Rivers Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Rivers Questions: Solved 59 Rivers Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Rivers Questions

41. Which one of the following Indian rivers forms an estuary




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tapi
Explanation:
Workspace



42. Ganges and Yamuna and the invisible Saraswati River jointed in which state




SHOW ANSWER
Correct Ans:Uttar Pradesh
Explanation:
Workspace



43. Gomti river flows through which states




SHOW ANSWER
Correct Ans:Uttar Pradesh
Explanation:
Workspace



44. Which river is called 'Ganga of South India'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kaveri River
Explanation:
Workspace



45. The city of Nasik is situated on the banks of which river in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Godavari
Explanation:
Workspace



46. Indus River flows from which of the following country




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



47. Which is the Longest River of South America




SHOW ANSWER
Correct Ans:Amazon
Explanation:
Workspace



48. The Mahanadi river originates in which state of India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chhattisgarh
Explanation:
Workspace



49. The Godavari, Krishna, Kaveri, Pennar all rise in the Western Ghats and traverse the plateau and the east coast and empty themselves into the




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bay of Bengal
Explanation:
Workspace



50. The river Yamuna is not flow in which state




SHOW ANSWER
Correct Ans:West Bengal
Explanation:
Workspace



51. Which is the Longest River of Asia




SHOW ANSWER
Correct Ans:Yangtze
Explanation:
Workspace



52. Which is longest river of South India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Godavari
Explanation:
Workspace



53. Guwahati is situated at the bank of river




SHOW ANSWER
Correct Ans:Brahmaputra River
Explanation:
Workspace



54. The Sutlej is sometimes known as the _______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Red River
Explanation:
Workspace



55. Which is the longest River in the World




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nile
Explanation:
Workspace



56. Tapti river is not flow in the following state




SHOW ANSWER
Correct Ans:West Bengal
Explanation:
Workspace



57. In which River Bhakranangal dam (largest dam in India) is situated




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sutlej
Explanation:
Workspace



58. The Ganga rising near the glacier Gangotri, in the Himalayas, flows through Uttar Pradesh, Bihar and Bengal and falls into the




SHOW ANSWER
Correct Ans:The Kaveri
Explanation:
Workspace



59. Which of the following River is the National river of India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ganga
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Rivers questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Rivers @ Fresherslive

This page provides important questions on Rivers along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Rivers questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Rivers Online tests. Rivers Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Rivers Test questions Online @ Fresherslive?

Rivers questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Rivers may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Rivers questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Rivers questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Rivers in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Rivers Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Rivers test or get stuck on any particular question, our Rivers test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Rivers, exercise these advanced Rivers questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Rivers Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status