Quotations Questions and Answers updated daily – General Knowledge


Quotations Questions and Answers updated daily – General Knowledge



101 Quotations Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Quotations online test. Quotations Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Quotations Questions

1. “Be proud that you are an Indian, proudly claim I am an Indian, every Indian is my brother....” Who had said these words?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Vivekananda
Explanation:


2. “Let a hundred flowers bloom and let a thousand schools of thought contend". was said by



SHOW ANSWER
Correct Ans:Nelson
Explanation:


3. “By weaving threads of physics, chemistry and biology into a rich tapestry, this remarkable scientist provided a unifying molecular view of the world....He touted the wonderful properties of Vitamin C first as a cure of common cold and later as a preventive agent against cancer.” One of science's major figures of all time referred to above is



SHOW ANSWER
Correct Ans:Linus Carl Pauling
Explanation:


4. Who made the following statement, “Give me blood, I promise you freedom”?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Subhash Chandra Bose
Explanation:


5. “The emergence of a numerically significant, economically powerful, and intellectually informed marginal group is one of the earliest indicators of impending revolution.” This view of revolution in the sociological sense was held by



SHOW ANSWER
Correct Ans:P. Sorokin
Explanation:


6. The king was freed from his people and they form their Kind”. On whose death did Badauni comment this?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Muhammad-bin Tughlaq
Explanation:


7. The words “Et tu, Brute” were uttered by



SHOW ANSWER
Correct Ans:Julius Caesar
Explanation:


8. “Shakespeare was wrong - A rose by another name would not smell as sweet - Which is why the single most important decision in the marketing of perfumes is the me!” Who said it?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Jack Trout & John Shaw
Explanation:


9. Which of the following authors referred to India as Mother of History; Grandmother of Legend; Great-Grandmother of Tradition?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Mark Twain
Explanation:


10. Who said, this “Our life carries within it a record that time cannot blur or death erase”?



SHOW ANSWER
Correct Ans:S.Radhakrishnan
Explanation:


11. “You might see a few curious Danes around, but that is because ____________ used to be Danish outpost. This quaint town; with its
fort and a beautiful church, the New jerusalem, Empty streets and deserted beachfront is a quaint gem". The place referred to in this quotation lies on the



SHOW ANSWER
Correct Ans:Kerala coast
Explanation:


12. Consider the following passage: “In the course of a career on the road spanning almost thirty years, he crossed the breadth of the Eastern hemisphere, visited territories equivalent to about 44 modern countries, and put behind him a total distance of approximately 73,000 miles.” The world's greatest traveller of pre-modern times to whom the above passage refers is



SHOW ANSWER
Correct Ans:Marco Polo
Explanation:


13. “For fools rush in where angels fear to tread" was said by



SHOW ANSWER
Correct Ans:Pope
Explanation:


14. Who said or wrote : 'Brevity is the soul of wit'?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Shakespeare
Explanation:


15. Who said the words: “To be or not to be, that is the question”?



SHOW ANSWER
Correct Ans:hamlet in Shakespeare's drama Hamlet
Explanation:


16. “......They are people of yellow complexion, oblique eyes, high cheek bones, sparse hair and medium height.” The reference here is to



SHOW ANSWER
Correct Ans:Mongoloids
Explanation:


17. “They are fantastically diverse. They speak hundreds of languages and dialects. They comprise scores of ethnic groups. They include highly industrialised economies and up-and-coming economies. They span half the surface of the earth and are home to two-fifths of the world's population”. The group of countries referred to here belongs to



SHOW ANSWER
Correct Ans:APEC
Explanation:


18. Eli, Eli, Lamma Sabacthani (My God, My God, why hast thou forsaken me) was said by



SHOW ANSWER
Correct Ans:Jesus Christ
Explanation:


19. “I have nothing to offer except blood, sweat and tears" was said by



SHOW ANSWER
Correct Ans:Churchill
Explanation:


20. The comment “If the village perishes, India perishes, India will be no more, her own mission will be lost' ' is said by whom?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Mahatma Gandhi
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Quotations questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Quotations @ Fresherslive

This page provides important questions on Quotations along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Quotations questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Quotations Online tests. Quotations Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Quotations Test questions Online @ Fresherslive?

Quotations questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Quotations may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Quotations questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Quotations questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Quotations in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Quotations Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Quotations test or get stuck on any particular question, our Quotations test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Quotations, exercise these advanced Quotations questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Quotations Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.