Network Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Network Questions: Solved 183 Network Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Network Questions

61. Which of the following is a part of the Central Processing Unit




SHOW ANSWER
Correct Ans:Arithmetic Logic Unit
Explanation:
Workspace



62. Communication using a modulated carrier to apply a data signal to a transmission medium in analog form is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Broad band networking
Explanation:
Workspace



63. In a _________ topology, if there devices in a network,each n device has n-1 ports for cable.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Mesh
Explanation:
Workspace



64. LANs can be connected by devices called _________ operate in the data link layer.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Bridges
Explanation:
Workspace



65. The OSI model consists of ___________ layers.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Seven
Explanation:
Workspace



66. Which among the following is correct:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both of Above
Explanation:
Workspace



67. The first paper published on firewall technology was in ____, when engineers from Digital Equipment Corporation (DEC) developed filter systems known as packet filter firewalls:




SHOW ANSWER
Correct Ans:1988
Explanation:
Workspace



68. From 1989 - 1990 three colleagues from AT&T Bell Laboratories, Dave Presotto, Janardan Sharma and Kshitij Nigam developed the second generation of firewalls, calling them:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Circuit Level Gateway
Explanation:
Workspace



69. Application layer firewalls works on the application level of the ____stack (i.e. all browser traffic or all telnet or FTP traffic) and may intercept all packets travelling to or from an application:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Both of Above
Explanation:
Workspace



70. NAT stands for:




SHOW ANSWER
Correct Ans:Network Address Translation (Translation or translator same meaning)
Explanation:
Workspace



71. Which among the following has been standardized in the IEEE 803 specifications?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ethernet
Explanation:
Workspace



72. Which of the following terms applies to communication between separate computer systems?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Connectivity
Explanation:
Workspace



73. Which of the following is used for manufacturing chips?




SHOW ANSWER
Correct Ans:semiconductor
Explanation:
Workspace



74. A Winchester disk is a




SHOW ANSWER
Correct Ans:Disk Stack
Explanation:
Workspace



75. A sizeable geographical area with communication based on the telephone system is though as




SHOW ANSWER
Correct Ans:Wide area network
Explanation:
Workspace



76. What is the standard code the computer industry created to represent characters?




SHOW ANSWER
Correct Ans:ASCII
Explanation:
Workspace



77. A packet switching network that was sponsored by the Commission of the EEC and became operational in 1979 is




SHOW ANSWER
Correct Ans:Euronet
Explanation:
Workspace



78. Which of the following is not a protocol in the application layer of TCP/IP suit :




SHOW ANSWER
Correct Ans:TCP
Explanation:
Workspace



79. Which among the following is correct about 4GL?




SHOW ANSWER
Correct Ans:A programming language
Explanation:
Workspace



80. BSNL Reliance, Shaw cable, AOL, Tata Indicom all can be kept in which one of the following groups?




SHOW ANSWER
Correct Ans:ISP
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Network questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Network @ Fresherslive

This page provides important questions on Network along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Network questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Network Online tests. Network Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Network Test questions Online @ Fresherslive?

Network questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Network may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Network questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Network questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Network in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Network Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Network test or get stuck on any particular question, our Network test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Network, exercise these advanced Network questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Network Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language
FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status