Railways Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Railways Questions: Solved 119 Railways Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Railways Questions

41. Which of the following stations has all the three gauges viz. broad, metre and narrow?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Siliguri
Explanation:
Workspace



42. Gorakhpur which has the longest railway platform in the world is located in which of the following states?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Uttar Pradesh
Explanation:
Workspace



43. Over which of the following rivers is the world's highest railway bridge in Kashmir being constructed?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chenab
Explanation:
Workspace



44. Which of the following is the easternmost division of the Indian Railways?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Tinsukia
Explanation:
Workspace



45. Which of the following is the largest railway junction in India?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mathura
Explanation:
Workspace



46. Who of the following is known for having designed the first railway timetables?




SHOW ANSWER
Correct Ans:George Bradshaw
Explanation:
Workspace



47. In which of the following cities are located 3 zonal headquarters of Indian Railways?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kolkata
Explanation:
Workspace



48. On which of the following is the longest railway bridge in India located?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Vembanad Lake
Explanation:
Workspace



49. Which train in India has the longest route length?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kanyakumari - Dibrugarh Vivek Express
Explanation:
Workspace



50. Which of the following is the headquarters of the newly established railway zone 'East Coast Railways'?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bhubaneswar
Explanation:
Workspace



51. A separate Railway Budget, which is different from the General Budget, was first introduced in 1924 on the basis of recommendations of the 10-member:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Acworth Committee.
Explanation:
Workspace



52. Mission PACE deals with




SHOW ANSWER
Correct Ans:Quality of Goods and Services
Explanation:
Workspace



53. TCAS full form is:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Train Collision Avoidance System
Explanation:
Workspace



54. 2 states of North East India will be connected through Broad Gauge. They are:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mizoram and Manipur
Explanation:
Workspace



55. _____ percent sub-quota for women under all reserved categories




SHOW ANSWER
Correct Ans:33
Explanation:
Workspace



56. Indian Railway will be provided a device to their Gang Men which would be wireless enabled and will intimate them about approaching trains. The Device will called:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rakshak
Explanation:
Workspace



57. New freight corridors announced at ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gujarat – Agra
Explanation:
Workspace



58. LIC has agreed to invest _________ lakh crore rupees over 5 years:




SHOW ANSWER
Correct Ans:1.5
Explanation:
Workspace



59. India's first rail auto hub will be located in:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Chennai
Explanation:
Workspace



60. Indian Railway will publish new Magazine in all regional language. The name of that Magazine is:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rail Bandhu
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Railways questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Railways @ Fresherslive

This page provides important questions on Railways along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Railways questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Railways Online tests. Railways Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Railways Test questions Online @ Fresherslive?

Railways questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Railways may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Railways questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Railways questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Railways in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Railways Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Railways test or get stuck on any particular question, our Railways test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Railways, exercise these advanced Railways questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Railways Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status