Network Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Network Questions: Solved 183 Network Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Network Questions

81. Traffic in a VPN is not ______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:logically separated from other traffic
Explanation:
Workspace



82. A processor that collects the transmissions from several communications media and sends them over a single line that operates at a higher capacity is called ______.




SHOW ANSWER
Correct Ans:multiplexor
Explanation:
Workspace



83. The IP address 135.0.10.27 belongs to address class ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:B
Explanation:
Workspace



84. Two different kind of networks can be connected by using __________




SHOW ANSWER
Correct Ans:Gateway
Explanation:
Workspace



85. Ping command is used for what purpose ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Test a device on a network whether it is reachable
Explanation:
Workspace



86. With an IP address of 100, you currently have 80 subnets. What subnet mask should you use to maximize the number of available hosts?




SHOW ANSWER
Correct Ans:252
Explanation:
Workspace



87. A central computer surrounded by one or more satellite computers is called a




SHOW ANSWER
Correct Ans:Star network
Explanation:
Workspace



88. Internet-like networks within enterprises.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Intranets
Explanation:
Workspace



89. What is loopback address?




SHOW ANSWER
Correct Ans:127.0.0.1
Explanation:
Workspace



90. What is the default subnet mask for a class B network ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:255.255.0.0
Explanation:
Workspace



91. ____________ is the continuous ability to send and receive data between interconnected networks.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Network Interoperability
Explanation:
Workspace



92. Which IEEE Standards is used for Wi/Fi systems?




SHOW ANSWER
Correct Ans:802.11
Explanation:
Workspace



93. Which of the following is an example of a client-server model ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of these
Explanation:
Workspace



94. Which of the following TCP/IP protocol is used for transferring electronic mail messages from one machine to another ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:SMTP
Explanation:
Workspace



95. End to end connectivity is provided from host to host in :




SHOW ANSWER
Correct Ans:Transport layer
Explanation:
Workspace



96. The ________ layer is the layer closest to transmission medium.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Physical
Explanation:
Workspace



97. At _________ layer, TCP/IP defines two protocols :Transmission Control Protocol (TCP) and User Datagram Protocol(UDP)




SHOW ANSWER
Correct Ans:Transport layer
Explanation:
Workspace



98. A communication network which is used by large organizations over regional, national or global area is called ________




SHOW ANSWER
Correct Ans:WAN
Explanation:
Workspace



99. Modern is a _________ that modulates and demodulate signals




SHOW ANSWER
Correct Ans:DCE (Data circuit-terminating equipment)
Explanation:
Workspace



100. Routers operate in which layer of the OSI model ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of these
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Network questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Network @ Fresherslive

This page provides important questions on Network along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Network questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Network Online tests. Network Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Network Test questions Online @ Fresherslive?

Network questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Network may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Network questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Network questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Network in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Network Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Network test or get stuck on any particular question, our Network test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Network, exercise these advanced Network questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Network Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status