Sentence Corrections Questions and Answers updated daily – English

Sentence Corrections Questions: Solved 928 Sentence Corrections Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Sentence Corrections Questions

Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 61 to 60
61. A five-years-old national law in China is supposed to safeguard the employment rights of people with HIV.




SHOW ANSWER
Correct Ans:five- year-old national law
Explanation:
Here,'five-years-old national law' should be replaced by 'five- year-old national law'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 62 to 61
62. It was quite obvious that there had been a definite estrangement between her and her daughter-in-laws right from the beginning.




SHOW ANSWER
Correct Ans:her daughters-in-law
Explanation:
Here,'her daughter-in-laws' should be replaced by 'her daughters-in-law'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 63 to 62
63. One of the largest slums in the world is Dharavi where lakhs of people live cheek with jowling in tiny shacks. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:live cheek by jowl in
Explanation:
Here, 'cheek by jowl' should be used in the place of 'cheek with jowling'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 64 to 63
64. The helicopter ride was demonstrating the widespread erosion of the surrounding plains. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required
Explanation:
The given sentence is grammatically correct and contextually meaningful. So no correction is required.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 65 to 64
65. When they left, the man sitting next to me shared his view as many of the many jobless.




SHOW ANSWER
Correct Ans:as one of the many jobless
Explanation:
Here,'as one of the many jobless' makes the sentence grammatically correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 66 to 65
66. Since our only stable is change, America seems not to honor the quiet work that achieves social interdependence and stability.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Since our only stability
Explanation:
Here,'stable' should be replaced by 'stability'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 67 to 66
67. The internet and telecommunication services in India have increased in the last decade and this gives a ray of hope to the citizens of India to fight with the long persisting problem of poverty, corruption, regional disparity and unemployment.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required
Explanation:
The given sentence is correct, hence no correction required
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 68 to 67
68. Free trade agreements are often the agreements between two or more countries, or among a country and a trading bloc to abolish or reduce tariffs, quotas and preferences on goods and services so as to have free trade for reciprocative benefits.     




SHOW ANSWER
Correct Ans:or between a country and a trading bloc to
Explanation:
The second ,third,fourth sentences are not suitable here - or among a country with a trading bloc for ,or between a country and trading blocs to, or amongst a country or a trading bloc for.
the first sentence "or between a country and a trading bloc to", is a gramatically correct sentence.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 69 to 68
69. Medical tourism in India is popular due to the fact that there is a rare combination of less-costly and quality services, perfect amalgamation of medicine and engineering which contribute in having brought the innovative solutions.




SHOW ANSWER
Correct Ans:contributes in bringing innovative solutions
Explanation:
contributes in bringing innovative solutions, is a gramatically correct sentence.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 70 to 69
70. The liveability index every year quantifying the challenges that may be presented to an individual's lifestyle in one hundred cities worldwide, and assesses which location provide the best living conditions based on political, social and economic stability.                 




SHOW ANSWER
Correct Ans:quantifies the challenges that might be presented to
Explanation:
The first sentence "quantifies the challenges which may be present to" is not a suitablesentence. Like that third and fourthsentence "quantifying the challenges which are being presented in","quantifying the challenges that might have been presented to"notsuitable.

second sentence "quantifies the challenges that might be presented to", is a gramatically correct sentence,this is suitable here.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 71 to 70
71. In English literature, without over pleonastic, Lawrence can be considered the personification of the search for the foundation of human nature.
I. Without being over pleonastic
II. Without being pleonastic overly
III. Without being overly pleonastic




SHOW ANSWER
Correct Ans:Only III
Explanation:
Hence, ‘without over pleonastic’ should be replaced by ‘Without being overly pleonastic’.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 72 to 71
72. One might argue that the figures of job loss in ASEAN, which comprises only ten Asian countries, are not sufficiently persuasive and representative to prove that developing Asian countries would probably be more negatively affected by Revolution 4.0.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required.
Explanation:
The given sentence does not require any correction. It is grammatically correct.
Workspace



73. Direction: The following question consists of a sentence which is divided into three parts which may contain grammatical errors in one or more than one part of the sentence. If there is an error in any part of the sentence, find the correct alternatives to replace those parts from the three options given below at each question to make the sentence grammatically correct.
If the given sentence is grammatically correct or does not require any correction, choose (e), i.e., No correction required as your answer.

India, where most workers are employed in the informal sector (I)/ and the participation of women in the labour force are low, (II)/ has an opportunity to seize the opportunities that digital technology provides.(III)
(I) India, were more workers are employed in the informal sector
(II) and the participation of women in the labour force is low
(III) has an opportunity to size the opportunities that digital technology provides.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Only (II)
Explanation:
Hence, ‘are’ should be replaced by ‘is’. Hence, the option (a) is the most suitable answer choice.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 74 to 73
74. An entrepreneur may keep his fingers on the pulse of the market to be successful.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Must keep his fingers
Explanation:
Here,'must' should be used instead of 'may'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 75 to 74
75. She was putting plates on the table when the school bus had dropped Jonathan off.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dropped
Explanation:
Here, 'had dropped' should be replaced by 'dropped'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 76 to 75
76. She have been taken to the hospital last week when her condition suddenly deteriorated.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Was taken
Explanation:
Here, 'have been taken' should be replaced by 'Was taken'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 77 to 76
77. Some have pointed out that some options may be equally good, so there is no single best option.




SHOW ANSWER
Correct Ans:some options might be equally good
Explanation:
Here,'some options might be equally good ' makes the sentence grammatically correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 78 to 77
78. Today management student itself are opted to work for NOGs even though the salaries offered to them are low.




SHOW ANSWER
Correct Ans:students have
Explanation:
Here, 'students have' makes the sentence grammatically correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 79 to 78
79. In the deep sea, a group of marine archaeologist called Diving with a Purpose are searching for wrecks of slave-carrying ships and parsing the stories of those transported across the Atlantic.




SHOW ANSWER
Correct Ans:A group of marine archaeologists called Diving with a Purpose is searching for wrecks of slave-carrying ships
Explanation:
Here, 'A group of marine archaeologists called Diving with a Purpose is searching for wrecks of slave-carrying ships' makes the sentence grammatically correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 80 to 79
80. Frustrated families of the missing people have sought access to all documents and data concerning the search and the inclusion of international experts in the inquiry.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required
Explanation:
The given sentence is grammatically correct and contextually meaningful. So no correction is required.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Sentence Corrections questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Sentence Corrections @ Fresherslive

This page provides important questions on Sentence Corrections along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Sentence Corrections questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Sentence Corrections Online tests. Sentence Corrections Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Sentence Corrections Test questions Online @ Fresherslive?

Sentence Corrections questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Sentence Corrections may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Sentence Corrections questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Sentence Corrections questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Sentence Corrections in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Sentence Corrections Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Sentence Corrections test or get stuck on any particular question, our Sentence Corrections test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Sentence Corrections, exercise these advanced Sentence Corrections questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Sentence Corrections Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status