Physics Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Physics Questions: Solved 254 Physics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Physics Questions

241. The ohm's law is ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:R=E/I
Explanation:
Workspace



242. For a body floating in water, the apparent weight is equal to __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Weight of the body minus weight of the liquid
Explanation:
Workspace



243. The required DC voltage for arc welding is ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:200 to 250 V
Explanation:
Workspace



244. Which of the following options denote the relation between V, I and R?




SHOW ANSWER
Correct Ans:V  = IR
Explanation:
Workspace



245. The conduction current in a chemical cell is __________ 




SHOW ANSWER
Correct Ans:By Negative ions
Explanation:
The conduction current in a chemical cell is by Positive and negative ions
Workspace



246. Which two colours can be mixed to make green?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Yellow and Blue
Explanation:
Workspace



247. Electric fuse wire is made of alloys because alloys ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Have low melting point
Explanation:
Workspace



248. Newton's 1st Law is the law of __________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Inertia
Explanation:
Workspace



249. To correct his/her vision, a person suffering from short-sightedness will have to use ________________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Concave lens
Explanation:
Workspace



250. Tides are primarily a result of the ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Attraction of the moon
Explanation:
Workspace



251. According to kinetic theory gases, at the temperature absolute zero, the gas molecules _________________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Stop movement
Explanation:
Workspace



252. The nuclear force is ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Short range attractive force
Explanation:
Workspace



253. A satellite in vacuum ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Does t require any energy for orbiting
Explanation:
Workspace



254. Which Uranium isotope is used in nuclear power plants to produce electricity ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:U-238
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Physics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Physics @ Fresherslive

This page provides important questions on Physics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Physics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Physics Online tests. Physics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Physics Test questions Online @ Fresherslive?

Physics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Physics may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Physics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Physics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Physics in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Physics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Physics test or get stuck on any particular question, our Physics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Physics, exercise these advanced Physics questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Physics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status