Powerpoint Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Powerpoint Questions: Solved 60 Powerpoint Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Powerpoint Questions

21. One kilobyte is equal to ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:1024 bytes
Explanation:
Workspace



22. IC chips used in computers are usually made of _________




SHOW ANSWER
Correct Ans: Silicon
Explanation:
Workspace



23. A light sensitive device that converts drawing, printed text or other images into digital form is




SHOW ANSWER
Correct Ans:scanner
Explanation:
Workspace



24. Which protocol provides e-mail facility among different hosts?




SHOW ANSWER
Correct Ans:SMTP
Explanation:
Workspace



25. In how many generations a computer can be classified?




SHOW ANSWER
Correct Ans:5
Explanation:
Workspace



26. Bandwidth refers to _______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:the amount of information a communications medium can transfer in a given amount of time
Explanation:
Workspace



27. The decimal equivalent of the binary number 1 1 1 0000 1 1 1 1 is




SHOW ANSWER
Correct Ans:1807
Explanation:
Workspace



28. An AND gate _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Its equivalent to a series switching circuit
Explanation:
Workspace



29. Which type of computers use the 8 bit code called EBCDIC ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mainframe computers
Explanation:
Workspace



30. what is the correct option of Audio Interchange File Format extension?




SHOW ANSWER
Correct Ans:.AIF
Explanation:
Workspace



31. Computers use the ____language to process data.




SHOW ANSWER
Correct Ans:binary
Explanation:
Workspace



32. An IC contains 50 gates each of which consists of 6 components. Its belongs to ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:MSI
Explanation:
Workspace



33. Most important advantage of an IC is its __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Extremely high reliability
Explanation:
Workspace



34. Full adder is used to __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:3 bit addition
Explanation:
Workspace



35. If in a computer, 16 bits are used to specify address in a RAM, the number of addresses will be ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:65,536
Explanation:
Workspace



36. Abacus was the first _______




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mechanical calculator
Explanation:
Workspace



37. Computers gather data, which means that they allow users to ________ data.




SHOW ANSWER
Correct Ans: input
Explanation:
Workspace



38. The term bit is short for ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:binary digit    
Explanation:
Workspace



39. What is MP3?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A scanner
Explanation:
Workspace



40. Approximately how many bytes make one Megabyte?




SHOW ANSWER
Correct Ans:One Million
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Powerpoint questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Powerpoint @ Fresherslive

This page provides important questions on Powerpoint along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Powerpoint questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Powerpoint Online tests. Powerpoint Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Powerpoint Test questions Online @ Fresherslive?

Powerpoint questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Powerpoint may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Powerpoint questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Powerpoint questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Powerpoint in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Powerpoint Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Powerpoint test or get stuck on any particular question, our Powerpoint test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Powerpoint, exercise these advanced Powerpoint questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Powerpoint Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status