Sentence Corrections Questions and Answers updated daily – English

Sentence Corrections Questions: Solved 928 Sentence Corrections Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Sentence Corrections Questions

Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 41 to 40
41. Despite his father"™s financial assistance he was always hard on.




SHOW ANSWER
Correct Ans:hard up
Explanation:
Hard up - To not have enough of something important or valuable.
Hence, 'hard up' is the correct answer.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 42 to 41
42. If the screen was any brighter, it would have been easier to read from the tablet.




SHOW ANSWER
Correct Ans:had been brighter
Explanation:
Here, 'had been brighter' should be used .
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 43 to 42
43. As good as a banker is concerned, the law relating to indemnities is of great importance.




SHOW ANSWER
Correct Ans:As far as
Explanation:
Here,'As good as' should be replaced by 'As far as' to make the given sentence grammatically correct and contextually meaningful.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 44 to 43
44. One hour in the week was set aside by him for the reception of whomsoever chose to visit him.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction
Explanation:
The given sentence is grammatically correct and contextually meaningful. So no correction is required.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 45 to 44
45. None of the guests were introduced to the bride.




SHOW ANSWER
Correct Ans:was introduced
Explanation:
Here, 'were' should be replaced by 'was'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 46 to 45
46. Waiting for Priya, Vibhor"™s bookshelf was dusted and arranged by Vibhor.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Vibhor dusted and arranged his bookshelf
Explanation:
Hence, ‘Vibhor’s bookshelf was dusted and arranged by Vibhor’ should be replaced by ‘Vibhor dusted and arranged his bookshelf’.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 47 to 46
47. Although drug addiction may develop over a period, even friends and family closest to the individual may fail to recognize the onset of a substance use disorder.
i. Although drug addiction might develop over
ii. Since drug addiction may develop over
iii. Although drug addiction may developed over




SHOW ANSWER
Correct Ans:Only ii
Explanation:
Hence, ‘Although drug addiction may develop over’ should be replaced by ‘Since drug addiction may develop over’.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 48 to 47
48. After ploughing the field for an entire day, the land was admired by the farmer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:The farmer admired the land.
Explanation:
Hence, ‘the land was admired by the farmer’ should be replaced by ‘The farmer admired the land.’.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 49 to 48
49. When team India hit more than 350 runs in the ODI, they cut the ground from under the opponent's feet.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required.
Explanation:
No correction required.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 50 to 49
50. Traditional Indian culture is defined by a relatively strict social hierarchy and from an early age, children are reminded of their role and places in society.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Children are reminded of their roles
Explanation:
Hence, ‘children are reminded of their role’ should be replaced by ‘Children are reminded of their roles’.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 51 to 50
51. Her father was hard to read and unapproachable often, but he cared for her in his own special way.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Often unapproachable
Explanation:
Hence, ‘unapproachable often’ should be replaced by ‘Often unapproachable’.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 52 to 51
52. The practice of full-cost reimbursement encouraged capital investment and now the industry is overcapitalized.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required
Explanation:
The given sentence is grammatically correct and contextually meaningful. So no correction is required.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 53 to 52
53. He broadly speaking, these methods of revelation are found in all ancient religions but no other religion presents anything precisely analogous to prophecy.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Broadly speaking
Explanation:
Here, 'he' must be removed to make the sentence grammatically correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 54 to 53
54. If thereafter, their subcontracts are for some reason reduced, such firms could be faced potentially crippling fixed expenses.




SHOW ANSWER
Correct Ans:could face potentially crippling
Explanation:
Here, 'could be faced' should be replaced by either 'could face' or 'faced with'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 55 to 54
55. The philosophy of the Gita appeals because it combines metaphysical thought and practical living up to enables each one to attain the supreme goal of God realisation.

I. practically living to be enable each one
II. practical livings to enabling each one
III. practical living to enable each one




SHOW ANSWER
Correct Ans:Only III
Explanation:
Here, 'practical living to enable each one' is grammatically correct.
Hence only III is correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 56 to 55
56. There's a lot more of Israel in India and in Indians' day to daily life, common people and Prime Ministers included.

I. Indians day to day lives
II. Indians' daily life
III. Indians' day-to-day live




SHOW ANSWER
Correct Ans:Only II
Explanation:
Here, 'day to daily life,' should be replaced by 'daily life'.
So only II is correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 57 to 56
57. Though the government agreed to take up some of their demands to the parliament, the protestors refused to bring the strike to a halt; for they need different kettles of fish.
I. need different kettles of fishes
II. wants a different kettle of fish
III. wanted a different kettle of fish




SHOW ANSWER
Correct Ans:Only III
Explanation:
Here, 'wanted a different kettle of fish' is grammatically correct.
Hence only III is correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 58 to 57
58. Chabahar port opens upon a permanent alternative route for trade with Afghanistan and Central Asia, given the hurdles in the direct route through Pakistan.
I. opens an permanent alternative route for trade
II. opening up a permanent alternative route for trade
III. opens up a permanent alternative route for trade




SHOW ANSWER
Correct Ans:Only III
Explanation:
Here, 'opens up a permanent alternative route for trade' is grammatically correct.
Hence only III is correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 59 to 58
59. The WHO global air pollution database released in Geneva reveals that India has 14 out of 15 most polluted cities in the world in terms of PM 2.5 concentration and the fact that the data collected for survey were of preliminary stages and not the deep reports is even being much alarming.




SHOW ANSWER
Correct Ans:is even more alarming
Explanation:
Here,'even being much alarming' should be replaced by ' is even more alarming'.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 60 to 59
60. The sheer size of the Chinese and Indian markets will be continuing to attract investors and they remain in the highest-ranking among emerging markets in confidence index.




SHOW ANSWER
Correct Ans:will continue to attract
Explanation:
Here,'will be continuing to attract' should be replaced by 'will continue to attract'.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Sentence Corrections questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Sentence Corrections @ Fresherslive

This page provides important questions on Sentence Corrections along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Sentence Corrections questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Sentence Corrections Online tests. Sentence Corrections Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Sentence Corrections Test questions Online @ Fresherslive?

Sentence Corrections questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Sentence Corrections may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Sentence Corrections questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Sentence Corrections questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Sentence Corrections in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Sentence Corrections Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Sentence Corrections test or get stuck on any particular question, our Sentence Corrections test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Sentence Corrections, exercise these advanced Sentence Corrections questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Sentence Corrections Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status