Puzzle Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning

Puzzle Questions: Solved 717 Puzzle Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Puzzle Questions

661. In a party of 77 people, there are twice as many women as children and twice as many children as men. How many children were present




SHOW ANSWER
Correct Ans:22
Explanation:
Let m be the number of men, w be no. of women and c be no. of children. Then w/c = 2 => w=2c c/m = 2 => m = c/2 Now, m + w + c = 77 => c/2 + c+2c = 77=> 7c/2 = 77=> c/2 = 11 => c = 22 Now, no. of children = 22
Workspace



662. What is the angle between the hands of the clock at 4:40 ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:100o
Explanation:
Soln: At 4 the angle between the hands, A = 120o
In 40 min, B = 40 X 5.5 = 220o
The required angle = A ~ B = 100o
Workspace



663. At what time between 5 and 6 will the hands of the clock coincide?




SHOW ANSWER
Correct Ans:27 3/11 min
Explanation:
Soln: At 5 the angle between the hands is 150 deg. To coincide, they collectively have to travel this distance. Every minute they travel 5.5 deg. So no. of minutes required to coincide = 150 / 5.5 = 300 / 11 = 27 3/11 min.
Workspace



664. In a row of trees, a tree is 29th from left end and 11th from right end. How many tree are there in the row ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:39
Explanation:
Number of trees in total will be = 29+11 - 1= 39
Workspace



665. In a party of 49 people, there are twice as many women as children and twice as many children as men. How many children were present




SHOW ANSWER
Correct Ans:14
Explanation:
Let m be the number of men, w be no. of women and c be no. of children. Then w/c = 2 => w=2c c/m = 2 => m = c/2 Now, m + w + c = 49 => c/2 + c+2c = 49=> 7c/2 = 49=> c/2 = 7 => c = 14 Now, no. of children = 14
Workspace



666. Find the angle between two hands of a clock at 25 minutes past 11 O clock.




SHOW ANSWER
Correct Ans:32.5
Explanation:
Here H = 11 and M = 25 The required angle = 30 (H - M/5) + M/2 degrees = 30 ( 11-25/5) + 25/2 degrees = 32.5degrees (note angles to be expressed in positive sign)
Workspace



667. Find the angle between two hands of a clock at 30 minutes past 12 O clock.




SHOW ANSWER
Correct Ans:75
Explanation:
Here H = 12 and M = 30 The required angle = 30 (H - M/5) + M/2 degrees = 30 ( 12-30/5) + 30/2 degrees = 75degrees (note angles to be expressed in positive sign)
Workspace



668. In a party of 84 people, there are twice as many women as children and twice as many children as men. How many children were present




SHOW ANSWER
Correct Ans:24
Explanation:
Let m be the number of men, w be no. of women and c be no. of children. Then w/c = 2 => w=2c c/m = 2 => m = c/2 Now, m + w + c = 84 => c/2 + c+2c = 84=> 7c/2 = 84=> c/2 = 12 => c = 24 Now, no. of children = 24
Workspace



669. In a row of trees, a tree is 13th from left end and 19th from right end. How many tree are there in the row ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:31
Explanation:
Number of trees in total will be = 13+19 - 1= 31
Workspace



670. Find the angle between two hands of a clock at 20 minutes past 6 O clock.




SHOW ANSWER
Correct Ans:70
Explanation:
Here H = 6 and M = 20
The required angle = 30 (H - M/5) + M/2 degrees = 30 ( 6-20/5) + 20/2 degrees = 70 degrees (note angles to be expressed in positive sign)
Workspace



671. Find the angle between two hands of a clock at 10 minutes past 4 O clock.




SHOW ANSWER
Correct Ans:65
Explanation:
Here H = 4 and M = 10
The required angle = 30 (H - M/5) + M/2 degrees = 30 ( 4-10/5) + 10/2 degrees = 65 degrees (note angles to be expressed in positive sign)
Workspace



672. In a party of 98 people, there are twice as many women as children and twice as many children as men. How many children were present?




SHOW ANSWER
Correct Ans:28
Explanation:
Let m be the number of men, w be no. of women and c be no. of children. Then w/c = 2 => w=2c c/m = 2 => m = c/2
Now, m + w + c = 98 => c/2 + c + 2c = 98 => 7c/2 = 98 => c/2 = 14 => c = 28
Now, no. of children = 28
Workspace



673. In a row of trees, a tree is 17th from left end and 16th from right end. How many trees are there in the row ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:32
Explanation:
Number of trees in total will be = 17+16 - 1= 32
Workspace



674. Find the angle between two hands of a clock at 20 minutes past 3 O clock.




SHOW ANSWER
Correct Ans:20
Explanation:
Here H = 3 and M = 20
The required angle = 30 (H - M/5) + M/2 degrees = 30 ( 3-20/5) + 20/2 degrees = 20 degrees (note angles to be expressed in positive sign)
Workspace



675. Find the angle between two hands of a clock at 10 minutes past 2 O clock.




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
Here H = 2 and M = 10
The required angle = 30 (H - M/5) + M/2 degrees
= 30 ( 2 - 10/5) + 10/2 degrees = 5 degrees (note angles to be expressed in positive sign)
Workspace



676. In a party of 77 people, there are twice as many women as children and twice as many children as men. How many men were present?




SHOW ANSWER
Correct Ans:11
Explanation:
Let m be the number of men, w be no. of women and c be no. of children.
Then w/c = 2 => w = 2c c/m = 2 => m = c/2
Now, m + w + c = 77 => c/2 + c + 2c = 77 => 7c/2 = 77 => c/2 = 11 => c = 22
Now, no. of men = c/2 = 22/2 = 11
Workspace



677. In a row of trees, a tree is 8th from left end and 17th from right end. How many trees are there in the row ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:24
Explanation:
Number of trees in total will be = 8+17 - 1= 24
Workspace



678. In a party of 84 people, there are twice as many women as children and twice as many children as men. How many children were present ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:24
Explanation:
Let m be the number of men, w be no. of women and c be no. of children.
Then w/c = 2 => w=2c c/m = 2 => m = c/2
Now, m + w + c = 84 => c/2 + c+ 2c = 84
=> 7c/2 = 84 => c/2 = 12 => c = 24
Now, no. of children = 24
Workspace



679. Two numbers add upto 11, what could be the maximum value of their product  ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:30.25
Explanation:
Solution is :
1+10 = 11 ,
1 x 11 = 11 2 + 9 = 11 ,
2 x 9 = 18 3 + 8 = 11 ,
3 x 8 = 24 4 + 7 = 11 ,
4 x 7 = 28 5 + 6 = 11,
5 x 6 = 30 5.5 + 5.5 = 11 ,
5.5 x 5.5 = 30.25
Workspace



680. In a row of trees, a tree is 8th from left end and 15th from right end. How many trees are there in the row  ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:22
Explanation:
Solution is :
Number of trees in total will be = 8+15 - 1= 22
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Puzzle questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Puzzle @ Fresherslive

This page provides important questions on Puzzle along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Puzzle questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Puzzle Online tests. Puzzle Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Puzzle Test questions Online @ Fresherslive?

Puzzle questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Puzzle may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Puzzle questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Puzzle questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Puzzle in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Puzzle Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Puzzle test or get stuck on any particular question, our Puzzle test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Puzzle, exercise these advanced Puzzle questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Puzzle Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status