Sentence Corrections Questions and Answers updated daily – English

Sentence Corrections Questions: Solved 928 Sentence Corrections Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Sentence Corrections Questions

Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 81 to 80
81. At a musical night organized for them, the artistic side of the doctors came as forward as they sang beautifully and made the evening truly memorable.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Came to the fore
Explanation:
Here, 'Came to the fore ' makes the sentence grammatically correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 82 to 81
82. The most important lesson from the changing nature of securities threats is the need for international cooperation in fighting terror.




SHOW ANSWER
Correct Ans:nature of security threats is the
Explanation:
Here, 'nature of security threats is the' makes the sentence grammatically correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 83 to 82
83. He sensed something wrong but kept it from the petite women besides him, who had enough of her own issues to deal with.




SHOW ANSWER
Correct Ans:petite woman beside him
Explanation:
Instead of 'women besides' it should be replaced by 'woman beside'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 84 to 83
84. Was it they who were accused of stealing the neighbour"™s car?




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required
Explanation:
The given senetence is grammatically correct. So no correction is required.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 85 to 84
85. Several infrastructure areas like roads, railways, ports, defence also partially and fully opened up for foreign equity participation.




SHOW ANSWER
Correct Ans:are also partially or fully
Explanation:
Instead of 'also partially and fully' it should be replaced by 'are also partially or fully'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 86 to 85
86. He was considered all the available alternatives in front of him before taking the decision to quit the job. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:He considered
Explanation:
Here, 'was' should be removed.
The correct sentence is 'He consideredall the available alternatives in front of him before taking the decision to quit the job.'
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 87 to 86
87. Entrepreneurs should put down some money in a contingency fund even before starting their business. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:should put by some money
Explanation:
Here, 'put down' should be replaced by 'put by'.
The correct statement is 'Entrepreneurs should put by some money in a contingency fund even before starting their business.'
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 88 to 87
88. You delay in taking a decision conveys a negative impression.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Your delay in taking
Explanation:
The context of the statement requires a possessive pronoun as a subject like your, his, my her, his, their etc. 'You' is the wrong usage of pronoun. Hence, option C is the correct response.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 89 to 88
89. Padma could convince anyone with her talks as she had the gift of the gabbing.




SHOW ANSWER
Correct Ans:gift of the gab
Explanation:
'gift of the gabbing' must be replaced with 'gift of the gab' which means 'ability to speak effortlessly, glibly, or persuasively'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 90 to 89
90. Anyone of these two ideas will be used to execute the project.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Either of these two
Explanation:
'Anyone of these two' must be replaced with 'Either of these two' to make it a grammatically correct sentence.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 91 to 90
91. The crowd which has gather to protest against the decision slowly returned to their homes.




SHOW ANSWER
Correct Ans:which had gathered
Explanation:
The underlined part must be replaced with 'had gathered' to match the tense in the sentence.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 92 to 91
92. It was quite clear that the athlete can be able to improve upon his own record.




SHOW ANSWER
Correct Ans:would be able to
Explanation:
'can be able to' must be replaced with 'would be able to' to match the tense in the sentence.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 93 to 92
93. The bank"™s accumulated losses have come up for manageable levels this year.




SHOW ANSWER
Correct Ans:come to
Explanation:
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 94 to 93
94. Within three years, he demonstrated a dramatic improved business performance.




SHOW ANSWER
Correct Ans:a dramatically improved
Explanation:
a dramatic improved' hence must be replaced with 'a dramatically improved' to make it a grammatically correct sentence.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 95 to 94
95. The attorney insisted on uniform of office files so that they all were set-up the same and he could find what he was looking for.




SHOW ANSWER
Correct Ans:on uniformity in office files
Explanation:
Replace ‘on uniform of office files’ with ‘on uniformity in office files’ to make the sentence grammatically and contextually correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 96 to 95
96. Sheila Chandra began her concert by chanting Om turning it finally into an experience close with prayer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:into an experience close to prayer
Explanation:
‘close to’ somebody/something is used.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 97 to 96
97. The accumulated dust on the furnitures indicated that the family were long gone. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:furniture indicated that the family was
Explanation:
Firstly, ‘furnitures’ must be replaced by ‘furniture’ in order to make the sentence correct.
Secondly, ‘were’ should be replaced by ‘was’ in order to make it a grammatically correct sentence.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 98 to 97
98. Having leisure till outdoor activities such as taking a stroll down the park has become a rarity in this fast paced life.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Having leisure for outdoor
Explanation:
Hence ‘for’ should be used in place of ‘till’ to make the sentence grammatically and contextually correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 99 to 98
99. It is a special feature of cell aggregation in the developing nervous system that in most regions of the brain cells not only adhere to one another and also adopt some preferential orientation. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:to one another but also adopt
Explanation:
The correct option to replace the error in the sentence is 'to one another but also adopt'.
Hence the statement is 'It is a special feature of cell aggregation in the developing nervous system that in most regions of the brain cells not only adhere to one another but also adopt some preferential orientation.'
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 100 to 99
100. When we discuss the financial advisory business, We tend to be focused on the Negatives. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:We tend to focus
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Sentence Corrections questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Sentence Corrections @ Fresherslive

This page provides important questions on Sentence Corrections along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Sentence Corrections questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Sentence Corrections Online tests. Sentence Corrections Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Sentence Corrections Test questions Online @ Fresherslive?

Sentence Corrections questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Sentence Corrections may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Sentence Corrections questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Sentence Corrections questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Sentence Corrections in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Sentence Corrections Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Sentence Corrections test or get stuck on any particular question, our Sentence Corrections test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Sentence Corrections, exercise these advanced Sentence Corrections questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Sentence Corrections Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status