Number Series Questions and Answers updated daily – Aptitude

Number Series Questions: Solved 1295 Number Series Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Aptitude Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Number Series Questions

1261. Find the Missing number in the the below series
107, 134, 161, X , 215, 242




SHOW ANSWER
Correct Ans:188
Explanation:
Solution is :
The given series is 107, 134, 161, X , 215, 242
Consecutive numbers increases by 27
Following this pattern, the Missing Number X should increase by 27 from the previous number.
When we add 27 to the number before X
( i.e 161 ) we get 161 + 27 = 188
Workspace



1262. Which number should come in place of the missing Number ?
133, 164, 195, X , 257, 288




SHOW ANSWER
Correct Ans:226
Explanation:
Solution is :
The given series is 133, 164, 195, X , 257, 288
Consecutive numbers increases by 31
Following this pattern, the Missing Number X should increase by 31 from the previous number.
When we add 31 to the number before X
( i.e 195 ) we get 195 + 31 = 226
Workspace



1263. Which number should come in place of the missing Number ?
148, 179, X , 241, 272




SHOW ANSWER
Correct Ans:210
Explanation:
Solution is :
The given series is 148, 179, X , 241, 272
Consecutive numbers increases by 31
Following this pattern, the Missing Number X should increase by 31 from the previous number.
When we add 31 to the number before X
( i.e 179 ) we get 179 + 31 = 210
Workspace



1264. What should come in place of X in the below number series?
88, 59, X , 1, -28




SHOW ANSWER
Correct Ans:30
Explanation:
Solution is :
The given series is -- 88, 59, X , 1, -28
Consecutive numbers decreases by 29
Following this pattern, the Missing Number X should decrease by 29 from the previous number.
When we subract 29 to the number before X
( i.e 59 ) we get 59 - 29 = 30
Workspace



1265. Output of a particular program follows the below pattern. Can you find the Missing number?
146, 175, X , 233, 262




SHOW ANSWER
Correct Ans:204
Explanation:
Solution is
The given series is 146, 175, X , 233, 262
Consecutive numbers increases by 29
Following this pattern, the Missing Number X should increase by 29 from the previous number.
When we add 29 to the number before X
( i.e 175 ) we get 175 + 29 = 204
Workspace



1266. In the below given sequence, what should be the Missing number ?
92, 67, X , 17, -8




SHOW ANSWER
Correct Ans:42
Explanation:
Solution is :
The given series is 92, 67, X , 17, -8
Consecutive numbers decreases by 25
Following this pattern, the Missing Number X should decrease by 25 from the previous number.
When we subract 25 to the number before X
( i.e 67 ) we get 67 - 25 = 42
Workspace



1267. A Computer program gave the following output. Can you predict the Missing number in the computer output?
117, 142, 167, X , 217, 242




SHOW ANSWER
Correct Ans:192
Explanation:
Solution is :
The given series is 117, 142, 167, X , 217, 242
Consecutive numbers increases by 25
Following this pattern, the Missing Number X should increase by 25 from the previous number.
When we add 25 to the number before X
( ie 167 ) we get 167 + 25 = 192
Workspace



1268. A professor wrote down the below series in a class room. He wants his students to find the Missing number. Can you solve it ?
96, 75, X , 33, 12




SHOW ANSWER
Correct Ans:54
Explanation:
Solution is:
The given series is 96, 75, X , 33, 12
Consecutive numbers decreases by 21
Following this pattern, the Missing Number X should decrease by 21 from the previous number.
When we subract 21 to the number before X
(i.e 75) we get 75 - 21 = 54
Workspace



1269. Below Numbers follow a particular pattern. Can you find the Missing number in the below pattern?
138, 159, X , 201, 222




SHOW ANSWER
Correct Ans:180
Explanation:
Solution is:
The given series is : 138, 159, X , 201, 222
Consecutive numbers increases by 21 Following this pattern,
The Missing Number X should increase by 21 from the previous number.
When we add 21 to the number before X
(i.e 159) we get 159 + 21 = 180
Workspace



1270. In the given series, can you find the Missing number ?
94, 71, X , 25, 2




SHOW ANSWER
Correct Ans:48
Explanation:
Solution is:
The given series is 94, 71, X , 25, 2
Consecutive numbers decreases by 23
Following this pattern, the Missing Number X should decrease by 23 from the previous number.
When we subract 23 to the number before X
(i.e 71) we get 71 - 23 = 48
Workspace



1271. Third number is missing in the below series. Can you find the third number in the below series?
140, 163, X , 209, 232




SHOW ANSWER
Correct Ans:186
Explanation:
Solution is:
The given series is 140, 163, X , 209, 232
Consecutive numbers increases by 23
Following this pattern, the Missing Number X should increase by 23 from the previous number.
When we add 23 to the number before X
(i.e 163) we get 163 + 23 = 186
Workspace



1272. Can you find the the missing number in the below series
117, 90, 63, X , 9, -18




SHOW ANSWER
Correct Ans:36
Explanation:
Solution is:
The given series is 117, 90, 63, X , 9, -18
Consecutive numbers decreases by 27
Following this pattern, the Missing Number X should decrease by 27 from the previous number.
When we subract 27 to the number before X
(i.e 63) we get 63 - 27 = 36
Workspace



1273. Find the Missing number in the the below series
117, 144, 171, X , 225, 252




SHOW ANSWER
Correct Ans:198
Explanation:
Solution is
The given series is 117, 144, 171, X , 225, 252
Consecutive numbers increases by 27
Following this pattern, the Missing Number X should increase by 27 from the previous number.
When we add 27 to the number before X
(i.e 171) we get 171 + 27 = 198
Workspace



1274. Which number should come in place of the missing Number ?
143, 174, X , 236, 267




SHOW ANSWER
Correct Ans:None of These
Explanation:
Solution is
The given series is 143, 174, X , 236, 267
Consecutive numbers increases by 31
Following this pattern, the Missing Number X Should increase by 31 from the previous number.
When we add 31 to the number before X
(i.e 174) we get 174 + 31 = 205
Workspace



1275. What should come in place of X in the below number series?
83, 54, X , -4, -33




SHOW ANSWER
Correct Ans:25
Explanation:
Solution is
The given series is 83, 54, X , -4, -33
Consecutive numbers decreases by 29
Following this pattern, the Missing Number X should decrease by 29 from the previous number
When we subract 29 to the number before X (i.e 54)
we get 54 - 29 = 25
Workspace



1276. Output of a particular program follows the below pattern. Can you find the Missing number?
112, 141, 170, X , 228, 257




SHOW ANSWER
Correct Ans:199
Explanation:
Solution is
The given series is 112, 141, 170, X , 228, 257
Consecutive numbers increases by 29
Following this pattern, the Missing Number X should increase by 29 from the previous number.
When we add 29 to the number before X
(i.e 170) we get 170 + 29 = 199
Workspace



1277. In the below given sequence, what should be the Missing number ?
87, 62, X , 12, -13




SHOW ANSWER
Correct Ans:37
Explanation:
Solution is
The given series is 87, 62, X , 12, -13
Consecutive numbers decreases by 25
Following this pattern, the Missing Number X should decrease by 25 from the previous number.
When we subract 25 to the number before X
(i.e 62) we get 62 - 25 = 37
Workspace



1278. Below numbers follow a particular pattern. Can you find the Missing number in the below pattern?
133, 154, X , 196, 217




SHOW ANSWER
Correct Ans:175
Explanation:
Solution is
The given series is 133, 154, X , 196, 217
Consecutive numbers increases by 21
Following this pattern, the Missing Number X should increase by 21 from the previous number
When we add 21 to the number before X
(i.e 154) we get 154 + 21 = 175
Workspace



1279. In the given series, can you find the Missing number ?
89, 66, X , 20, -3




SHOW ANSWER
Correct Ans:43
Explanation:
Solution is
The given series is 89, 66, X , 20, -3
Consecutive numbers decreases by 23
Following this pattern, the Missing Number X should decrease by 23 from the previous number.
When we subract 23 to the number before X
(i.e 66) we get 66 - 23 = 43
Workspace



1280. Third number is missing in the below series. Can you find the third number in the below series?
135, 158, X , 204, 227




SHOW ANSWER
Correct Ans:181
Explanation:
Solution is
The given series is 135, 158, X , 204, 227
Consecutive numbers increases by 23
Following this pattern, the Missing Number X should increase by 23 from the previous number
When we add 23 to the number before X
(i.e 158) we get 158 + 23 = 181
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Number Series questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Number Series @ Fresherslive

This page provides important questions on Number Series along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Number Series questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Number Series Online tests. Number Series Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Number Series Test questions Online @ Fresherslive?

Number Series questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Number Series may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Number Series questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Number Series questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Number Series in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Number Series Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Number Series test or get stuck on any particular question, our Number Series test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Number Series, exercise these advanced Number Series questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Number Series Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status