Powerpoint Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Powerpoint Questions: Solved 60 Powerpoint Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Powerpoint Questions

41. A(n) _______ converts and executes one statement at a time.




SHOW ANSWER
Correct Ans:interpreter
Explanation:
Workspace



42. Computer programs are written in a high-level programming language however, the human-readable version of a program is called _____




SHOW ANSWER
Correct Ans:source code
Explanation:
Workspace



43. Computers use the ____language to process data.




SHOW ANSWER
Correct Ans: binary
Explanation:
Workspace



44. A hexadigit can be represented by ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:four binary (consecutive) bits
Explanation:
Workspace



45. Which of the following is a computer code?




SHOW ANSWER
Correct Ans:EBCDIC
Explanation:
Workspace



46. A byte represents a group of _______




SHOW ANSWER
Correct Ans:8 bits.
Explanation:
Workspace



47. The product of two binary numbers (1011) and (1001) is




SHOW ANSWER
Correct Ans:1100011
Explanation:
Workspace



48. The binary equivalent of decimal number 98 is ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:1100010
Explanation:
Workspace



49. The ________ button on the quick access toolbar allow you to cancel your recent commands or action.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Undo
Explanation:
Workspace



50. What could cause a fixed disk error.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Incorrect CMOS settings
Explanation:
Workspace



51. What is the decimal from of 3b4?




SHOW ANSWER
Correct Ans:948
Explanation:
Workspace



52. _______ Bar is located at top of WordPad / Notepad /MS Word window.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Title
Explanation:
Workspace



53. Latest Entry Level Desktop PC have at least more than ______ of RAM.




SHOW ANSWER
Correct Ans:100 MB
Explanation:
Workspace



54. A byte represents a group of ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:40 bits
Explanation:
Workspace



55. EBCDIC can code up to how many different characters?




SHOW ANSWER
Correct Ans:256
Explanation:
Workspace



56. _________ is processed by the computer into information




SHOW ANSWER
Correct Ans:data
Explanation:
Workspace



57. What is the decimal from of 3b4?




SHOW ANSWER
Correct Ans:948
Explanation:
Workspace



58. _______ Bar is located at top of WordPad / Notepad /MS Word window.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Title
Explanation:
Workspace



59. Latest Entry Level Desktop PC have at least more than ------ of RAM.




SHOW ANSWER
Correct Ans:100 MB
Explanation:
Workspace



60. A byte represents a group of ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:40 bits
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Powerpoint questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Powerpoint @ Fresherslive

This page provides important questions on Powerpoint along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Powerpoint questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Powerpoint Online tests. Powerpoint Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Powerpoint Test questions Online @ Fresherslive?

Powerpoint questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Powerpoint may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Powerpoint questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Powerpoint questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Powerpoint in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Powerpoint Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Powerpoint test or get stuck on any particular question, our Powerpoint test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Powerpoint, exercise these advanced Powerpoint questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Powerpoint Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status