SHOW ANSWER
Correct Ans:both renovation and reclamation
Explanation:
Forward engineering, also called renovation or reclamation , not only recovers design information from existing software, but uses this information to alter or reconstitute the existing system in an effort to improve its overall quality.





Are you seeking for good platform for practicing Software questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Software @ Fresherslive

This page provides important questions on Software along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Software questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Software Online tests. Software Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Software Test questions Online @ Fresherslive?

Software questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Software may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Software questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Software questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Software in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Software Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Software test or get stuck on any particular question, our Software test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Software, exercise these advanced Software questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Software Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.