Railways Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Railways Questions: Solved 119 Railways Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Railways Questions

61. Who will be called Sahayak?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Coolies
Explanation:
Workspace



62. How many stations to be re-developed through PPP?




SHOW ANSWER
Correct Ans:400
Explanation:
Workspace



63. Introduced _________ in Konkan Railway to help old and disabled passengers.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sarathi Seva
Explanation:
Workspace



64. Launched World's first Bio Toilet Train. Named as:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Dirubharg Rajdhani Express
Explanation:
Workspace



65. Enhanced capacity of e-ticketing system from 2000 tickets/min to _______/min.




SHOW ANSWER
Correct Ans:7,200
Explanation:
Workspace



66. Cancellation facility through __________ helpline number will be provided using 'One Time Password' sent on registered phone number.




SHOW ANSWER
Correct Ans:139
Explanation:
Workspace



67. Launched three Trains to improve Quality of Travel (for reserved passengers), these are:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Humsafar, Tejas and Uday
Explanation:
Workspace



68. They Launched two unreserved Trains for passengers, these are:




SHOW ANSWER
Correct Ans:only a) and b)
Explanation:
Workspace



69. Railway Budget of 2016-17 is based on three pillars they are:




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



70. What is the theme of the Railway Budget 2016?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chalo Milkar kuch naya kare
Explanation:
Workspace



71. Where is the headquarters of Central Railway situated?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mumbai (V.T)
Explanation:
Workspace



72. When was the Jammu City appeared on the map of Indian Railway?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1965
Explanation:
Workspace



73. Where is the wheel and axle plant of Indian Railways situated?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bangalore
Explanation:
Workspace



74. The first locomotive which was manufactured in Chittaranjan on




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nov-50
Explanation:
Workspace



75. The largest national enterprise of India is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Indian Railway
Explanation:
Workspace



76. Rajasthan is under which of the following railway zones?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Western region
Explanation:
Workspace



77. When was the Central Railway established?




SHOW ANSWER
Correct Ans:5th Nov 1951
Explanation:
Workspace



78. Palace On Wheels train was inaugurated in which year?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1982
Explanation:
Workspace



79. Besides Maharashtra, Karnataka and Goa, which of the following is the fourth State for Konakan Railway Project?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kerala
Explanation:
Workspace



80. Indian Railways which is the largest of the Public Sector Enterprises, is divided in how many regions?




SHOW ANSWER
Correct Ans:9
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Railways questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Railways @ Fresherslive

This page provides important questions on Railways along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Railways questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Railways Online tests. Railways Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Railways Test questions Online @ Fresherslive?

Railways questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Railways may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Railways questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Railways questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Railways in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Railways Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Railways test or get stuck on any particular question, our Railways test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Railways, exercise these advanced Railways questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Railways Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status