Physics Questions and Answers updated daily – General Knowledge

Physics Questions: Solved 254 Physics Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, General Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Physics Questions

221. Superconductivity means ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:current without facing any resistance
Explanation:
Workspace



222. A device which converts AC into DC is known as ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rectifier
Explanation:
Workspace



223. Flywheel is an important part of a steam engine because it ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:helps the engine in keeping the speed uniform
Explanation:
Workspace



224. The freezing point of fresh water is _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:0 deg C
Explanation:
Workspace



225. The damage of the human body due to radiation (?-rays or ?-rays etc,) is measured in ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rads
Explanation:
Workspace



226. The threshold frequency is the frequency below which ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:photoelectric emission is it possible
Explanation:
Workspace



227. Transition ions absorb light in ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:visible region
Explanation:
Workspace



228. The unit of noise pollution (level) is _________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:decibel
Explanation:
Workspace



229. 1 KHZ signal is used to test which stage?




SHOW ANSWER
Correct Ans:1 F stage
Explanation:
Workspace



230. What will happen if a transformer is connected to D.C. voltage?




SHOW ANSWER
Correct Ans:The primary will burn out and no emf will be induced in the secondary
Explanation:
Workspace



231. Selectivity of a receiver can be increased by ______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Decreasing number of tuned circuits
Explanation:
Workspace



232. The spacing between picture carrier and sound carrier frequency in T.V. is ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:5.5 MHZ
Explanation:
Workspace



233. Sound in TV is modulating __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:AM
Explanation:
Workspace



234. An amplifier is said to suffer from distortion when its output is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Noisy
Explanation:
Workspace



235. The colour code of 47k ? ± 20% resistor will be __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Yellow, Violet, Orange, Gold
Explanation:
Workspace



236. The EMF of every cell of full charge battery is _________




SHOW ANSWER
Correct Ans:2.4v
Explanation:
Workspace



237. In a zener diode regulator, zener __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Depends upon current requirement
Explanation:
Workspace



238. In a broadcast receiver, most of the selectivity is achieved in ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:R F stage
Explanation:
Workspace



239. If signal distorts on increasing the volume, where is the fault?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Volume control
Explanation:
Workspace



240. Good conductor of electricity is .....




SHOW ANSWER
Correct Ans:Silver
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Physics questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Physics @ Fresherslive

This page provides important questions on Physics along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Physics questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Physics Online tests. Physics Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Physics Test questions Online @ Fresherslive?

Physics questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Physics may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Physics questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Physics questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Physics in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Physics Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Physics test or get stuck on any particular question, our Physics test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Physics, exercise these advanced Physics questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Physics Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status