Person in News: Solved 46 Person in News Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Logical Reasoning Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Person in News Questions

21. Who among the following inaugurated Sagarmala Development Company in New Delhi ? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Nitin Gadkari
Explanation:


22. Who among the following is a part of Government Panel for National Sports Development Code ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bindra
Explanation:


23. Who among the following appointed as Chief Financial Officer of Reliance Power?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Suresh Nagarajan
Explanation:


24. Who among the following is appointed as Executive Director of RBI?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Surekha Marandi
Explanation:


25. Who headed the selection panel, which selected 9 Executive Directors in Public Sector banks ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Raghuram Rajan
Explanation:


26. Sir Terence David John Pratchett passed away recently. He was a?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Author
Explanation:


27. Recently (March 2015) Ram Sundar Das passed away. He was the former Chief Minister of which state?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bihar
Explanation:


28. Name of the Former Deputy Prime Minister of Russia who was shot dead in March 2015 ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Boris Nemtsov
Explanation:


29. Name of Election Commission Chief who has launched National Electoral Roll Purification and Authentication Programme (NERPAP)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Harishankar Brahma
Explanation:


30. Name the World's oldest person who has been celebrated 117th birthday in Japan in March 2015 ?  




SHOW ANSWER
Correct Ans:Misao Okawa
Explanation:


31. Name the bollywood actress who has been honoured by National Institute of Gender Justice for representing the cause of women in 2015 ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rani Mukerji
Explanation:


32. Jacob Zuma is the president of which country ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:South Africa
Explanation:


33. Vinod Mehta, who passed away recently in March 2015, was associated with ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Journalism
Explanation:


34. Name the Kerala Assembly Speaker who has been passed away in March 2015 ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:G Karthikeyan
Explanation:


35. Which country's former President has been sentenced to 13 years of Imprisonment?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Maldives
Explanation:


36. Nobel laureate Gunter Grass who died recently who was a famous novelist. He belongs to which country ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Germany
Explanation:


37. In which film Bidyut Chakraborty made his debut who died on 15 April 2015 ? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Anirban
Explanation:


38.

Which British historian specialized in "British Imperial,Indian & Global History" died on 18, Apr 2015 ?





SHOW ANSWER
Correct Ans:Christopher Alan Bayly
Explanation:


39. Who amongst the following is NOT a famous Economist?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Octavio Paz
Explanation:


40. Who among the following is the recipient of the Padma Vibhushan given in 2016 ? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ramoji Rao
Explanation:





Are you seeking for good platform for practicing Person in News questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Person in News @ Fresherslive

This page provides important questions on Person in News along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Person in News questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Person in News Online tests. Person in News Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Person in News Test questions Online @ Fresherslive?

Person in News questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.

Practice in advance of similar questions on Person in News may improve your performance in the real Exams and Interview.

Time Management for answering the Person in News questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.

Through Fresherslive Person in News questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Person in News in short time and also in short cut method.

Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Person in News Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Person in News test or get stuck on any particular question, our Person in News test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Person in News, exercise these advanced Person in News questions with answers.

You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Person in News Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.




RRB NTPC Stage 1
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


MOCK TEST - One Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
One Month Unlimited Access
Rs. 99
Buy Now


MOCK TEST - Six Month Pass
200+ Test Series
20,000+ Questions
Six Months Unlimited Access
Rs. 199
Buy Now


RBI Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


SSC Selection Posts Phase VII Matriculation Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC MTS Paper I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


IBPS RRB Officer Scale I Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS RRB Office Assistant Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


South Indian Bank Probationary Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SSC CHSL Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


Premium Package
200+ Mock Test Series
Validity 12 months
Rs. 399
Rs.2200
Buy Now


Nainital Bank Clerk
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


SBI CLERK PRELIMS
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


LIC ADO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 25
Rs.800
Buy Now


DRDO Technician Tier I
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


ONGC Executive E1 Level
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now


IBPS PO Prelims
Latest pattern
Clear explanation
Access via
+
Rs. 15
Rs.800
Buy Now



×

Get Unlimited Mock Tests


Unlock all 200+ Mock Tests series


12 Month Pass
Rs. 399
for 365 days

6 Month Pass
Rs. 199
for 180 days

One Month Pass
Rs. 99
for 30 Days



***Crack All Banking | Railways | SSC | Insurance | More Govt Exams***


FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2019 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail.