Network Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Network Questions: Solved 183 Network Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Network Questions

101. Which of the following uses the greatest number of layers in the OSI model ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gateway
Explanation:
Workspace



102. Where does Bridge operate in OSI model?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both (a) and (b)
Explanation:
Workspace



103. Repeater operates in which layer of OSI model?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Physical layer
Explanation:
Workspace



104. __________uses a Standard called IEEE 802.6.




SHOW ANSWER
Correct Ans:MAN
Explanation:
Workspace



105. Which is the general network standard for the data link layer in the OSI Reference Model?




SHOW ANSWER
Correct Ans:IEEE 802.2
Explanation:
Workspace



106. ______ refers to family of IEEE standards dealing with local area network and metropolitan area network




SHOW ANSWER
Correct Ans:802
Explanation:
Workspace



107. You need to configure a switch from a remote subnet. Which of the following must be configured on the switch ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Default gateway
Explanation:
Workspace



108. What is the name of protocol used in eliminate loops ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Spanning Tree Protocol
Explanation:
Workspace



109. If you wanted to locate the hardware address of a local device, which protocol would you use




SHOW ANSWER
Correct Ans:ARP
Explanation:
Workspace



110. All of the following are basic principles of networks, except




SHOW ANSWER
Correct Ans:each computer must have software that supports the movement of information
Explanation:
Workspace



111. A communications processor that connects dissimilar networks by providing the translation from one set of protocol to another is _____




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gateway
Explanation:
Workspace



112. The word FTP stands for ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:File Transfer Protocol
Explanation:
Workspace



113. ______allows network users to share a single copy of software, which resides on the network server.




SHOW ANSWER
Correct Ans:network site license
Explanation:
Workspace



114. _________allows wireless mobile devices to access the Internet and its Services such as the Web and e-mail.




SHOW ANSWER
Correct Ans:WAP
Explanation:
Workspace



115. The first layer in OSI reference model is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Physical
Explanation:
Workspace



116. For large network which topology is used?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mesh
Explanation:
Workspace



117. A relatively new technology that allows wireless connectivity:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bluetooth
Explanation:
Workspace



118. The capacity of a communication channel is measured in ___




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bandwidth
Explanation:
Workspace



119. An affordable technology that uses existing telephone lines to provide high-speed connections is called ________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:DSL
Explanation:
Workspace



120. A Special high-speed line used by large corporations to support digital communications is known as :




SHOW ANSWER
Correct Ans:T1, T2, T3 and T4 lines
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Network questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Network @ Fresherslive

This page provides important questions on Network along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Network questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Network Online tests. Network Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Network Test questions Online @ Fresherslive?

Network questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Network may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Network questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Network questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Network in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Network Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Network test or get stuck on any particular question, our Network test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Network, exercise these advanced Network questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Network Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status