Partnership Questions and Answers updated daily – Aptitude

Partnership Questions: Solved 224 Partnership Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Partnership Questions

101. A,B and C started a business by investing Rs.2000/- , Rs.3000/- and Rs.4000/- respectively. Total profit is Rs.4500/-. Find the A's share? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs.1000/-
Explanation:
Given
A = Rs 2000
B = Rs 3000
C =Rs4000

Total profit = Rs 4500
We can take A : B : C Captial as = 2x : 3x : 4x
=> 9x = 4500
=> x = 4500 / 9
=> x = 500
Let A 's captial = 2 x
= 2 * 500
= Rs 1000

Thus , A' share = Rs 1000.
Workspace



102. X starts a business with Rs.45000. Y joins in the business after 3 months with Rs.30000. What will be the ratio in which they should share the profit at the end of the year?




SHOW ANSWER
Correct Ans:2:01
Explanation:
Ratio in which they should share the profit = Ratio of the investments multiplied by the time period = 45000 *12 : 30000 x 9 = 45 x 12 : 30 x 9 = 3 x 12 : 2 x 9 = 2 : 1
Workspace



103. X and Y invest Rs.21000 and Rs.17500 respectively in a business. At the end of the year, they make a profit of Rs.26400. What is the share of X in the profit?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Rs.14400
Explanation:
Ratio of the investment = 21000: 7500=210 :175=21000:17500=210:175 = 42 : 35 = 6: 5 Share of X in the profit = 26400 x 6/11 =2400 x 6 = 14400
Workspace



104. Three people A,B and C started business with their capital in the ratio 2 : 3 : 7. If the total capital was Rs. 123000, find the difference in the investment of A and B? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:51250
Explanation:
Given capital is Rs. 123000
Ratio of Investment of A,B and C is 2 : 3 : 7.
A's investment = 123000 x (2 / (2+3+7) )
A's investment = 20500
Similarly C's investment = 71750
Difference in the investment = 51250.
Workspace



105. Three people A,B and C started business with their capital in the ratio 3 : 3 : 2. If the total capital was Rs. 82000, find the difference in the investment of A and B




SHOW ANSWER
Correct Ans:10250
Explanation:
Given capital is Rs. 82000 Ratio of Investment of A,B and C is 3 : 3 : 2 A's investment = 82000 x (3/(3+3+2)) A's investment = 30750 Similarly C's investment = 20500 Difference in the investment = 10250
Workspace



106. Three people A, B and C started business with their capital in the ratio 6 : 1 : 5. If the total capital was Rs. 123000, find the difference in the investment of A and C




SHOW ANSWER
Correct Ans:10250
Explanation:
Given capital is Rs. 123000
Ratio of Investment of A, B and C = 6 : 1 : 5
A's investment = 123000 x (6/(6+1+5))
A's investment = 61500

Similarly C's investment = 51250

Difference in the investment = 61500 - 51250 = 10250
Workspace



107. Three people A,B and C started business with their capital in the ratio 1 : 1 : 7. If the total capital was Rs. 92250, find the difference in the investment of A and C.




SHOW ANSWER
Correct Ans:61500
Explanation:
Given capital is Rs. 92250
Ratio of Investment of A,B and C is 1 : 1 : 7
A's investment
= 92250 x (1/(1+1+7))
= 92250 x ( 1 / 9)
= 92250 / 9
A's investment = 10250
C's investment

= 92250 x ( 7 / 9)
= 645750 / 9
= 71750
Difference in the investment
= 71750 - 10250
= 61500.
Workspace



108. Three people A,B and C started business with their capital in the ratio 5 : 2 : 1. If the total capital was Rs. 82000, find the difference in the investment of A and B  




SHOW ANSWER
Correct Ans:41000
Explanation:
Given capital is Rs. 82000
Ratio of Investment of A,B and C is 5 : 2 : 1
A's investment
= 82000 x (5 / (5+2+1))
= 82000 x 5 / 8
= 410000 / 8
A's investment = Rs 51250
C's investment
= 82000 x ( 1 / (5+ 2 + 1))
= 82000 x 1 / 8
= 82000 / 8
C's investment = Rs10250
Difference in the investment
= 51520 - 10250
=Rs 41000
Difference in investment of A and B = 41000
Workspace



109. Three people A,B and C started business with their capital in the ratio 2 : 2 : 5. If the total capital was Rs. 92250, find the difference in the investment of A and B




SHOW ANSWER
Correct Ans:30750
Explanation:
Given capital is Rs. 92250 Ratio of Investment of A,B and C is 2 : 2 : 5 A's investment = 92250 x (2/(2+2+5)) A's investment = 20500 Similarly C's investment = 51250 Difference in the investment = 30750
Workspace



110. Three people A,B and C started business with their capital in the ratio 3 : 2 : 7. If the total capital was Rs. 123000, find the difference in the investment of A and B




SHOW ANSWER
Correct Ans:41000
Explanation:
Given capital is Rs. 123000 Ratio of Investment of A,B and C is 3 : 2 : 7 A's investment = 123000 x (3/(3+2+7)) A's investment = 30750 Similarly C's investment = 71750 Difference in the investment = 41000
Workspace



111. Three people A,B and C started business with their capital in the ratio 3 : 2 : 1. If the total capital was Rs. 61500, find the difference in the investment of A and B 




SHOW ANSWER
Correct Ans:20500
Explanation:
Given capital is Rs. 61500
Ratio of Investment of A,B and C is 3 : 2 : 1
A's investment = 61500 x (3/(3+2+1))
A's investment = 30750
Similarly C's investment = 10250
Difference in the investment = 20500
Workspace



112. Three people A,B and C started business with their capital in the ratio 4 : 3 : 7. If the total capital was Rs. 143500, find the difference in the investment of A and B




SHOW ANSWER
Correct Ans:30750
Explanation:
Given capital is Rs. 143500
Ratio of Investment of A,B and C is 4 : 3 : 7

A's investment
= 143500 x (4 / (4 + 3+ 7))
= 143500 x ( 4 / 14)
= 41000
A's investment = 41000

C's investment
= 143500 x ( 7 / 4 + 3 + 7))
= 143500 x ( 7 / 14)
= 71750.
C's investment = 71750

Difference in the investment
= 71750 - 41000
= 30750.
Workspace



113. Three people A,B and C started business with their capital in the ratio 1 : 1 : 6. If the total capital was Rs. 82000, find the difference in the investment of A and B 




SHOW ANSWER
Correct Ans:51250
Explanation:
Given
Capital is Rs. 82000
Ratio of Investment of A,B and C is 1 : 1 : 6
A's investment
= 82000 x (1/(1+1+6))
= 41000 / 4
= 10250
A's investment = 10250
C's investment
= 82000( 6 / (1 + 1 + 6) )
= (41000 * 6) / (4)
= 246000 / 4
= 61500
= 61500
Difference in the investment
=61500 -10250
= 51250
Workspace



114. Three people A,B and C started business with their capital in the ratio 3 : 3 : 7. If the total capital was Rs. 133250, find the difference in the investment of A and C. 




SHOW ANSWER
Correct Ans:41000
Explanation:
Given, Ratio of Capital of A, B and C is 3 : 3 : 7
=> Total parts of capital = 3 + 3 + 7 = 13 parts
Given, Total capital is Rs. 133250
=> 13 parts = Rs. 133250
=> 1 part = Rs. 133250 / 13

To find the difference between investment of A and C:
Difference between A and C invested part = (7 - 3) part
= 4 part.
= 4 * 1 part
= 4 * (133250 / 13)
= 41,000
Therefore,Difference between A and C investment = Rs. 41,000
Workspace



115. Three people A,B and C started business with their capital in the ratio 2 : 3 : 6. If the total capital was Rs. 112750, find the difference in the investment of A and C 




SHOW ANSWER
Correct Ans:41000
Explanation:
Given Total capital is Rs. 112750
Ratio of Investment of A,B and C is 2 : 3 : 6

A's investment = 112750 x (2/(2+3+6))
A's investment = 20500

Similarly C's investment =112750 x (6/(2+3+6))
C's investment =61500

Difference in the investment of A and C = 61500 -20500 =41000
Workspace



116. Three people A,B and C started business with their capital in the ratio 2 : 1 : 3. If the total capital was Rs. 61500, find the difference in the investment of A and C




SHOW ANSWER
Correct Ans:10250
Explanation:
Given capital is Rs. 61500 Ratio of Investment of A,B and C is 2 : 1 : 3 A's investment = 61500 x (2/(2+1+3)) A's investment = 20500 Similarly C's investment = 30750 Difference in the investment of A and C = 10250
Workspace



117. Three people A,B and C started business with their capital in the ratio 1 : 2 : 3. If the total capital was Rs. 61500, find the difference in the investment of A and C.




SHOW ANSWER
Correct Ans:20500
Explanation:
Given capital is Rs. 61500
Ratio of Investment of A,B and C is 1 : 2 : 3
A's investment = 61500 x (1/(1+2+3)) A's investment = 10250
Similarly C's investment = 30750
Difference in the investment of A and C = 30750 - 10250 = 20500
Workspace



118. P and Q started a business investing Rs 85,000 and Rs 15,000 respectively .In what ratio the profit earned after 2 years be divided between P and Q respectively?




SHOW ANSWER
Correct Ans:17:03
Explanation:
Workspace



119. Three partners share the profit in a business in the ratio 5:7:8. They had partnered for 14 months, 8 months and 7 months respectively. What was the ratio of their investments? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:20 : 49 : 64
Explanation:

Let their investments be Rs.xfor 14 months, Rs.yfor 8 months and Rs.zfor 7 months respectively.

Then, Ratio of (Money invested * No. of months in bussiness) = Ratio of Profit earned
=> (x * 14) : (y * 8) : (z * 7) = 5 : 7 : 8

Now, (x * 14) : (y * 8) = 5 : 7
=> 14x / 8y = 5 / 7
=> x / y = (5*8) / (7*14)
=>x / y = (5*4) / (7*7)
=> x : y = 20 : 49

Now, (y * 8) : (z * 7) = 7 : 8
=> 8y / 7z = 7 / 8
=> y / z = (7 * 7) / (8*8)
=> y / z = 49 / 64
=> y : z = 49 : 64

Therefore, Ratio of their investments = x : y : z = 20 : 49 : 64

Workspace



120. A began a business with Rs 85,000 .He was joined afterwards by B and with Rs 42,500. For how much period does B join, if the profits at the end of the year are divided in the ratio 3:1? 




SHOW ANSWER
Correct Ans:8 months
Explanation:
Let the number of months B in the business = x

Given, A's investment = Rs. 85,000 for 12 months
B's investment = Rs. 42,500 for x months

Given Profit ratio = 3 : 1
=>Ratio of Profit = Ratio of investment
=> 3 : 1 = (85000 * 12) : (42500 * x)
=> 3 : 1 = 24 : x
=> 3/1 = 24 / x
=> x = 24 / 3
=>x = 8
Thus,number of months B in the business = 8 months
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Partnership questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Partnership @ Fresherslive

This page provides important questions on Partnership along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Partnership questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Partnership Online tests. Partnership Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Partnership Test questions Online @ Fresherslive?

Partnership questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Partnership may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Partnership questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Partnership questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Partnership in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Partnership Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Partnership test or get stuck on any particular question, our Partnership test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Partnership, exercise these advanced Partnership questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Partnership Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status