Powerpoint Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Powerpoint Questions: Solved 60 Powerpoint Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Powerpoint Questions

1. Computers process data into information by working exclusively with:




SHOW ANSWER
Correct Ans: numbers.
Explanation:
Workspace



2. The ascending order of a data hierarchy is:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bit - Bytes - Field - Record - File - Database
Explanation:
Workspace



3. The word "Computer" usually refers to the Central Processing Unit plus:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Internal Memory
Explanation:
Workspace



4. Where does a computer add and compare data?




SHOW ANSWER
Correct Ans:CPU Chip
Explanation:
Workspace



5. The register which contains the data to be written into or readout of the addressed location is called _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Memory Data Register
Explanation:
Workspace



6. The register which keeps track of the execution of a program and which contains the memory address of the instruction currently being executed is known as:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Program Counter
Explanation:
Workspace



7. Which of the following is a computer code:




SHOW ANSWER
Correct Ans:EBCDIC
Explanation:
Workspace



8. A transaction file is a type of:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Data File
Explanation:
Workspace



9. _____is the product of data processing




SHOW ANSWER
Correct Ans:Information
Explanation:
Workspace



10. Which among the following memory is capable of operating at "electronics speed"?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Semiconductor memory
Explanation:
Workspace



11. Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computers?




SHOW ANSWER
Correct Ans:supercomputer
Explanation:
Workspace



12. Which of the following groups consist of only output devices?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Plotter, Printer, Monitor
Explanation:
Workspace



13. A character is represented in EBCDIC by __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Eight bits
Explanation:
Workspace



14. The Computer code for interchange of information between terminals is ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:ASCII
Explanation:
Workspace



15. A hybrid computer exhibits the features of ____.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both analog and digital computer
Explanation:
Workspace



16. One nibble is equal to __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:4 bits
Explanation:
Workspace



17. FORTRAN is a programming language. What does FORTRAN stand for?




SHOW ANSWER
Correct Ans: Formula Translation
Explanation:
Workspace



18. The ALU of a computer normally contains a number of high speed storage element called _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Registers
Explanation:
Workspace



19. The computer industry uses prefixes of Greek origin to measure large amounts of data. Which term describes 1024 bytes?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kilobyte
Explanation:
Workspace



20. What digits are representative of all binary numbers?




SHOW ANSWER
Correct Ans:both 0 and 1
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Powerpoint questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Powerpoint @ Fresherslive

This page provides important questions on Powerpoint along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Powerpoint questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Powerpoint Online tests. Powerpoint Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Powerpoint Test questions Online @ Fresherslive?

Powerpoint questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Powerpoint may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Powerpoint questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Powerpoint questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Powerpoint in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Powerpoint Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Powerpoint test or get stuck on any particular question, our Powerpoint test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Powerpoint, exercise these advanced Powerpoint questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Powerpoint Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2022 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status