Sentence Corrections Questions and Answers updated daily – English

Sentence Corrections Questions: Solved 928 Sentence Corrections Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Sentence Corrections Questions

Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 1 to 0
1. If there were more hours in a day, I will gladly help with this project, but I already have so much on my plate right now.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Would gladly help
Explanation:
Here, ‘will gladly help’ must be replaced with ‘would gladly help’ to form a grammatically correct sentence.
Workspace



2. In the given question, a part of the sentence is printed in bold. Below the sentence alternatives to the emboldened part are given as (A), (B), (C) and (D) which may help improve the sentence. Choose the correct alternative out of the given five options. In case the given sentence is correct, your answer will be (E), i.e., "No correction required".

She can count to thirty quicker than I expected and can write seven of the square-hand letters and the words which can be made with them.
I. count till thirty more quicker than I expected
II. count to thirty more quickly than I expected
III. count to thirty more quickly to what I expected




SHOW ANSWER
Correct Ans:only II
Explanation:
Hence, instead of ‘more quicker’ we must write ‘more quickly’.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 3 to 2
3. The Moscow State Circus had been performing in Cheltenham for the next 3 weeks.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Will be performing
Explanation:
Hence, ‘had been performing’ must be replaced with ‘will be performing’ to form a grammatically correct sentence.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 4 to 3
4. You can apply a test to common managerial decisions such as how you allocate workload, offer development opportunities, and dole out rewards and recognition.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required
Explanation:
Workspace



5. In the given question, a part of the sentence is printed in bold. Below the sentence, three alternatives to the bold part are given which may help improve the sentence. Choose the option that reflects the correct use of the phrase in the context of the sentence. In case the given sentence is correct, your answer is (E), i.e., "No correction required".

Solid-fueled rockets are common in military applications, such as intercontinental ballistic missiles, but are low frequently employed for launching satellites because their thrust is hard to regulate.
I. as they are still less frequently employed for satellite launches
II. but the frequency of their employment while launching satellites is less
III. however, they are less frequently employed for launching satellites




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both II and III
Explanation:
Hence, both II and III are correct as they fit grammatically as well as contextually.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 6 to 5
6. Waiting for the apple pie, the candy machine began to hum loudly.




SHOW ANSWER
Correct Ans:I heard the candy machine
Explanation:
The sentence should be re-written as ‘Waiting for the apple pie, I heard the candy machine hum loudly’.
Workspace



7. Which of the following phrases (i), (ii), (iii) given below the sentence can replace the phrase printed in bold to make the sentence grammatically correct? Choose the option that reflects the correct use of phrase in the context of a grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark (E) i.e., "œNo correction required" as the answer.

The current policy of ownership and governance in banking need to be reviewed urgently in correction to the outdated and distorted policies.
i. needs to be reviewed urgently to correct the outdated and distorted
ii. needed to be reviewed urgently for correcting the outdated and distorted
iii needs urgent review to correct the outdated and distorted




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both i and iii
Explanation:
The ‘policy’ we can’t use ‘need’. We must use ‘needs.’ On the other hand ‘reviewed urgently’ and an ‘urgent review’ gives us the same meaning.
Workspace



8. Which of the following phrases (i), (ii), (iii) given below the sentence can replace the phrase printed in bold to make the sentence grammatically correct? Choose the option that reflects the correct use of phrase in the context of a grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark (E) i.e., "œNo correction required" as the answer.

She drives a piton in when she finds a handhold of pattern, a small crevice of meaning, some slight imperfection in the rock face.
i. drive a piton in when she found a handhold of pattern
ii. drives a piton at when she finds a handhold with pattern
iii. drives a piton in when she finds the handhold with patterns




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required.
Explanation:
The sentence is grammatically correct.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 9 to 8
9. For long, the Board of Control for Cricket in India has been working in an opaque manner, almost becoming a den for a few elite, well-connected individuals.




SHOW ANSWER
Correct Ans:No correction required.
Explanation:
No correction required.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 10 to 9
10. Even as the reverberations of the violence inflicted on a group of Dalit men by "œcow protection" vigilantes near the small Gujarat town of Una were felt in Parliament, the protests continue to spread across the State.




SHOW ANSWER
Correct Ans:near the small Gujarat town of Una are
Explanation:
Replace ‘near the small Gujarat town of Una were’ by ‘near the small Gujarat town of Una are’
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 11 to 10
11. As the number of touch points with other countries rise, so must our shared understanding of acceptable conduct.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Other countries rises
Explanation:
The correct replacement is ‘Other countries rises’.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 12 to 11
12. He is speaking in such a soft voice that he was not audible even to the people who were sitting in the first row.




SHOW ANSWER
Correct Ans:was speaking
Explanation:
‘was speaking’ is the correct use as the sentence is in past tense.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 13 to 12
13. Dhanush, which is the flagship indigenous artillery gun, appear to be doomed even before its induction and deployment in the artillery.




SHOW ANSWER
Correct Ans:appears to be
Explanation:
‘appears to be’ is the correct use as the subject of the sentence is singular.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 14 to 13
14. Quite a few research institutes had growing in free India bearing the names of scientists winning recognition of Western countries, mainly Europe.




SHOW ANSWER
Correct Ans:grew up in free India bearing the names of
Explanation:
“grew up in free India bearing the names of” is the correct phrase to make the sentence grammatically correct as the sentence refers to the event related to the past.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 15 to 14
15. Washing your hands at regular intervals could be the most effective method to staying healthy and protecting yourself from various ailments.




SHOW ANSWER
Correct Ans:is the most effective way of staying
Explanation:
“is the most effective way of staying” is the correct phrase to make the sentence grammatically correct as the sentence is in generalized and factual form.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 16 to 15
16. He would be on time for the interview if he had left the house at nine




SHOW ANSWER
Correct Ans:Would have been
Explanation:
‘would be’ must be replaced with ‘would have been’ to form a grammatically correct sentence.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 17 to 16
17. He listened to melodious songs before he started the work.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Had listened to melodious
Explanation:
The correct replacement is ‘had listened to melodious’.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 18 to 17
18. Consecutive sentences are still permissible if one is a fixed term and the other is one of life, provided the term sentence is completed before and the life sentence begins later.




SHOW ANSWER
Correct Ans:provided the term sentence is completed first
Explanation:
Replace ‘provided the term sentence is completed before’ with ‘provided the term sentence is completed first’.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 19 to 18
19. It is a temptation of not letting go, holding the hurt and self-pity that is the natural outcome of being the victim of such behavior.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Holding onto
Explanation:
The highlighted part should be replaced by ‘Holding onto’ to make the sentence grammatically correct.
Hold down- to stop someone or something from moving.
Hold back- to stop something from progressing or developing.
Hold against- have a grudge; show little respect.
Hold onto- Keep longer than necessary, not letting go; hold tightly; grip.
Hold forth- state opinions about something.
Workspace



Which of the following option when replaced with the bold text will improve the statement to make it correct.

Refer the above for the Questions 20 to 19
20. The mother bird lays her eggs in a nest and keeps them warm unless the birdlings is hatched.




SHOW ANSWER
Correct Ans:until the birdlings are hatched
Explanation:
The highlighted part should be replaced by ‘until the birdlings are hatched’ to make the sentence grammatically correct.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Sentence Corrections questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Sentence Corrections @ Fresherslive

This page provides important questions on Sentence Corrections along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Sentence Corrections questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Sentence Corrections Online tests. Sentence Corrections Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Sentence Corrections Test questions Online @ Fresherslive?

Sentence Corrections questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Sentence Corrections may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Sentence Corrections questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Sentence Corrections questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Sentence Corrections in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Sentence Corrections Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Sentence Corrections test or get stuck on any particular question, our Sentence Corrections test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Sentence Corrections, exercise these advanced Sentence Corrections questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Sentence Corrections Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2022 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status