Network Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Network Questions: Solved 183 Network Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Network Questions

161. A device operating at network layer is called _____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:router
Explanation:
Workspace



162. Which of the following terms is just the connection of networks that can be joined together?




SHOW ANSWER
Correct Ans:internet
Explanation:
Workspace



163. Encryption and decryption are func­tions of ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Presentation layer
Explanation:
Workspace



164. A device operating at the physical layer is called a ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Repeater
Explanation:
Workspace



165. _______ is the act of copying or downloading a program from a network and making multiple copies of it.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Software piracy
Explanation:
Workspace



166. In a ring topology , the computer in possession of the______ can trasmit data




SHOW ANSWER
Correct Ans:token
Explanation:
Workspace



167. The OSI model is divided into_______ processes called layers 




SHOW ANSWER
Correct Ans:seven
Explanation:
Workspace



168. Which among the following is correct characteristics about proxy server ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the Above
Explanation:
Workspace



169. Which device connects LAN to Internet ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Router
Explanation:
Workspace



170. The linkage of computers with a communication system is called ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Networking
Explanation:
Workspace



171. Pathway that support communication among the various electronic components on the system board are called ____________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bus Lines
Explanation:
Workspace



172. Network components are connected to the same cable in the _______topology 




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ring
Explanation:
Workspace



173. A wireless network uses _________waves to transmit signals 




SHOW ANSWER
Correct Ans:radio
Explanation:
Workspace



174. DSL is an example of a __________connection




SHOW ANSWER
Correct Ans:Network
Explanation:
Workspace



175. Which of the following is not a type of WAN ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:DAN
Explanation:
Workspace



176. What is 'M' stands for in MAN ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Metropolitan
Explanation:
Workspace



177. Computers connected to a LAN can __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:share information and/or share peripheral equipment
Explanation:
Workspace



178. Personal computers can be connected together to form a __________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Network
Explanation:
Workspace



179. When the network serves a small area of a building or group of building, it is known as ______________




SHOW ANSWER
Correct Ans:LAN
Explanation:
Workspace



180. Which type of network would use phone lines?




SHOW ANSWER
Correct Ans:WAN
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Network questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Network @ Fresherslive

This page provides important questions on Network along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Network questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Network Online tests. Network Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Network Test questions Online @ Fresherslive?

Network questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Network may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Network questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Network questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Network in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Network Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Network test or get stuck on any particular question, our Network test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Network, exercise these advanced Network questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Network Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status