Railways Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Railways Questions: Solved 119 Railways Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Railways Questions

101. The headquarters of North-Eastern railway is situated at




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gorakhpur
Explanation:
Workspace



102. What is the length of North-Eastern Frontier Railway (NEFR)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:3700 Km
Explanation:
Workspace



103. What is the position of the Indian Railway in the world according to the length of rail lines?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fourth
Explanation:
Workspace



104. How much distance was traveled by first train of India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:34 km
Explanation:
Workspace



105. A station where the rail lines end, is called __________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:terminal station
Explanation:
Workspace



106. In which Governor-General's reign railway lines in India were established?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lord Dalhousie
Explanation:
Workspace



107. When was the first train in Indian started?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1853
Explanation:
Workspace



108. Between which of the destinations the first Indian train was started?




SHOW ANSWER
Correct Ans:From Mumbai to Thane
Explanation:
Workspace



109. Which is the following pairs of regional Railways and their headquarters not true?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Central railway - Bhopal
Explanation:
Workspace



110. Where is the Research, Design and Standard Organisation situated?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Lucknow
Explanation:
Workspace



111. Railway Staff College is situated at




SHOW ANSWER
Correct Ans:Vadodara
Explanation:
Workspace



112. In which year Research, Design and Standard organization was established?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1957
Explanation:
Workspace



113. When was the nationalization of Indian Railways done?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1950
Explanation:
Workspace



114. A platform surrounded by rail lines from all the four sides, is called  




SHOW ANSWER
Correct Ans:island platform
Explanation:
Workspace



115. The railway station situated in the extreme south is  




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kanyakumari
Explanation:
Workspace



116. Which Zone is the largest in Indian Railways?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Eastern Railway
Explanation:
Workspace



117. At which of the following places Diesel Component Works is established?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Patiala
Explanation:
Workspace



118. Shatabdi Express train was started in ________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:1988
Explanation:
Workspace



119. When was the first underground railway (Metro Railway) started? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:1984
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Railways questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Railways @ Fresherslive

This page provides important questions on Railways along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Railways questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Railways Online tests. Railways Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Railways Test questions Online @ Fresherslive?

Railways questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Railways may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Railways questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Railways questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Railways in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Railways Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Railways test or get stuck on any particular question, our Railways test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Railways, exercise these advanced Railways questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Railways Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status