Puzzle Questions and Answers updated daily – Logical Reasoning



138 Puzzle Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Puzzle online test. Puzzle Questions with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Puzzle Questions

Ten students namely viz A, B, C, D, E, F, G, H, I and J of ten different colleges but not necessarily in the same order have seminar on five different days starting from Monday to Friday of the same week.
Each student have seminar at two different time slots, i.e 10.00 AM and 3 P.M
The number of people who have seminar between G and D is same as the number of people who have seminar between C and H.
B has a seminar immediately before I.
I has a seminar on Tuesday at 10.00 A.M. I does not have seminar on any of the days before G.
The one who has seminar at 10.00 A.M immediately before J. 
H does not has seminar at 3 P.M.
D has a seminar immediately after the day of one who has seminar on Monday.
F does not have seminar at 3 P.M.
D does not has seminar on any one of the days after E.
Only three people have seminar between G and E.
Neither E nor G does not have seminar on Friday. 
Only two people have seminar between F and J.
F does not have seminar on any of the days after H.


Refer the above for the Questions 1 to 6
1. Who among the following gives seminar on Friday at 10.00 AM ?



SHOW ANSWER
Correct Ans:H
Explanation:


2. Who among the following gives seminar on Monday at 3.00 pm?



SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:

DAYS

10.00 A.M

3 P.M

Mon G B
Tue I D
Wed E C
Thurs F A
Fri H J


3. Who among the following gives seminar on Thurday at 3.00 pm?



SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:

DAYS

10.00 A.M

3 P.M

Mon G B
Tue I D
Wed E C
Thurs F A
Fri H J


4. On which days E and C have seminar?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Wednesday
Explanation:

DAYS

10.00 A.M

3 P.M

Mon G B
Tue I D
Wed E C
Thurs F A
Fri H J


5. Who among the following have seminar on Tuesday?



SHOW ANSWER
Correct Ans:I and D
Explanation:

DAYS

10.00 A.M

3 P.M

Mon G B
Tue I D
Wed E C
Thurs F A
Fri H J


6. Who among the following have seminar on Monday?



SHOW ANSWER
Correct Ans:G
Explanation:

DAYS

10.00 A.M

3 P.M

Mon G B
Tue I D
Wed E C
Thurs F A
Fri H J


Answer the following questions based on this puzzle : 

There are seven Indian footballers, namely A, B, C, D, E, F and G. Each of them belongs to a different state like Maharashtra, Jharkhand, UP, Punjab, Delhi, Karnataka and Tamil Nadu.
Moreover, each of them also has a liking for different foods, namely Chicken Tikka, Veg. Biryani, Fish Curry, Chicken Biryani, Mutter Paneer, Mutton Curry and Afghani Chicken but not necessarily in the same order.
A, who likes Fish Curry, is neither from Maharashtra nor from Punjab.
E is not from Jharkhand and does not like Chicken Tikka. F, who hails from Tamil Nadu, does not like Veg. Biryani.
D, who likes Afghani Chicken, is not from Karnataka. The one who is from Jharkhand is fond of Mutton Curry.
C likes Mutter Paneer and is from UP while B, who likes Veg. Biryani is from Delhi.

Refer the above for the Questions 7 to 18
7. Who among the players are from Jharkand ? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:G
Explanation:
Gis a player and he belongs to Jharkand.


8. What is the favourite food of the person from Delhi ? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:Veg. Biriyani
Explanation:
From the puzzle it is clearly given that B belongs to Delhi and he likes Veg. Biriyani.


9. What is the favourite food of the person from Karnataka?



SHOW ANSWER
Correct Ans:Fish Curry
Explanation:

Footballers

State

Food

A Karnataka Fish Curry
B Delhi Veg. Biryani
C UP Mutter Paneer
D Punjab (or) Maharastra Afghani Chicken
E Punjab (or) Maharastra Chicken Biryani
F Tamil Nadu Chicken Tikka
G Jharkhand Mutton Curry


10. Whose favorite food is Mutton Curry? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:G
Explanation:

Footballers

State

Food

A Karnataka Fish Curry
B Delhi Veg. Biryani
C UP Mutter Paneer
D Punjab (or) Maharastra Afghani Chicken
E Punjab (or) Maharastra Chicken Biryani
F Tamil Nadu Chicken Tikka
G Jharkhand Mutton Curry


11. Whose favourite food is Chicken Tikka?



SHOW ANSWER
Correct Ans:F
Explanation:

Footballers

State

Food

A Karnataka Fish Curry
B Delhi Veg. Biryani
C UP Mutter Paneer
D Punjab (or) Maharastra Afghani Chicken
E Punjab (or) Maharastra Chicken Biryani
F Tamil Nadu Chicken Tikka
G Jharkhand Mutton Curry


12. Whose favourite food is Mutter Paneer?



SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:

Footballers

State

Food

A Karnataka Fish Curry
B Delhi Veg. Biryani
C UP Mutter Paneer
D Punjab (or) Maharastra Afghani Chicken
E Punjab (or) Maharastra Chicken Biryani
F Tamil Nadu Chicken Tikka
G Jharkhand Mutton Curry


13. Whose favourite food is Veg. Biriyani?



SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:

Footballers

State

Food

A Karnataka Fish Curry
B Delhi Veg. Biryani
C UP Mutter Paneer
D Punjab (or) Maharastra Afghani Chicken
E Punjab (or) Maharastra Chicken Biryani
F Tamil Nadu Chicken Tikka
G Jharkhand Mutton Curry


14. Find the person whose favourite food is Fish Curry?



SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:

Footballers

State

Food

A Karnataka Fish Curry
B Delhi Veg. Biryani
C UP Mutter Paneer
D Punjab (or) Maharastra Afghani Chicken
E Punjab (or) Maharastra Chicken Biryani
F Tamil Nadu Chicken Tikka
G Jharkhand Mutton Curry


15. Who among the following belongs to Tamil Nadu? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:F
Explanation:

Footballers

State

Food

A Karnataka Fish Curry
B Delhi Veg. Biryani
C UP Mutter Paneer
D Punjab (or) Maharastra Afghani Chicken
E Punjab (or) Maharastra Chicken Biryani
F Tamil Nadu Chicken Tikka
G Jharkhand Mutton Curry


16. Who among the following belongs to the state UP?



SHOW ANSWER
Correct Ans:C
Explanation:

Footballers

State

Food

A Karnataka Fish Curry
B Delhi Veg. Biryani
C UP Mutter Paneer
D Punjab (or) Maharastra Afghani Chicken
E Punjab (or) Maharastra Chicken Biryani
F Tamil Nadu Chicken Tikka
G Jharkhand Mutton Curry


17. Who among the following belongs to Delhi?



SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:

Footballers

State

Food

A Karnataka Fish Curry
B Delhi Veg. Biryani
C UP Mutter Paneer
D Punjab (or) Maharastra Afghani Chicken
E Punjab (or) Maharastra Chicken Biryani
F Tamil Nadu Chicken Tikka
G Jharkhand Mutton Curry


18. Who among the following belongs to Karnataka?



SHOW ANSWER
Correct Ans:A
Explanation:

Footballers

State

Food

A Karnataka Fish Curry
B Delhi Veg. Biryani
C UP Mutter Paneer
D Punjab (or) Maharastra Afghani Chicken
E Punjab (or) Maharastra Chicken Biryani
F Tamil Nadu Chicken Tikka
G Jharkhand Mutton Curry


Answer the following questions based on these data: 

Four people A, B, C and D went to four different places which is Kerala, Delhi, Goa and Gujurat by different transport as follow Train, Car, Aeroplane and Bus.
The person who travelled to Delhi did not travel by Bus.
C travel by Aeroplane and went to Goa.A went to Kerala by Car and D travel by Bus

Refer the above for the Questions 19 to 20
19. The person who travels by Train?



SHOW ANSWER
Correct Ans:is going to Delhi
Explanation:
PERSON PLACE TRANSPORT
A Kerala Car
B Delhi Train
C Goa Aeroplane
D Gujarat Bus


20. Who among the following travels to Gujarat? 



SHOW ANSWER
Correct Ans:D
Explanation:
PERSON PLACE TRANSPORT
A Kerala Car
B Delhi Train
C Goa Aeroplane
D Gujarat Bus



1...1...67


Are you seeking for good platform for practicing Puzzle questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Puzzle @ Fresherslive

This page provides important questions on Puzzle along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Puzzle questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Puzzle Online tests. Puzzle Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Puzzle Test questions Online @ Fresherslive?

Puzzle questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Puzzle may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Puzzle questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Puzzle questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Puzzle in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Puzzle Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Puzzle test or get stuck on any particular question, our Puzzle test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Puzzle, exercise these advanced Puzzle questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Puzzle Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2017 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.