Science & Technology Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Science & Technology Questions: Solved 139 Science & Technology Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Science & Technology Questions

101. When measuring the characteristics of a small-signal amplifier, say for a radio receiver, one might be concerned with its "Noise..."?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Figure
Explanation:
Workspace



102. What does EPROM stand for?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Erasable Programmable Read Only Memory
Explanation:
Workspace



103. What does AM mean?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Amplitude Modulation
Explanation:
Workspace



104. "CD" computer abbreviation usually means ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Compact Disc
Explanation:
Workspace



105. Once the active medium is excited, the first photons of light are produced by which physical process?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Spontaneous emission
Explanation:
Workspace



106. What does the term PLC stand for?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Programmable Logic Controller
Explanation:
Workspace



107. Larger buildings may be supplied with a medium voltage electricity supply, and will required a substation or mini-sub. What is the main item of equipment contained in these?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Transformer
Explanation:
Workspace



108. Voltage is sometimes referred to as EMF, or Electromotive...?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Force
Explanation:
Workspace



109. Compact discs, (according to the original CD specifications) hold how many minutes of music?




SHOW ANSWER
Correct Ans:74 mins
Explanation:
Workspace



110. Which one of the following is a spacecraft?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Cassini
Explanation:
Workspace



111. Metal tea pots have wooden handles because ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:because wood is a bad conductor of heat
Explanation:
Workspace



112. Bile is produced by __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Liver
Explanation:
Workspace



113. Which phenomenon do bats and dolphins use to find prey?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Echo Location
Explanation:
Workspace



114. Insulin was discovered by ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fredrick Banting
Explanation:
Workspace



115. Which among the following controls blood pressure?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Adrenal
Explanation:
Workspace



116. A chemical substance secreted by particular species of animal to attract another member of same species is _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pheromones
Explanation:
Workspace



117. Which is the largest flightless bird?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ostrich
Explanation:
Workspace



118. The oxygen in photosynthesis is released from __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:H2O
Explanation:
Workspace



119. Pollen grains of flowers in which pollination takes place by insects are __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rough and sticky
Explanation:
Workspace



120. Clove is a __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dry Flower bud
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Science & Technology questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Science & Technology @ Fresherslive

This page provides important questions on Science & Technology along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Science & Technology questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Science & Technology Online tests. Science & Technology Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Science & Technology Test questions Online @ Fresherslive?

Science & Technology questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Science & Technology may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Science & Technology questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Science & Technology questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Science & Technology in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Science & Technology Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Science & Technology test or get stuck on any particular question, our Science & Technology test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Science & Technology, exercise these advanced Science & Technology questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Science & Technology Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status