Puzzle Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning

Puzzle Questions: Solved 717 Puzzle Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Puzzle Questions

681. In a party of 98 people, there are twice as many women as children and twice as many children as men. How many men were present ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:14
Explanation:
Let m be the number of men, w be no. of women and c be no. of children.
Then w/c = 2 => w=2c c/m = 2 => m = c/2
Now, m + w + c = 98 => c/2 + c + 2c = 98
=> 7c/2 = 98 => c/2 = 14 => c = 28
Now, no. of men = c/2 = 28/2 = 14
Workspace



682. Find the angle between two hands of a clock at 30 minutes past 10 O clock.




SHOW ANSWER
Correct Ans:135
Explanation:
Here H = 10 and M = 30

The required angle = 30 (H - M/5) + M/2 degrees
= 30 ( 10-30/5) + 30/2 degrees
= 135 degrees (note angles to be expressed in positive sign)
Workspace



683. Find the angle between two hands of a clock at 10 minutes past 2 O clock.




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
Here H = 2 and M = 10

The required angle = 30 (H - M/5) + M/2 degrees
= 30 ( 2-10/5) + 10/2 degrees
= 5 degrees (note angles to be expressed in positive sign)
Workspace



684. In a row of trees, a tree is 16th from left end and 10th from right end. How many trees are there in the row ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:25
Explanation:
Number of trees in total will be = 16+10 - 1= 25
Workspace



685. In a party of 84 people, there are twice as many women as children and twice as many children as men. How many men were present?




SHOW ANSWER
Correct Ans:12
Explanation:
Let m be the number of men, w be no. of women and c be no. of children.

Then w/c = 2 => w=2c
c/m = 2 => m = c/2

Now, m + w + c = 84
=> c/2 + c + 2c = 84
=> 7c/2 = 84
=> c/2 = 12
=> c = 24

Now, no. of men = c/2 = 24/2 = 12
Workspace



686. Which of the following option will fill in the sequence : B -> D -> H -> AF -> ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:CB
Explanation:
B = 2 D = 4 H = 8 AF = 16 CB = 32
Workspace



687. Find the angle between two hands of a clock at 30 minutes past 12 O clock.




SHOW ANSWER
Correct Ans:195
Explanation:
Here H = 12 and M = 30 The required angle = 30 (H - M/5) + M/2 degrees = 30 ( 12-30/5) + 30/2 degrees = 195 degrees (note angles to be expressed in positive sign)
Workspace



688. In a party of 49 people, there are twice as many women as children and twice as many children as men. How many men were present?




SHOW ANSWER
Correct Ans:7
Explanation:
Let m be the number of men, w be no. of women and c be no. of children.
Then w/c = 2 => w=2c c/m = 2 => m = c/2
Now, m + w + c = 49 => c/2 + c+2c = 49 => 7c/2 = 49 => c/2 = 7 => c = 14
Now, no. of men = c/2 = 14/ 2 = 7
Workspace



689. In a row of trees, a tree is 12th from left end and 10th from right end. How many trees are there in the row ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:21
Explanation:
Number of trees in total will be = 12+10 - 1= 21
Workspace



690. In a party of 77 people, there are twice as many women as children and twice as many children as men. How many men were present?




SHOW ANSWER
Correct Ans:11
Explanation:
Let m be the number of men, w be no. of women and c be no. of children.
Then w/c = 2 => w=2c c/m = 2 => m = c/2
Now, m + w + c = 77 => c/2 + c+2c = 77 => 7c/2 = 77 => c/2 = 11 => c = 22
Now, no. of men = c/2 = 22/2= 11
Workspace



691. In a row of trees, a tree is 14th from left end and 15th from right end. How many trees are there in the row ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:28
Explanation:
Number of trees in total will be = 14+15 - 1= 28
Workspace



692. Find the angle between two hands of a clock at 10 minutes past 10 O clock.




SHOW ANSWER
Correct Ans:245
Explanation:
Here H = 10 and M = 10 The required angle = 30 (H - M/5) + M/2 degrees = 30 ( 10-10/5) + 10/2 degrees = 245 degrees (note angles to be expressed in positive sign)
Workspace



693. Find the angle between two hands of a clock at 30 minutes past 9 O clock.




SHOW ANSWER
Correct Ans:105
Explanation:
Here H = 9 and M = 30 The required angle = 30 (H - M/5) + M/2 degrees = 30 ( 9-30/5) + 30/2 degrees = 105 degrees (note angles to be expressed in positive sign)
Workspace



694. In a row of trees, a tree is 20th from left end and 20th from right end. How many trees are there in the row ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:39
Explanation:
Number of trees in total will be = 20+20 - 1= 39
Workspace



695. In a party of 77 people, there are twice as many women as children and twice as many children as men. How many men were present?




SHOW ANSWER
Correct Ans:11
Explanation:
Let m be the number of men, w be no. of women and c be no. of children. Then w/c = 2 => w=2c c/m = 2 => m = c/2 Now, m + w + c = 77 => c/2 + c + 2c = 77 => 7c/2 = 77 => c/2 = 11 => c = 22 Now, no. of men = c/2 = 22/2 = 11
Workspace



696. Find the largest two digit number such that, when it is divided by 4 leaves remainder 1, when divided by 5 leaves remainder 2.




SHOW ANSWER
Correct Ans:97
Explanation:
Go from the options 97 / 4 => reminder = 1 97 / 5 => reminder = 2
Workspace



697. Two positive numbers add upto 12, if they are multiplied, what will be the maximum value we can get?




SHOW ANSWER
Correct Ans:36
Explanation:
Let x and 12 -x be two numbers 1 + 11 = 12 , and 1 x 11 = 11 2 + 10 = 12 , and 2 x 10 = 20 3 + 9 = 12 and 3 x 9 = 36 4 + 8 = 12 and 4 x 8 = 32 5 + 7 = 12 and 5 x 7 = 35 6 + 6 = 12 and 6 x 6 = 36 Hence 36 is the maximum product, we can get.
Workspace



698. In a party of 105 people, there are twice as many women as children and twice as many children as men. How many men were present?




SHOW ANSWER
Correct Ans:15
Explanation:
Let m be the number of men, w be no. of women and c be no. of children. Then w/c = 2 => w=2c c/m = 2 => m = c/2
Now, m + w + c = 105 => c/2 + c + 2c = 105 => 7c/2 = 105 => c/2 = 15 => c = 30
Now, no. of men = c/2 = 30/2 = 15
Workspace



699. In a row of trees, a tree is 10th from left end and 9th from right end. How many trees are there in the row ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:18
Explanation:
Number of trees in total will be = 10+9 - 1= 18
Workspace



700. What is the last digit you write when you expand 220 ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:6
Explanation:
220 = 1024 x 1024 = ....6 Its clear that the number has to end with 6
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Puzzle questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Puzzle @ Fresherslive

This page provides important questions on Puzzle along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Puzzle questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Puzzle Online tests. Puzzle Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Puzzle Test questions Online @ Fresherslive?

Puzzle questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Puzzle may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Puzzle questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Puzzle questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Puzzle in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Puzzle Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Puzzle test or get stuck on any particular question, our Puzzle test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Puzzle, exercise these advanced Puzzle questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Puzzle Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2022 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status