Sentence Corrections Questions and Answers updated daily – English

Sentence Corrections Questions: Solved 928 Sentence Corrections Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Sentence Corrections Questions

Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 101 to 100
101. It was unanimously resolved that the parties should have unitedly undertaking launching of popular programmes.




SHOW ANSWER
Correct Ans:should unitedly undertake
Explanation:
The correct option to replace the error in the sentence is 'should unitedly undertake'. Hence the statement is 'It was unanimously resolved that the parties should unitedly undertake launching of popular programmes.'
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 102 to 101
102. The person who has health has hope and he who has hope, has everything.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required
Explanation:
The given statemet is correct and hence no correction is required.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 103 to 102
103. The object of the experimental method in physiology and in medicine is to study phenomena in order to becoming their master.




SHOW ANSWER
Correct Ans:in order to become
Explanation:
It has been used 'in order to' with an infinitive form of a verb to express the purpose of something. It introduces a subordinate clause. It is more common in writing than in speaking. Hence the correct statement is The object of the experimental method in physiology and in medicine is to study phenomena in order to become their master.
Workspace



104. The following question consists of a sentence which is divided into three parts which contain grammatical errors in one or more than one part of the sentence. If there is an error in any part of the sentence, find the correct alternatives to replace those parts from the three options given below each question to make the sentence grammatically correct.

Because he was given a dishonorable (I)/ discharge from the military, Carl had no (II)/ choice and to return home in ignominy.(III)/
(I) Because he was give a dishonorable
(II) discharge through the military, Carl had no
(III) choice but to return home in ignominy.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Only (III)
Explanation:
The correct sentence is 'Because he was given a dishonorable discharge from the military, Carl had no choice but to return home in ignominy'.
Workspace



105. Which of the following phrases (I), (II), and (III) given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence grammatically correct? Choose the best option from the given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. 

The historic centre was built at around the same time as Shah Jahan was putting down roots in Delhi and the street pattern is strikingly similar.
(I) around the same time as Shah Jahan
(II) was putting down roots in Delhi
(III) and the street pattern is strikingly similar




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required
Explanation:
The given sentence is grammatically correct and contextually meaningful. So no correction is required.
Workspace



106. Which of the following phrases (I), (II), and (III) given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence grammatically correct? Choose the best option from the given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence.

As energy storage projects was almost neglected in India, efforts have been made to tender and auction solar and wind capacity along with battery energy storage in the country.
(I) are almost negligible in India
(II) was almost negligible at India
(III) had been almost neglected in India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Only (I) is correct
Explanation:
Here, 'negligible' means very small or unimportant. Where 'neglected' means suffering a lack of proper care. So only (I) is correct.
Workspace



107. In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below.
 

They wanted to know that we could extend the required help.




SHOW ANSWER
Correct Ans:if we could extend
Explanation:
'if we could extend' is is grammatically and contextually correct.
Workspace



108. In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below.

The corruption charges were a huge blow to his reputation and his business suffered to a great extent.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required
Explanation:
Here, no correction is required.
Workspace



109. Which of the following phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence meaningfully correct? Choose the best option among given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence.

Right from early childhood, girls are socialised to perceiving matrimony and motherhood as the ultimate goals of their life.




SHOW ANSWER
Correct Ans:socialised to perceive matrimony
Explanation:
'socialised to perceive matrimony' is grammatically and contextually correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 110 to 109
110. We should realize that the chance of accident may be as great or greater in our homes than in a train or on the road. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:No change required
Explanation:
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 111 to 110
111. A good boss does not waste his valuable time finding faults with his subordinates.




SHOW ANSWER
Correct Ans:finding fault with his subordinates.
Explanation:
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 112 to 111
112. From being a land of shared community, India began turning towards a land of shared opportunity.




SHOW ANSWER
Correct Ans:India began turning into a land of shared opportunity.
Explanation:
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 113 to 112
113. No sooner than he had been elected the CM of UP his supporters arranged a reception in his honour in circuit house.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No sooner had he been elected the CM of UP than
Explanation:
Workspace



114. In the given question, a part of the sentence is printed in bold. Below the sentence, three alternatives to the bold part are given which may help improve the sentence. Choose the option that reflects the correct use of the phrase in the context of the sentence.

Though domestic financing is increased region-wide, the prospect of malaria’s deadly resurgence is a distinct (and alarming) possibility.
I. Though domestic financing has increased
II. Unless domestic financing is increased
III. Until domestic financing have increased




SHOW ANSWER
Correct Ans:Only II
Explanation:
The correct use is 'Unless' instead of 'Though'.
Workspace



115. In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below.

Execution of rules is always a huge test and most often draws combative response from at least some sections of people. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required
Explanation:
Given sentence is correct so no correction is required.
Workspace



116. In the given question, a part of the sentence is printed in bold. Below the sentence three alternatives to the bold part are given which may help improve the sentence. Choose the option that reflects the correct use of the phrase in the context of the sentence.

Having chidden the young lover for the fallacious and fatuous nature of his love, he agrees to marry Romeo and Juliet on the grounds that “this alliance may… turn your households’ rancour to pure love.”
I. To chide
II. Having chid
III. Having chided




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both II and III
Explanation:
The correct use is 'chided and chid'. So both II and III are correct answer.
Workspace



117. In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below.

There was too many people trying to leave the city.




SHOW ANSWER
Correct Ans:There were too many
Explanation:
Too many people will take a plural verb. Thus "was" should be replaced by "were".
Workspace



118. In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below.

I have been watching the programme every week, but I missed the last episode.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Had been watching
Explanation:
Here, ‘have been watching’ must be replaced with ‘had been watching’ to form a grammatically correct sentence.
Workspace



119. In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below.

We were tired of being pushed through by officious civil servants.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Push around
Explanation:
The correct answer is push around.
Push around - to use greater strength or power to treat someone in a rude and threatening way.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 120 to 119
120. Although the victim fails to report the crime in a timely manner, there was still enough evidence to prove than an assault occurred.




SHOW ANSWER
Correct Ans:the victim failed to
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Sentence Corrections questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Sentence Corrections @ Fresherslive

This page provides important questions on Sentence Corrections along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Sentence Corrections questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Sentence Corrections Online tests. Sentence Corrections Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Sentence Corrections Test questions Online @ Fresherslive?

Sentence Corrections questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Sentence Corrections may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Sentence Corrections questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Sentence Corrections questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Sentence Corrections in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Sentence Corrections Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Sentence Corrections test or get stuck on any particular question, our Sentence Corrections test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Sentence Corrections, exercise these advanced Sentence Corrections questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Sentence Corrections Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status