Network Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Network Questions: Solved 183 Network Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Network Questions

141. Which of the following is not a type of WAN




SHOW ANSWER
Correct Ans:DAN
Explanation:
Workspace



142. What is 'M' stands for in MAN ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Metropolitan
Explanation:
Workspace



143. Computers connected to a LAN can ______:




SHOW ANSWER
Correct Ans:share information and/or share peripheral equipment
Explanation:
Workspace



144. Personal computers can be connected together to form a __________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Network
Explanation:
Workspace



145. When the network serves a small area of a building or group of building, it is known as.




SHOW ANSWER
Correct Ans:LAN
Explanation:
Workspace



146. Which type of network would use phone lines




SHOW ANSWER
Correct Ans:WAN
Explanation:
Workspace



147. The general term “peripheral equipment” is used for _______________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Any device that is attached to a computer system
Explanation:
Workspace



148. Which one of the following is a key function of firewall?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Monitoring
Explanation:
Workspace



149. Which of the following is the key function of a firewall ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Monitoring
Explanation:
Workspace



150. The vast network of computers that connects millions of people all over the world is called.




SHOW ANSWER
Correct Ans:internet
Explanation:
Workspace



151. The term _______ designates equipment that might be added to a computer system to enhance its functionality.




SHOW ANSWER
Correct Ans:peripheral device
Explanation:
Workspace



152. A _______ is a computer connected to two networks.




SHOW ANSWER
Correct Ans:bridge way
Explanation:
Workspace



153. SMTP, FTP and DNS are applications of the ____ layer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:application
Explanation:
Workspace



154. _________allows wireless mobile devices to access the Internet and its Services such as the Web and e-mail.




SHOW ANSWER
Correct Ans:WAP
Explanation:
Workspace



155. The first layer in OSI reference model is ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Physical
Explanation:
Workspace



156. For large network which topology is used?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mesh
Explanation:
Workspace



157. An affordable technology that uses existing telephone lines to provide high-speed connections is called ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:DSL
Explanation:
Workspace



158. A special high-speed line used by large corporations to support digital communications is known as ___________




SHOW ANSWER
Correct Ans:T1, T2, T3 and T4 lines
Explanation:
Workspace



159. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:network
Explanation:
Workspace



160. What does SNMP stand for?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Simple Network Management Protocol
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Network questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Network @ Fresherslive

This page provides important questions on Network along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Network questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Network Online tests. Network Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Network Test questions Online @ Fresherslive?

Network questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Network may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Network questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Network questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Network in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Network Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Network test or get stuck on any particular question, our Network test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Network, exercise these advanced Network questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Network Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status