Science & Technology Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Science & Technology Questions: Solved 139 Science & Technology Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Science & Technology Questions

81. Tesla is a unit of magnetic _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:field
Explanation:
Workspace



82. In which decade was the Internet first implemented ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1960s
Explanation:
Workspace



83. Who invented the first controllable flying AEROPLANE (AIRPLANE)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wright Brothers
Explanation:
Workspace



84. Which of the following planets rotates clock wise ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Venus
Explanation:
Workspace



85. Which of the following plant diseases is caused by a virus ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



86. Which of the following uses non-conventional Source of Energy ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kerosene lamp
Explanation:
Workspace



87. Which one among the following has the highest energy ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Red light
Explanation:
Workspace



88. Which one of the following gases is predominant in the atmosphere ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nitrogen
Explanation:
Workspace



89. Which one of the following is a water soluble vitamin ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Vitamin C
Explanation:
Workspace



90. AOL Stands for ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:America On line
Explanation:
Workspace



91. The input used by an antenna or cable to a TV set uses frequencies called ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:RF
Explanation:
Workspace



92. What is the term to ask the computer to put information in order numerically or alphabetically?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sort
Explanation:
Workspace



93. What will a UPS be used for in a building?




SHOW ANSWER
Correct Ans:To provide power to essential equipment
Explanation:
Workspace



94. Who co-created the UNIX operating system in 1969 with Dennis Ritchie?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ken Thompson
Explanation:
Workspace



95. What are three types of lasers?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gas, solid state, diode
Explanation:
Workspace



96. .BAT' extension refers usually to what kind of file?




SHOW ANSWER
Correct Ans:System File
Explanation:
Workspace



97. Where is the headquarters of Intel located?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Santa Clara, California
Explanation:
Workspace



98. "DB" computer abbreviation means __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Database
Explanation:
Workspace



99. The NTSC (National Television Standards Committee) is also used in the country of ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Japan
Explanation:
Workspace



100. DTP computer abbreviation usually means ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:DeskTop Publishing
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Science & Technology questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Science & Technology @ Fresherslive

This page provides important questions on Science & Technology along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Science & Technology questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Science & Technology Online tests. Science & Technology Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Science & Technology Test questions Online @ Fresherslive?

Science & Technology questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Science & Technology may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Science & Technology questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Science & Technology questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Science & Technology in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Science & Technology Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Science & Technology test or get stuck on any particular question, our Science & Technology test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Science & Technology, exercise these advanced Science & Technology questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Science & Technology Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status