Rivers Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Rivers Questions: Solved 59 Rivers Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Rivers Questions

21. Which State in India is called the 'Land of Five Rivers'




SHOW ANSWER
Correct Ans:Punjab
Explanation:
Workspace



22. The Mahanadi is known as an Orissa river but in which state does it originate




SHOW ANSWER
Correct Ans:chhatisgarh
Explanation:
Workspace



23. Name the river whose main tributary is the Tungabhadra




SHOW ANSWER
Correct Ans:Krishna
Explanation:
Workspace



24. Which river is believed to be the daughter of the mountain king, Himavat




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ganga
Explanation:
Workspace



25. Which is the Longest River of Australia




SHOW ANSWER
Correct Ans:Murray
Explanation:
Workspace



26. Which river originates from the Maikal range




SHOW ANSWER
Correct Ans:Narmada
Explanation:
Workspace



27. Which river lent its name to India




SHOW ANSWER
Correct Ans:Indus
Explanation:
Workspace



28. The river Narmada not flow in which state




SHOW ANSWER
Correct Ans:Odisha
Explanation:
Workspace



29. Which of these rivers does not flow through the Himalayas




SHOW ANSWER
Correct Ans:Godavari
Explanation:
Workspace



30. Which river flows through the state of Assam and is known for changing its course frequently




SHOW ANSWER
Correct Ans:Brahmaputra
Explanation:
Workspace



31. Ravi river is flow in the following state




SHOW ANSWER
Correct Ans:Punjab
Explanation:
Workspace



32. Which river forms the largest river basin




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ganga
Explanation:
Workspace



33. Which is the Longest River of Russia




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ob
Explanation:
Workspace



34. Which of these rivers flows into the Arabian Sea




SHOW ANSWER
Correct Ans:Narmada
Explanation:
Workspace



35. From where does the river Ganga originate




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gaumukh
Explanation:
Workspace



36. In which state the Osman Sagar dam situates




SHOW ANSWER
Correct Ans:Andhra Pradesh
Explanation:
Workspace



37. Kanpur is situated at the bank of




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ganga
Explanation:
Workspace



38. Mullaperiyar Dam located in which river




SHOW ANSWER
Correct Ans:Periyar River
Explanation:
Workspace



39. Which of the following rivers have almost the same point of emerging




SHOW ANSWER
Correct Ans:Brahmaputra and Indus
Explanation:
Workspace



40. In the Uttar Pradesh and Madhya Pradesh states, the joint "Rajghat River Valley Project" is launched on?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Narmada River
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Rivers questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Rivers @ Fresherslive

This page provides important questions on Rivers along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Rivers questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Rivers Online tests. Rivers Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Rivers Test questions Online @ Fresherslive?

Rivers questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Rivers may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Rivers questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Rivers questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Rivers in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Rivers Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Rivers test or get stuck on any particular question, our Rivers test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Rivers, exercise these advanced Rivers questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Rivers Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status