Security: Solved 29 Security Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Security Questions

1. Verification of a Login name and password is known as________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Authentication
Explanation:


2. A clerk in a bank has to access data in customer account. Logical access control for these users would be




SHOW ANSWER
Correct Ans:use of individual passwords
Explanation:


3. "Trend Micro" is a ______________? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Anti virus program
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
4. All of the following are example of real security and privacy risks except.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Spam
Explanation:


5. A result of a computer Virus can not lead to.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Motherboard crash
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
6. Which of the following is not a popular Anti- Virus software ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Blaster
Explanation:


7. Le-Hard virus is effect of a ________________. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Command.com
Explanation:


8. A hacker contacts you by phone or email and attempts to acquire your password is known as _______-.




SHOW ANSWER
Correct Ans:phishing
Explanation:


9. Decryption & Encryption of data are the responsibility of the ______ layer. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Physical
Explanation:


10. Choose the right sequence of virus stages _________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dormancy, Propagation,Triggering, Damage
Explanation:


11. Which of the following virus overtake computer system when it boots and destroy information ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Stealth virus
Explanation:


Fresherslive Current Affairs
12. A sender must not be able to deny that he sent a specific message when he in fact did. This is an aspect of security called ______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:non-repudiation
Explanation:


13. A ________ is not a form of Biometrics.




SHOW ANSWER
Correct Ans:password
Explanation:


14. When a cracker attempts to misuse or steal data from a. system, it is called ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Stealing
Explanation:


15. ________ -'s main purpose is to prohibit unauthorized access to your computer via the Internet




SHOW ANSWER
Correct Ans:Firewall
Explanation:


16. In digital Signature the private key used for ________ and the public key for ______




SHOW ANSWER
Correct Ans:Encryption ,decryption
Explanation:


17. The data to be encrypted at the sender site is called ________,The data to be decrypted at receiver end is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Secret key,public key
Explanation:


18. ________ refers to a family of IEEE standards dealing with local area network and metropolitan area network.




SHOW ANSWER
Correct Ans:802
Explanation:


19. Which of the following describes programs that can run independently, travel from system to system, and disrupt computer communications




SHOW ANSWER
Correct Ans:Worms
Explanation:


20. A _____ sometimes called a boot sector virus, executes when a computer boots up because it resides in the boot sector of a floppy disk or the master boot record of a hard disk




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of these
Explanation:



12


Are you seeking for good platform for practicing Security questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Security @ Fresherslive

This page provides important questions on Security along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Security questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Security Online tests. Security Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Security Test questions Online @ Fresherslive?

Security questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Security may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Security questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Security questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Security in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Security Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Security test or get stuck on any particular question, our Security test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Security, exercise these advanced Security questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Security Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SBI Apprentice
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


FCI Manager Phase 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Grade B Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SSC CPO Phase I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS SO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB ALP Stage II
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NIACL AO Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS Clerk Mains
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2020 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.