Network Questions and Answers updated daily – Computer Knowledge

Network Questions: Solved 183 Network Questions and answers section with explanation for various online exam preparation, various interviews, Computer Knowledge Category online test. Category Questions section with detailed description, explanation will help you to master the topic.

Network Questions

41. A device operating at network layer is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:router
Explanation:
Workspace



42. Which type of switching uses the entire capacity of a dedicated link?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Datagram Packet Switching
Explanation:
Workspace



43. A bridge recognizes addresses of _____________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Layer 3
Explanation:
Workspace



44. Which of the following manages computer resources?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Control Unit
Explanation:
Workspace



45. ALU works on the instructions and data held in the _______________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Registers
Explanation:
Workspace



46. The most important powerful computer in a typical network is ______________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Network Server
Explanation:
Workspace



47. Firewalls are used to protect against




SHOW ANSWER
Correct Ans:Virus Attacks
Explanation:
Workspace



48. Ethernet, LAN, Token Ring, and token Bus are types of _______________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:LAN
Explanation:
Workspace



49. Which is the network strategy used extensively by the internet ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:Client /server network system
Explanation:
Workspace



50. . An inter-company network which used to distribute information, documents, files and databases, is _____________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:WAN
Explanation:
Workspace



51. A device that connects to a network without the use of cables is said to be _____




SHOW ANSWER
Correct Ans:wireless
Explanation:
Workspace



52. The Word FTP stands for ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:File Transfer protocol
Explanation:
Workspace



53. DSL is an example of a(n) ____________ connection.




SHOW ANSWER
Correct Ans:broadband
Explanation:
Workspace



54. A (n) ____________ system is a small, wireless handheld computer that scans an item's tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop.




SHOW ANSWER
Correct Ans:PSS
Explanation:
Workspace



55. ____________terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.




SHOW ANSWER
Correct Ans:Point-of-sale (POS)
Explanation:
Workspace



56. Graphic interfaces were first used in a xerox product is called




SHOW ANSWER
Correct Ans:Ethernet
Explanation:
Workspace



57. A switch in a network is used to ?




SHOW ANSWER
Correct Ans:It is used to connect systems on network
Explanation:
Workspace



58. Which of the following device is used only in LAN (Local Area Network)?




SHOW ANSWER
Correct Ans:NIC
Explanation:
Workspace



59. Before data can be transmitted, they must be transformed to ________.




SHOW ANSWER
Correct Ans:electromagnetic signals
Explanation:
Workspace



60. Control Unit of a digital computer is often called the




SHOW ANSWER
Correct Ans:All of the above
Explanation:
Workspace



Are you seeking for good platform for practicing Network questions in online. This is the right place. The time you spent in Fresherslive will be the most beneficial one for you.

Online Test on Network @ Fresherslive

This page provides important questions on Network along with correct answers and clear explanation, which will be very useful for various Interviews, Competitive examinations and Entrance tests. Here, Most of the Network questions are framed with Latest concepts, so that you may get updated through these Network Online tests. Network Online Test questions are granted from basic level to complex level.

Why To Practice Network Test questions Online @ Fresherslive?

Network questions are delivered with accurate answer. For solving each and every question, very lucid explanations are provided with diagrams wherever necessary.
Practice in advance of similar questions on Network may improve your performance in the real Exams and Interview.
Time Management for answering the Network questions quickly is foremost important for success in Competitive Exams and Placement Interviews.
Through Fresherslive Network questions and answers, you can acquire all the essential idea to solve any difficult questions on Network in short time and also in short cut method.
Winners are those who can use the simplest method for solving a question. So that they have enough time for solving all the questions in examination, correctly without any tense. Fresherslive provides most simplest methods to answer any tough questions. Practise through Fresherslive test series to ensure success in all competitive exams, entrance exams and placement tests.

Why Fresherslive For Network Online Test Preparation?

Most of the job seekers finding it hard to clear Network test or get stuck on any particular question, our Network test sections will help you to success in Exams as well as Interviews. To acquire clear understanding of Network, exercise these advanced Network questions with answers.
You're Welcome to use the Fresherslive Online Test at any time you want. Start your beginning, of anything you want by using our sample Network Online Test and create yourself a successful one. Fresherslive provides you a new opportunity to improve yourself. Take it and make use of it to the fullest. GOODLUCK for Your Bright Future.


Online Test for Data Interpretation
Online Test for C Language

FreshersLive - No.1 Job site in India. Here you can find latest 2023 government as well as private job recruitment notifications for different posts vacancies in India. Get top company jobs for both fresher and experienced. Job Seekers can get useful interview tips, resume services & interview Question and answer. Practice online test free which is helpful for interview preparation. Register with us to get latest employment news/rojgar samachar notifications. Also get latest free govt and other sarkari naukri job alerts daily through E-mail...
DMCA.com Protection Status