Pie Chart: Solved 787 Pie Chart Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Pie Chart Questions



Refer the above for the Questions 1 to 8
1. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by LG-Locally produced Mobiles and Motorola Mobiles - Sold in Online put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:14.30%
Explanation:
Step 1 : Find LG-Locally produced Mobiles
Overall Volume of LG Mobile is 756000
Out of which Locally produced Mobiles is ( 7 / (7+6)*756000) = 407077
Step 2 : Find Motorola Mobiles - Sold in Online
Overall volume of Motorola Mobile is 1134000
Out of which Sold in Online is ( 4 / (4+8)*1134000) = 378000
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 407077+378000=785077
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 5508000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 785077/5508000=14.3%


2. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by Samsung-Locally produced Mobiles and Motorola Mobiles - Sold in Retail put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:23.50%
Explanation:
Step 1 : Find Samsung-Locally produced Mobiles
Overall Volume of Samsung Mobile is 1008000
Out of which Locally produced Mobiles is ( 8 / (8+7)*1008000) = 537600
Step 2 : Find Motorola Mobiles - Sold in Retail
Overall volume of Motorola Mobile is 1134000
Out of which Sold in Retail is ( 8 / (8+4)*1134000) = 756000
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 537600+756000=1293600
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 5508000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 1293600/5508000=23.5%


3. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by Micromax-Locally produced Mobiles and Apple-Locally produced Mobiles put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:18.10%
Explanation:
Step 1 : Find Micromax-Locally produced Mobiles
Overall Volume of Micromax Mobile is 630000
Out of which Locally produced Mobiles is ( 5 / (5+7)*630000) = 262500
Step 2 : Find Apple-Locally produced Mobiles
Overall volume of Apple Mobile is 1260000
Out of which Locally produced Mobiles is ( 14 / (14+10)*1260000) = 735000
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 262500+735000=997500
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 5508000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 997500/5508000=18.1%


Fresherslive Current Affairs
4. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by Lenovo-Locally produced Mobiles and Micromax-Imported Mobiles put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:14.70%
Explanation:
Step 1 : Find Lenovo-Locally produced Mobiles
Overall Volume of Lenovo Mobile is 720000
Out of which Locally produced Mobiles is ( 8 / (8+5)*720000) = 443077
Step 2 : Find Micromax-Imported Mobiles
Overall volume of Micromax Mobile is 630000
Out of which Imported Mobiles is ( 7 / (7+5)*630000) = 367500
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 443077+367500=810577
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 5508000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 810577/5508000=14.7%


5. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by LG-Imported Mobiles and Lenovo Mobiles - Sold in Online put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:10.90%
Explanation:
Step 1 : Find LG-Imported Mobiles
Overall Volume of LG Mobile is 756000
Out of which Imported Mobiles is ( 6 / (6+7)*756000) = 348923
Step 2 : Find Lenovo Mobiles - Sold in Online
Overall volume of Lenovo Mobile is 720000
Out of which Sold in Online is ( 7 / (7+13)*720000) = 252000
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 348923+252000=600923
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 5508000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 600923/5508000=10.9%


Fresherslive Current Affairs
6. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by Motorola-Imported Mobiles and Micromax Mobiles - Sold in Retail put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:17.90%
Explanation:
Step 1 : Find Motorola-Imported Mobiles
Overall Volume of Motorola Mobile is 1134000
Out of which Imported Mobiles is ( 9 / (9+7)*1134000) = 637875
Step 2 : Find Micromax Mobiles - Sold in Retail
Overall volume of Micromax Mobile is 630000
Out of which Sold in Retail is ( 10 / (10+8)*630000) = 350000
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 637875+350000=987875
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 5508000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 987875/5508000=17.9%


7. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by Apple-Imported Mobiles and Lenovo-Locally produced Mobiles put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:17.60%
Explanation:
Step 1 : Find Apple-Imported Mobiles
Overall Volume of Apple Mobile is 1260000
Out of which Imported Mobiles is ( 10 / (10+14)*1260000) = 525000
Step 2 : Find Lenovo-Locally produced Mobiles
Overall volume of Lenovo Mobile is 720000
Out of which Locally produced Mobiles is ( 8 / (8+5)*720000) = 443077
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 525000+443077=968077
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 5508000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 968077/5508000=17.6%


8. Out of the overall volume of mobiles, what % is held by Samsung-Imported Mobiles and LG-Imported Mobiles put together on the overall volume of mobiles




SHOW ANSWER
Correct Ans:14.90%
Explanation:
Step 1 : Find Samsung-Imported Mobiles
Overall Volume of Samsung Mobile is 1008000
Out of which Imported Mobiles is ( 7 / (7+8)*1008000) = 470400
Step 2 : Find LG-Imported Mobiles
Overall volume of LG Mobile is 756000
Out of which Imported Mobiles is ( 6 / (6+7)*756000) = 348923
Step 3 : Add the above 2 values
i.e. 470400+348923=819323
Step 4 : Estimate Overall volume of mobiles = 5508000
Step 5 : Estimate % = Count of 2 values / Overall volume of mobiles
=> 819323/5508000=14.9%


Clothes, Branded, unbranded Pie chart, Line Graph
 

Refer the above for the Questions 9 to 20
9. What is the difference between Maximum value of Un-Branded Product and the Minimum value of Un-Branded Product ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:538,094
Explanation:
Maximum value of Un-Branded Product is = 815294
Minimum value of Un-Branded Product is = 277200
Hence Difference is => 815294 - 277200
= 538094


10. What is the difference between Maximum value of Branded Product and the Minimum value of Branded Product ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:718,667
Explanation:
Maximum value of Branded Product is = 924000
Minimum value of Branded Product is = 205333
Hence Difference is => 924000 - 205333
= 718667


11. What is the difference between Minimum value of products - Imported from foreign and Minimum value of Domestically Produced products? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:105,600
Explanation:
Minimum value of Products - Imported from foreign is = 211200
Minimum value of Locally Produced Products is = 316800
Hence Difference is => 211200 - 316800
= -105600


Fresherslive Current Affairs
12. What is the difference between Maximum value of Domestically Produced products and the Maximum value of products - Imported from foreign ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:67,294
Explanation:
Maximum value of Locally Produced Products is = 905882
Maximum value of Products - Imported from foreign is = 838588
Hence Difference is => 905882 - 838588
= 67294


13. What is the Percentage of Un- Branded product in the overall consumption?




SHOW ANSWER
Correct Ans:42.69%
Explanation:
Shirts - Un-Branded = 406154;
Jeans - Un-Branded = 815294;
Ethnic wear - Un-Branded = 660000;
Coats and Jackets - Un-Branded = 277200;
Sports wear - Un-Branded = 308000;
Sweaters - Un-Branded = 322667;
When we add up all the above numbers, we get 2789315
Overall Consumption is 6534000
When we divide the sum of above numbers by overall Consumption, we get => 2789315 / 6534000 = 42.69%


14. What is the Percentage of Branded product in the overall consumption? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:57.31%
Explanation:
Shirts - Branded = 913846;
Jeans - Branded = 724706;
Ethnic wear - Branded = 924000;
Coats and Jackets - Branded = 514800;
Sports wear - Branded = 462000;
Sweaters - Branded = 205333;
When we add up all the above numbers, we get 3744685
Overall Consumption is 6534000
When we divide the sum of above numbers by overall Consumption, we get => 3744685 / 6534000 = 57.31%


15. Which Product is less imported from foreign? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sweaters
Explanation:
Shirts Imported from foreign = 600000;
Jeans Imported from foreign = 634118;
Ethnic wear Imported from foreign = 838588;
Coats and Jackets Imported from foreign = 452571;
Sports wear Imported from foreign = 320833;
Sweaters Imported from foreign = 211200;
Among the above, the Least is from Sweaters


16. Which Product ranks high in Domestic Production? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Jeans
Explanation:
Shirts Locally Produced = 720000;
Jeans Locally Produced = 905882;
Ethnic wear Locally Produced = 745412;
Coats and Jackets Locally Produced = 339429;
Sports wear Locally Produced = 449167;
Sweaters Locally Produced = 316800
Among the above, the highest is from Jeans


17. Find the ratio of Jeans-Branded to Shirts-Un-Branded 




SHOW ANSWER
Correct Ans:(362353:203077)
Explanation:
Step 1 : Find Jeans-Branded
Overall Consumption of Jeans is 1540000
Out of which Branded is ( 8 / (8+9)*1540000) = 724706
Step 2 : Find Shirts-Un-Branded
Overall Consumption of Shirts is 1320000
Out of which Un-Branded is ( 4 / (4+9)*1320000) = 406154
Step 3 : Finding Ratio
i.e. 724706:406154 = 362353:203077


18. Find the ratio of Jeans-Branded to Ethnic wear-Branded




SHOW ANSWER
Correct Ans:(362353:462000)
Explanation:
Step 1 : Find Jeans-Branded
Overall Consumption of Jeans is 1540000
Out of which Branded is ( 8 / (8+9)*1540000) = 724706
Step 2 : Find Ethnic wear-Branded
Overall Consumption of Ethnic wear is 1584000
Out of which Branded is ( 7 / (7+5)*1584000) = 924000
Step 3 : Finding Ratio
i.e. 724706:924000 = 362353:462000


19. Find the ratio of Coats and Jackets-Branded to Sports wear-Imported from foreign 




SHOW ANSWER
Correct Ans:(514800:320833)
Explanation:
Step 1 : Find Coats and Jackets-Branded
Overall Consumption of Coats and Jackets is 792000
Out of which Branded is ( 13 / (13+7)*792000) = 514800
Step 2 : Find Sports wear-Imported from foreign
Overall Consumption of Sportswear is 770000
Out of which Imported from foreign is ( 5 / (5+7)*770000) = 320833
Step 3 : Finding Ratio
i.e. 514800:320833 = 514800:320833


20. Find the ratio of Shirts-Branded to Sports wear-Locally Produced




SHOW ANSWER
Correct Ans:(913846:449167)
Explanation:
Step 1 : Find Shirts-Branded
Overall Consumption of Shirts is 1320000
Out of which Branded is ( 9 / (9+4)*1320000) = 913846
Step 2 : Find Sports wear-Locally Produced
Overall Consumption of Sportswear is 770000
Out of which Locally Produced is ( 7 / (7+5)*770000) = 449167
Step 3 : Finding Ratio
i.e. 913846:449167 = 913846:449167





Are you seeking for good platform for practicing Pie Chart questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Pie Chart @ Fresherslive

This page provides important questions on Pie Chart along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Pie Chart questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Pie Chart Online tests. Pie Chart Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Pie Chart Test questions Online @ Fresherslive?

Pie Chart questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Pie Chart may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Pie Chart questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Pie Chart questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Pie Chart in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Pie Chart Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Pie Chart test or get stuck on any particular question, our Pie Chart test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Pie Chart, exercise these advanced Pie Chart questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Pie Chart Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




SSC CHSL Tier-I - Advanced
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
2200
Buy Now


SBI Clerk 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RRB NTPC 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC ADO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


DRDO- TECHNICIAN A - TIER I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.400
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


SOUTH INDIAN BANK CLERK 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


IBPS PO PRELIMS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 99
500
Buy Now


SSC MTS 2019
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
1200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


NABARD Development Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now


LIC Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 49
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.