Sentence Corrections Questions and Answers updated daily – English

Sentence Corrections Questions: Solved 928 Sentence Corrections Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Sentence Corrections Questions

Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 121 to 120
121. Trump extracted his pound of flesh by insisting on a “fair” and “balanced” trade relationship between the two nations, indicating a mercantilist approach that can in the end limit trade and therefore prosperity in both nations. 
 




SHOW ANSWER
Correct Ans:No improvement required
Explanation:
Workspace



122. In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below.

In her own political constituency just about 600 km away from New Delhi-the two newly passed bills seems Latin or Greek to the people.




SHOW ANSWER
Correct Ans:seem Greek
Explanation:
Here, 'seems Latin or Greek' must be replaced with'seem Greek' to make the sentencegrammatically correct.
Workspace



123. In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below.

The TRAI has told broadcasters to follow the rule which said no more than 10 minutes of advertisement per hour programme content.




SHOW ANSWER
Correct Ans:advertising per hour of
Explanation:
Here, 'advertisement per hour' must be replaced with 'advertising per hour of'.
Workspace



124. In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below.

If he had been working for a private firm and disowned responsibility for the custody of the papers, not only he have been fired but would have also faced a case for criminal breach of trust.




SHOW ANSWER
Correct Ans:he would have been fired
Explanation:
Here, 'he have been' must be replaced with'he would have been fired' to make the sentence grammatically correct.
Workspace



125. Which of the following phrase given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence meaningfully correct? Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark "No Change required" as the answer.

Women empowerment has become the buzzword today with woman working alongside men in all spheres.




SHOW ANSWER
Correct Ans:with women working alongside
Explanation:
Option (a) is correct here. Since the sentence is referring to 'women', therefore we will use 'women' here and not 'woman'; the plural form will only be used.
Workspace



126. Which of the following phrase given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence meaningfully correct? Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark "No Change required" as the answer.

There will been no ingress into the school until the fire department makes an "all clear" announcement.




SHOW ANSWER
Correct Ans:be no ingress into the
Explanation:
Option 'd' is the correct choice here and makes the sentence contextually and grammatically correct.
Workspace



127. In the following sentence, one part of the sentence is written in bold and five alternatives are given against each sentence. Select the alternative which makes the sentence grammatically correct and meaningful. If the sentence is already correct, mark Option (e) No correction required.

His long years of public service did not need public articulation and which within the ranks of those whose purpose in life is to deconstruct the legacy of India.




SHOW ANSWER
Correct Ans:did not need public articulation and that too
Explanation:
Option (a) is the correct alternative as the sentence is talking about years of public service thus the verb must be in Past Tense. And 'that too' must be used to further emphasize the sentence. Thus the correct sentence is 'His long years of public service did not need public articulation and that too within the ranks of those whose purpose in life is to deconstruct the legacy of India.'
Workspace



128. In the following sentence, one part of the sentence is written in bold and five alternatives are given against each sentence. Select the alternative which makes the sentence grammatically correct and meaningful. If the sentence is already correct, mark Option (e) No correction required.

If there is one thing that has changed in Indian agriculture in recent times, it is supply response, the ability of farmers to increase production when prices go up.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required
Explanation:
Option (e) is the correct alternative as the sentence is already grammatically correct and requires no correction.
Workspace



129. In the following sentence, one part of the sentence is written in bold and five alternatives are given against each sentence. Select the alternative which makes the sentence grammatically correct and meaningful. If the sentence is already correct, mark Option (e) No correction required.

With every moment being captured for and shared by someone, somewhere, the art of photography is no longer meaningful.




SHOW ANSWER
Correct Ans:being captured and shared by
Explanation:
Option (d) is the correct alternative as the Passive voice is used thus third form of both the verbs 'captured' and 'shared' must be used. Thus the correct sentence is 'With every moment being captured and shared by someone, somewhere, the art of photography is no longer meaningful.'
Workspace



130. In the following sentence, one part of the sentence is written in bold and five alternatives are given against each sentence. Select the alternative which makes the sentence grammatically correct and meaningful. If the sentence is already correct, mark Option (e) No correction required.

Today, the complexities of policy-making are such that senior civil servants were required to have in-depth knowledge of the areas they administer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:senior civil servants are required to
Explanation:
Option (c) is the correct alternative as the sentence starts with 'Today' and hence it needs to be in Present Indefinite Tense. Thus the correct sentence is 'Today, the complexities of policy-making are such that senior civil servants are required to have in-depth knowledge of the areas they administer. '
Workspace



131. In the following sentence, five options are given. You are required to identify the best way of writing the sentence in the context of the correct usage of standard written English. While doing so, you have to ensure that the message being conveyed remains the same in all the cases. Option A repeats the question sentence, if the given sentence is correct as it is. Then, choose option A as your correct answer choice.

Unless they reverse present policies immediately, the world may suffer irreversible damage from the unregulated use of Bio weapons.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Unless present policies are reversed immediately, the world may suffer irreversible damage from the unregulated use of Bio weapons.
Explanation:
Choice A suffers from the use of the ambiguous pronoun ‘they’. Choices C and D are correct grammatically but they change the message by dropping the word immediately. Hence the correct option is B.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 132 to 131
132. So the next budget should ensure that of fundings is further stepped up to accelerate the expansion of irrigation facilities.




SHOW ANSWER
Correct Ans:ensure that funding is further
Explanation:
Hence, option(c) is the correct answer 'ensure that funding is further'
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 133 to 132
133. India has been firmly opposing any unjust order in climate to change regime so far.




SHOW ANSWER
Correct Ans:unjust order in climate change
Explanation:
Hence, option(c) is the correct answer 'unjust order in climate change'
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 134 to 133
134. The Indian government hasn"™t taken the matter up at the highest level with the US.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction Required
Explanation:
No correction Required
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 135 to 134
135. It's imperative to turn out the heat down on the planet, and the Paris Agreement lights the way forward.




SHOW ANSWER
Correct Ans:It's imperative to turn the
Explanation:
Option(b) is the correct sentence.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 136 to 135
136. The company will invest more six hundred crores in the next five years to expand its operations in Britain.




SHOW ANSWER
Correct Ans:will further invest
Explanation:
Change 'will invest more' to 'will further invest'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 137 to 136
137. Banks continue deny loan to low-income groups, insisting on sticking to a standard EMI route even though they are dealing with a complex social issue.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Banks continue denying loans to
Explanation:
Option(c) is the correct sentence.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 138 to 137
138. Two developments have come on the way of this objective getting realised.




SHOW ANSWER
Correct Ans:have come in the way
Explanation:
option (c), have come in the way
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 139 to 138
139. Greece's government appeared to be caving into demands from its creditors on Wednesday, offering concessions in a desperate attempt to get more aid hours after its bailout program expired.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction Required.
Explanation:
No correction Required.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 140 to 139
140. We all know The importance of exercise, getting enough protein, calories and the rest in order to build muscles.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The importance of exercising
Explanation:
option(c), the importance of exercising is the correct answer.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Sentence Corrections questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Sentence Corrections @ Fresherslive

This page provides important questions on Sentence Corrections along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Sentence Corrections questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Sentence Corrections Online tests. Sentence Corrections Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Sentence Corrections Test questions Online @ Fresherslive?

Sentence Corrections questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Sentence Corrections may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Sentence Corrections questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Sentence Corrections questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Sentence Corrections in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Sentence Corrections Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Sentence Corrections test or get stuck on any particular question, our Sentence Corrections test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Sentence Corrections, exercise these advanced Sentence Corrections questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Sentence Corrections Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status