Para Jumpled Questions and Answers updated daily – English

Para Jumpled Questions: Solved 1000 Para Jumpled Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Para Jumpled Questions

In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 981 to 980
981. P. He was so busy with them that he did not get time to eat.
Q. Thousands of people came to him and asked different types of questions.
R. No one cared to see that he had his food or rest that night.
S. Swami Vivekananda once stayed in a small village.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:SQPR
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 982 to 981
982. P. It also gives rise to a feeling of animosity among the different sections of society.
Q. In a democratic system, frequent use of power is never desirable, be it on the part of government or the people
R. Therefore, citizens should never resort to violent ways and means in democracy, though they have the right to oppose the government.
S. It destroys the stability and security in public life.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:QSPR
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 983 to 982
983. S1 : A century ago, the cinema was just a mechanical toy.
S6 : Finally it has evolved as the century’s most potent and versatile art form.
P : Thus it gained respectability and acceptance.
Q : lt gradually came to be considered as an art form of the new era.
R : By the 1920, even its worst critics had to take it seriously.
S : Later it was viewed as an extension of photography.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:QRSP
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 984 to 983
984. S1 : Mom was pleased to receive your wishes on her birthday.
P : Girl's wishes are more powerful than any things in the world.
Q : Both of us had forgotten the day.
R : Your letter holds a proof of it.
S : it was your letter and the card which reminded us of it.
S6 : Your Mom has forgotten all the bitterness and sends her blessings to you.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:QSPR
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 985 to 984
985. S1: We are living in an age in which technology has suddenly ‘annihilated distance.’
P : We have never been so conscious of our variety as we are now that we have come to such close quarters.
Q : Physically we are now all neighbours, but psychologically we are still strangers to each other.
R : Are we going to let this consciousness of our variety make us fear and hate each other
S : How are we going to react?
S6 : In that event, we should be dooming ourselves to wipe each other out.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:QPSR
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 986 to 985
986. S1 : Advertising is also advantageous to the consumer in that if it increases the sale of goods, industry prospers and prices may be reduced.
S6 : Advertising of this particular kind is planned to stimulate new wants or to induce buyers to change their habits.
P : There is no obvious connection, for example, between a picture of a smiling girl and a certain brand of sweets.
Q : The advertiser’s assumption is that by looking at such pictures, the consumer would be influenced to buy his products.
R : On the other hand, much of the canvassing of which the consumer is the object does not convey information but endeavours merely to draw the public attention to certain products.
S : But most people like looking at pictures of pretty girls.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:RPSQ
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 987 to 986
987. S1 : In 1945, America faced two powerful enemies in the world war.
P : America found conventional weapons insufficient to crush them.
Q : These were Germany and Japan who posed strong opposition to America.
R : The result of this was the production of the Atom Bomb.
S : The government ordered scientists to conduct research and produce a new deadly weapon.
S6 : This was the weapon that ended the second World War.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:QPSR
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 988 to 987
988. P. They were generally fed in the afternoon.
Q. But father said that it was most interesting to see them being fed.
R. Gopal wanted to see the tigers and the lions first.
S. When we entered the gate it was difficult to decide which way to go first.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:SRQP
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 989 to 988
989. P. His elbow was bleeding.
Q. He had a few bruises on his left hand.
R. I went into the crowd and was relieved to see that he wasn't very badly injured.
S. A crowd gathered around my brother before he could stand up.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:SRQP
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 990 to 989
990. P. He had inherited that money from an uncle.
Q. Mr. Maini was an innocent man.
R. It was regarding investing ten thousand rupees in my firm.
S. He agreed to my proposal.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:QSRP
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 991 to 990
991. P. l will give you a copy of it.
Q. The book was published in New York.
R. It is a very interesting book.
S. It deals with mankind’s political future.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:QSRP
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 992 to 991
992. P. It results from a carefully revised plan.
Q. Men work together for a cause or purpose.
R. Teamwork does not just happen.
S. it must be clearly known to them.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:RPQS
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 993 to 992
993. P. His mother was dead.
Q. They had not sent him the sad information.
R. Probably they knew his deep love for her.
S. When Gandhi returned to India his son Hiralal was four.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:SPQR
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 994 to 993
994. S1 : For some time
P : it was commonly assumed
Q : after the treaty of Versailles
R : that Germany had caused World War I by her aggressive acts
S : by scholars and laymen alike
S6: and by encouraging italy in her aggression.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:QPSR
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 995 to 994
995. S1: There are
P : any other kind of
Q : more ants
R: land animal
S : than
S6: in the world.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:QSPR
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 996 to 995
996. S1 : People who
P : are terrible
Q : no way of taking
R: there is
S : have no weaknesses
S6: advantage of them.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:SPRQ
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 997 to 996
997. S1 : There is
P: no such thing
Q : from one nation
R : as the gift
S: of independence
S6: to another.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:PRSQ
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 998 to 997
998. S1:Studies of Nobel laureates show that
P:or encounter professional
Q:and have strained relationship with friends and colleagues.
R: they often publish less frequently
S: after winning the prize
S6: envy and rivalry.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:SRQP
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 999 to 998
999. S1: Putting it another way
P: what we see as our
Q: our goals throughout our lives
R: we are constantly resetting
S: in response to
S6 : wins and losses.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:RQSP
Explanation:
Workspace



In the following questions, sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four and indicate it in the Answer Options.


Refer the above for the Questions 1000 to 999
1000. S1: A study
P: success increases
Q : concludes that
R : and chances for
S: commitment to future tasks
S6 :future success.
The proper sequence should be




SHOW ANSWER
Correct Ans:QPSR
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Para Jumpled questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Para Jumpled @ Fresherslive

This page provides important questions on Para Jumpled along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Para Jumpled questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Para Jumpled Online tests. Para Jumpled Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Para Jumpled Test questions Online @ Fresherslive?

Para Jumpled questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Para Jumpled may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Para Jumpled questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Para Jumpled questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Para Jumpled in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Para Jumpled Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Para Jumpled test or get stuck on any particular question, our Para Jumpled test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Para Jumpled, exercise these advanced Para Jumpled questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Para Jumpled Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status