One Word Substitution Questions and Answers updated daily – English

One Word Substitution Questions: Solved 520 One Word Substitution Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, English Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

One Word Substitution Questions

Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 1 to 0
1. Especially skilled in story telling




SHOW ANSWER
Correct Ans:Raconteur
Explanation:
Raconteur - a person who tells anecdotes in a skilful and amusing way.
Elegy - a poem of serious reflection, typically a lament for the dead.
Clientele - the customers of a shop, bar, or place of entertainment.
Forgery - the action of forging a copy or imitation of a document, signature, banknote, or work of art.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 2 to 1
2. Usage of an incorrect word in place of the one which is similar in pronunciation




SHOW ANSWER
Correct Ans:Malapropism
Explanation:
Spoonerism - a speaker accidentally transposes the initial sounds or letters of two or more words
Malapropism the mistaken use of a word in place of a similar-sounding one.
Blooper - an embarrassing error.
Corpsing - spoil a piece of acting by forgetting one's lines or laughing uncontrollably.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 3 to 2
3. Fear of loneliness




SHOW ANSWER
Correct Ans:Eremophobia
Explanation:
Eremophobia is the fear of being oneself or being alone or of loneliness.
Atelophobia is defined as the fear of not doing something right or the fear of not being good enough.
Cremnophobia is the fear of steep cliffs.
Sciophobia is the fear of shadows.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 4 to 3
4. Represent something as being less important than it really is.




SHOW ANSWER
Correct Ans:underplay
Explanation:
Underplay means represent (something) as being less important than it really is.
Stride means walk with long, decisive steps in a specified direction.
Imperious means arrogant and domineering.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 5 to 4
5. The common people, commoner




SHOW ANSWER
Correct Ans:Plebeian
Explanation:
Plebeian - a commoner.
Platitude - a remark or statement, especially one with a moral content, that has been used too often to be interesting or thoughtful.
Plaque - an ornamental tablet, typically of metal, porcelain, or wood, that is fixed to a wall or other surface
Prim - feeling or showing disapproval of anything regarded as improper; stiffly correct.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 6 to 5
6. A nominal leader with no real power




SHOW ANSWER
Correct Ans:Figurehead
Explanation:
Figurehead - A nominal leader with no real power
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 7 to 6
7. Mania for making purchases




SHOW ANSWER
Correct Ans:Oniomania
Explanation:
Onomamania: mania for names.
Onomatomania: irresistible desire to repeat certain words.
Oniomania: mania for making purchases.
Opiomania: craving for opium.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 8 to 7
8. Fear of dust




SHOW ANSWER
Correct Ans:Amathophobia
Explanation:
Amaxophobia: fear of riding in a car.
Amathophobia: Fear of dust.
Agateophobia: fear of insanity.
Ambulophobia: fear of walking.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 9 to 8
9. Boringly monotonous




SHOW ANSWER
Correct Ans:Humdrum
Explanation:
Odorous=> having or giving off an odour.
Ostensible=> stated or appearing to be true, but not necessarily so
Humdrum=> Monotonous and boring
Relinquish=> Give up
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 10 to 9
10. A brave, noble-minded or chivalrous man




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gallant
Explanation:
Handsome = (of a man) good-looking
Robust = strong and healthy; vigorous
Gallant = brave, spirited, noble-minded, or chivalrous
Reckless = doing something dangerous and not worrying about the risks and the possible results
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 11 to 10
11. An ornamented staff carried by rulers on ceremonial occasions as a symbol of sovereignty.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Sceptre
Explanation:
Spectacle = a visually striking performance or display.
Receptacle = a hollow object used to contain something.
Sceptre = an ornamented staff carried by rulers on ceremonial occasions as a symbol of sovereignty.
Zephyr = a soft gentle breeze.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 12 to 11
12. A disease of mind causing an uncontrollable desire to steal




SHOW ANSWER
Correct Ans:Kleptomania
Explanation:
Kleptomania = a recurrent urge to steal, typically without regard for need or profit.
Claustrophobia = extreme or irrational fear of confined places.
Schizophrenia = mental disorder that usually appears in late adolescence or early adulthood.
Megalomania = obsession with the exercise of power.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 13 to 12
13. Habitually silent or talking little




SHOW ANSWER
Correct Ans:Taciturn
Explanation:
Taciturn = reserved or uncommunicative in speech; saying little.
Hew = chop or cut (something, especially wood or coal) with an axe, pick, or other tool.
Unequivocal = leaving no doubt; unambiguous.
Servile = having or showing an excessive willingness to serve or please others.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 14 to 13
14. One who cannot be corrected




SHOW ANSWER
Correct Ans:Incorrigible
Explanation:
Incurable = incapable of being cured or treated.
Incorrigible = not able to be changed or reformed.
Hardened = having become or been made hard or harder.
Vulnerable = exposed to the possibility of being attacked or harmed, either physically or emotionally.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 15 to 14
15. Murder of one"™s brother




SHOW ANSWER
Correct Ans:Fratricide
Explanation:
Fratricide = killing of one's brother
Regicide = killing of a king
Homicide = the killing of one person by another
Patricide = the killing of one's father
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 16 to 15
16. a person who seeks to promote the welfare of others, especially by the generous donation of money to good causes




SHOW ANSWER
Correct Ans:Philanthropist
Explanation:
Philanthropist means a person who seeks to promote the welfare of others, especially by the generous donation of money to good causes.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 17 to 16
17. a person who pretends to have certain beliefs, attitudes or feelings when they really do not




SHOW ANSWER
Correct Ans:Hypocrite
Explanation:
Hypocrite is a person who pretends to have certain beliefs, attitudes or feelings when they really do not.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 18 to 17
18. A nursery where children are cared for while their parents are at work 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Crèche
Explanation:
Crèche means - a nursery where babies and young children are cared for during the working day.
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 19 to 18
19. A person who sacrifices his life for a cause




SHOW ANSWER
Correct Ans:Martyr
Explanation:
Workspace



Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.

Refer the above for the Questions 20 to 19
20. A wrong or inaccurate use of a name or term




SHOW ANSWER
Correct Ans:Misnomer
Explanation:
The word that can be substituted for 'A wrong or inaccurate use of a name or term' is Misnomer.
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing One Word Substitution questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on One Word Substitution @ Fresherslive

This page provides important questions on One Word Substitution along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the One Word Substitution questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these One Word Substitution Online tests. One Word Substitution Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice One Word Substitution Test questions Online @ Fresherslive?

One Word Substitution questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on One Word Substitution may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the One Word Substitution questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive One Word Substitution questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on One Word Substitution in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For One Word Substitution Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear One Word Substitution test or get stuck on any particular question, our One Word Substitution test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of One Word Substitution, exercise these advanced One Word Substitution questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample One Word Substitution Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2022 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status