Railways Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Railways Questions: Solved 119 Railways Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Railways Questions

81. The passenger bogies of the Indian Railways are manufactured at which of the following places?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Perambur
Explanation:
Workspace



82. The manufacturing of steam engine in Chittranjan Locomotive Works was stopped in




SHOW ANSWER
Correct Ans:1971
Explanation:
Workspace



83. Diesel Locomotive Works is situated at




SHOW ANSWER
Correct Ans:Varanasi
Explanation:
Workspace



84. How many institutions do give suggestions for railways technology?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Two
Explanation:
Workspace



85. Where is the extreme north of India a railway station?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jammu Tawi
Explanation:
Workspace



86. Which of the gauges is used in the hilly areas?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Narrow gauge
Explanation:
Workspace



87. What is the position of the Indian Railway under the zonal system?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Second
Explanation:
Workspace



88. How many training institutions of Railways are in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Five
Explanation:
Workspace



89. Where is the Indian Railways Institute of Civil Engineering Institute situated?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Pune
Explanation:
Workspace



90. The zone with the minimum length is




SHOW ANSWER
Correct Ans:North-Eastern Frontier Railway
Explanation:
Workspace



91. Where is the Indian Railways Institute of Mechanical and Electrical Engineering Institute situated?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jamalpur
Explanation:
Workspace



92. Who invented the railway engine?




SHOW ANSWER
Correct Ans:George Stephenson
Explanation:
Workspace



93. In which institution the training of electric work is being given?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Indian Railways Institute of Electrical Engineering
Explanation:
Workspace



94. The headquarters of South Railways is situated at




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chennai
Explanation:
Workspace



95. The headquarters of Northern Railway is at




SHOW ANSWER
Correct Ans:New Delhi
Explanation:
Workspace



96. The headquarters of South-Central Railways is situated at




SHOW ANSWER
Correct Ans:Secunderabad
Explanation:
Workspace



97. General Manager is responsible for




SHOW ANSWER
Correct Ans:Railway Board
Explanation:
Workspace



98. In which of the following cities, the first subway train was started?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Calcutta
Explanation:
Workspace



99. The headquarters of North -Eastern Frontier Railway (NEFR) is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maligaon (Guwahati)
Explanation:
Workspace



100. When was the North-Eastern frontier Railway (NEFR) established?




SHOW ANSWER
Correct Ans:15th Jan, 1958
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Railways questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Railways @ Fresherslive

This page provides important questions on Railways along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Railways questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Railways Online tests. Railways Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Railways Test questions Online @ Fresherslive?

Railways questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Railways may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Railways questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Railways questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Railways in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Railways Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Railways test or get stuck on any particular question, our Railways test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Railways, exercise these advanced Railways questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Railways Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status